Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο άνδρας που φωτογραφίζεται πίσω από τη Μάγδα Φύσσα ΔΕΝ είναι ο κακοποιός «Έσκο»FAKE NEWS

Ο άνδρας που φωτογραφίζεται πίσω από τη Μάγδα Φύσσα ΔΕΝ είναι ο κακοποιός «Έσκο»

11 Οκτ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 2 έτη.

Ισχυρισμός

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με το ψευδώνυμο «Έσκο», ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στην Πολυτεχνούπολη στη Ζωγράφου.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για τον μουσικό και φίλο του Παύλου Φύσσα, κ. Δημήτρη Τρατολάτη.

Μεγάλη απήχηση έχει συγκεντρώσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρισμός ότι ο άνδρας που απεικονίζεται σε φωτογραφία να περπατά πίσω από τη Μάγδα Φύσσα σε αντιφασιστική πορεία, είναι ο συλληφθείς αρχηγός συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα:

Αληθεύει;

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί πως η υπό εξέταση φωτογραφία έχει ληφθεί την 18η Σεπτεμβρίου του 2022, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας που γίνεται κάθε χρόνο εις μνήμην του δολοφονημένου το 2013, Παύλου Φύσσα. Η λήψη διαμοιράστηκε στις αρχές Οκτωβρίου από χρήστες του Facebook, με τον ισχυρισμό ότι ο άνδρας που περπατά πίσω από τη Μάγδα Φύσσα είναι στην πραγματικότητα ο συλληφθείς αρχηγός συμμοριών που διέπρατταν κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνούπολης του Ζωγράφου. Εντούτοις, ο εικονιζόμενος άνδρας ουδεμία σχέση έχει με τον 30χρονο «Έσκο», ο οποίος συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022, χάρις σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, καταφέραμε να εντοπίσουμε τον εν λόγω άνδρα και επικοινωνήσαμε μαζί του τηλεφωνικά. Πρόκειται για τον 40χρονο μουσικό Δημήτρη Τρατολάτη (Τσατσάρας), ο οποίος ήταν για περίπου 15 χρόνια στενός φίλος του Παύλου Φύσσα.

Η φωτογραφία στα αριστερά αλιεύθηκε από την ομάδα του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας». Η φωτογραφία στα δεξιά αλιεύθηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Τρατολάτη στην πλατφόρμα του Instagram.

Όπως προκύπτει από οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε στον ηλεκτρονικό τύπο, ο κ. Τρατολάτης βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας από κοινού με τους γονείς του Παύλου Φύσσα, τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, Γιάννη, τον Γιάννη Ντουσάκη (αριστερά της κ. Φύσσα) καθώς και άλλους φίλους του Παύλου.

Η φωτογραφία προφίλ του Δημήτρη Τρατολάτη στην πλατφόρμα του Facebook.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος κυκλοφόρησε φωτογραφία του 30χρονου συλληφθέντα. Συγκρίνοντας τις λήψεις, κανείς διαπιστώνει πως πρόκειται για δύο διαφορετικά άτομα, τα οποία μάλιστα δεν μοιάζουν.

[πηγή]
Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, καθίσταται σαφές πως ο υπό εξέταση ισχυρισμός είναι ψευδής. Ο άνδρας που απεικονίζεται στην επίμαχη λήψη ουδεμία σχέση έχει με τον προσφάτως συλληφθέντα 30χρονο κακοποιό. Αντίθετα, πρόκειται για τον μουσικό και φίλο του Παύλου Φύσσα, κ. Δημήτρη Τρατολάτη.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).