Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ΔΕΝ χρηματοδοτούσε τις σπουδές του γιου του με λεφτά της NovartisΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Όχι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ΔΕΝ χρηματοδοτούσε τις σπουδές του γιου του με λεφτά της Novartis

17 Δεκ
2022

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 1 έτος.

Ισχυρισμός

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έλαβε από την εταιρία Novartis 13 εκατομμύρια ευρώ τα οποία χρησιμοποίησε για το φοιτητικό λογαριασμό του γιου του.

Συμπέρασμα

Οι εξεταζόμενες αναρτήσεις πηγάζουν από δημοσίευμα της Kontra News, για το οποίο αργότερα η εφημερίδα ανακάλεσε και ζήτησε συγγνώμη.

Στην πλατφόρμα του Facebook διαμοιράζεται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 ανάρτηση χρήστη σύμφωνα με την οποία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εισέπραξε 13 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Novartis για τις σπουδές του γιου του. Ο εν λόγω ισχυρισμός επανακυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίου του 2022.

Παράδειγμα σχετικής ανάρτησης στο Facebook:

Τι ισχύει

Η εφημερίδα Kontra News, με άρθρο της στις 15 Δεκεμβρίου του 2019, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος λάμβανε χρήματα από την εταιρεία Novartis μέσω της οποίας χρηματοδοτούσε τις σπουδές του γιου του.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου 2019, με απολογητική δήλωσή της η εφημερίδα ανακαλεί το άρθρο της, το οποίο δημοσιεύτηκε τόσο στην ηλεκτρονική, όσο και στην έντυπη έκδοσή της. Ειδικότερα, στο νέο φύλλο της εφημερίδας δημοσιεύτηκε το ακόλουθο κείμενο:

Η έντυπη κυριακάτικη εφημερίδα “Κυριακάτικη KONTRANEWS” καθώς και η ηλεκτρονική εφημερίδα “KONTRANEWS”, που εμφανίζεται στον διαδικτυακό τόπο kontranews. gr και εμείς προσωπικά υπό την ιδιότητά μας ως διευθυντή και αρχισυντάκτη, δηλώνουμε ρητά ότι δεν έχουμε ούτε είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή, την υπόληψη και την φήμη του κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου του Λάμπρου (πρώην Επίτροπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, πρώην Υπουργού και Βουλευτού) καθώς και των υιών του Φιλίππου – Λάμπρου και Ιάσωνος με τα από 15-12-2019, 20-1-2019, 3-2-2019, 1-12-2019 και 8-12-2019 δημοσιεύματα – άρθρα τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική εφημερίδα «KONTRANEWS» άλλως δηλώνουμε την συγγνώμη μας για τα όσα αναγράφονται στα ανωτέρω άρθρα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τον κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο και την οικογένειά του, οι οποίοι χαίρουν της απόλυτης εκτιμήσεως και σεβασμού μας.

Πηγή: Athensvoice

Ας σημειωθεί τέλος, πως είχε προηγηθεί η παρέμβαση του πρώην Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, ο οποίος είχε δηλώσει:

Για το συκοφαντικό και άθλιο πρωτοσέλιδο κυριακάτικου φύλλου, καταφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή κατά των συκοφαντών. Όλο το διάστημα αυτής της βρώμικης ιστορίας, σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο απέφυγα οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εμποδίζει την απονομή της δικαιοσύνης. Μέχρι εδώ! Τώρα οι ηθικοί και φυσικού αυτουργοί της σκευωρίας θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη και την τιμωρία που τους αξίζει.

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω, καθίσταται σαφές πως ο εξεταζόμενος ισχυρισμός είναι αναληθής. Οι επίμαχες αναρτήσεις στηρίζονται σε δημοσίευμα της Kontra News, το οποίο περιείχε πληροφορίες που σύμφωνα με την απολογητική δήλωση της αρχισυνταξίας, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο αγγλόφωνο πρόγραμμα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ "Digital Media, Communication and Journalism" με κατεύθυνση “Risk Communication and Crisis Journalism”.