Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, οι παίκτες της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας δεν πήραν δώρο μία Rolls Royce για τη νίκη τους με την ΑργεντινήΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, οι παίκτες της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας δεν πήραν δώρο μία Rolls Royce για τη νίκη τους με την Αργεντινή

30 Νοε
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός:

Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι μετά τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής, έκαναν δώρο σε κάθε έναν απ’ τους 26 ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας μία Rolls-Royce.

Συμπέρασμα:

Ο ισχυρισμός που θέλει τους παίκτες της Σαουδικής Αραβίας να παίρνουν Rolls Royce για τη νίκη τους με την Αργεντινή είναι ψευδής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μετά τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής, στις 22 Νοεμβρίου 2022, αποφάσισε να κάνει σε κάθε έναν απ’ τους 26 ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, ένα πολύ ξεχωριστό και πανάκριβο δώρο: Μία Rolls-Royce. Ωστόσο αυτό είναι ψευδές.

Παραδείγματα: aftodioikisi.gr, skai.gr, iapopsi.gr, novasports.gr, newsit.gr

Η φήμη που έγινε viral ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου 2022 την επόμενη της νίκης της Σαουδικής Αραβίας και εμφανίστηκε σε αραβικά μέσα και λογαριασμούς στο Twitter (εδώ, εδώ και εδώ) αλλά και μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των NDTV , Hindustan Times , Times Of IndiaWION NewsIndia Times, Daily Mail online και Mirror χωρίς ωστόσο να αναφέρουν την πηγή της πληροφορίας. Τα περισσότερα μέσα γρήγορα υπαναχώρησαν και δημοσιεύσαν τη διάψευση της είδησης.

Πολλοί θεωρούν ότι η φήμη προήλθε από έναν Πακιστανό οδοντίατρο που έχει αρκετούς ακόλουθους στο twitter.

Τι ισχύει

Η φήμη έφτασε να γίνει ακόμη και ερώτηση σε συνέντευξη τύπου, από έναν Άγγλο δημοσιογράφο ονόματι Andrew Dylan, όπου τόσο ο παίκτης της ομάδας Saleh Alshehri όσο και ο προπονητής της Hervé Renard δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η μετάφραση:

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος προσπάθησε να προκαλέσει τον Saleh Al-Shehri:

Δημοσιογράφος: Άκουσα ότι μετά την εκπληκτική νίκη σας κόντρα στην Αργεντινή, σε κάθε παίκτη έγινε ένα δώρο μια Ρολς Ρόιος, είναι αλήθεια και τι χρώμα διάλεξες;

Saleh Al-Shehri: Δεν είναι αλήθεια

Δημοσιογράφος: Είναι κρίμα, έτσι δεν είναι;

Saleh Al-Shehri: Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τη χώρα.

Και συνεχίζει ο προπονητής:

Έχουμε μια σοβαρή ομοσπονδία και ένα υπουργείο αθλητισμού και δεν είναι η ώρα να εμπλακούμε αυτή τη στιγμή. Κερδίσαμε μόνο ένα παιχνίδι και έχουμε ακόμα δύο σημαντικούς αγώνες. Δεν είναι αλήθεια αυτό που είπες.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι ο ισχυρισμός που θέλει τους παίκτες της Σαουδικής Αραβίας να παίρνουν Rolls Royce για τη νίκη τους με την Αργεντινή είναι ψευδής.