Ποιοι είμαστε
Αρχική Βίντεο δεν δείχνει διαδήλωση Ιταλών αγροτώνΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Βίντεο δεν δείχνει διαδήλωση Ιταλών αγροτών

25 Αυγ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός:

Βίντεο δείχνει διαδήλωση Ιταλών αγροτών στο Πιεμόντε.

Συμπέρασμα:

Στην πραγματικότητα, το επίμαχο βίντεο δείχνει τυχαία πλάνα από ένα Φεστιβάλ "Τρακτέρ και Μπύρας" που έλαβε χώρα στο Πιεμόντε στις 23 Ιουλίου 2022.

Βίντεο που διαμοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύεται από τον ισχυρισμό πως απεικονίζει πρόσφατη διαδήλωση αγροτών στην περιοχή Πιεμόντε της Ιταλίας. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής, καθώς, στην πραγματικότητα, το επίμαχο βίντεο δείχνει πλάνα από ένα Φεστιβάλ Μπύρας που έλαβε χώρα στο Πιεμόντε τον Ιούλιο.

Σχετικές αναρτήσεις στο Facebook:

Το υπό εξέταση βίντεο:

Τι ισχύει

Αρχικά, είναι σκόπιμο να αναφερθεί πως κατά τον μήνα Ιούλιο, πραγματοποιήθηκαν όντως διαδηλώσεις και πορείες αγροτών σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων, για την αύξηση κόστους σε πρώτες ύλες και τις τιμές των καυσίμων. Ωστόσο, το επίμαχο βίντεο δεν προέρχεται από κάποια από τις προαναφερθείσες διαδηλώσεις που έγιναν τον Ιούλιο στην Ιταλία, εκ των οποίων καμία δεν έλαβε χώρα στο Πιεμόντε.

Στην πραγματικότητα, το υπό εξέταση βίντεο περιέχει πλάνα από ένα Φεστιβάλ “Τρακτέρ και Μπύρας” (Tractor Beer Fest) που έγινε στο Πιεμόντε της Ιταλίας στις 23 Ιουλίου 2022, και το οποίο οργανώθηκε από τον τοπικό τουριστικό σύλλογο ProLoco.

Στις 25 Ιουλίου, αναρτήθηκε από την διοργάνωση στη σελίδα της Villafranca Piemonte Proloco στο Facebook, ένα βίντεο διάρκειας 2:21 λεπτών, στο οποίο εντοπίζουμε τα πλάνα τα οποία αποκόπηκαν και ενώθηκαν για τη δημιουργία του βίντεο που εξετάζουμε. Παρότι το εν λόγω βίντεο δεν έχει λεζάντα, στο αρχικό πλάνο βλέπουμε ένα άτομο να φοράει κίτρινο μπλουζάκι με το λογότυπο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

Τέλος, συγκρίνοντας στιγμιότυπα μεταξύ του υπό εξέταση βίντεο και του αρχικού, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για την ίδια εκδήλωση.

Αριστερά: Στιγμιότυπο από το εξεταζόμενο βίντεο όπως διαμοιράστηκε στο Facebook.
Δεξιά: Στιγμιότυπο από το αρχικό βίντεο όπως αναρτήθηκε στη σελίδα Villafranca Piemonte Proloco.
Αριστερά: Στιγμιότυπο από το εξεταζόμενο βίντεο όπως διαμοιράστηκε στο Facebook.
Δεξιά: Στιγμιότυπο από το αρχικό βίντεο όπως αναρτήθηκε στη σελίδα Villafranca Piemonte Proloco.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, ο ισχυρισμός πως το εξεταζόμενο βίντεο προέρχεται από διαδήλωση Ιταλών αγροτών είναι ψευδής. Στην πραγματικότητα, το επίμαχο βίντεο δείχνει τυχαία πλάνα από ένα Φεστιβάλ “Τρακτέρ και Μπύρας” που έλαβε χώρα στο Πιεμόντε στις 23 Ιουλίου 2022.