Ποιοι είμαστε
Αρχική To hoax που δεν είναι hoax και ο ιός του πειρατή με τη δάδα…HOAXES

To hoax που δεν είναι hoax και ο ιός του πειρατή με τη δάδα…

25 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Ναι την πάτησα…
Το πρωί έπεσε το μάτι μου σε αρκετά blog να υπάρχει μέχρι σήμερα, ένα γνωστό hoaxτου 2010.Τι στιγμή που ήμουν έτοιμος ,να το αναρτήσω και εντελώς σίγουρος, το έψαξα λίγο καλύτερα και μπαμ, τρώω τη πρώτη σφαλιάρα.Το ψάχνω ακόμα πιο καλά,  και άρχισαν να πέφτουν βροχή οι σφαλιάρες. Μιλάμε για πολύ σφαλιάρα.
Τελικά το hoax δεν είναι hoax και η αποκάλυψη του, μπορεί να θεωρηθεί hoax.
Τα στοιχεία είναι βουνό, και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Ας μπούμε στο ζουμί και να δούμε το hoax που τελικά δεν είναι hoax.
ΕΠΕΙΓΟΝ!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν  video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.  Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα  που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!). 
Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
       Ευχαριστώ.
       ———————————–
       Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
       ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
       Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
       Τηλ.:  210-7289666  210-7289666
Αυτό θεωρήθηκε hoax, αλλά τελικά ήταν αλήθεια.
Την πάτησε και το blog taxalia (ΕΔΩ) που είναι υποψιασμένοι και ξεσκεπάζουν πολλά hoax και απάτες.  

Ο συνήγορος του πολίτη δεν ασχολείται με ιούς και trojan. Με το που βλέπεις αυτό λες, εντάξει, άλλη μια παπαριά είναι. Έλα ντε, που ο Κύριος Βραζός είναι υπαρκτό πρόσωπο στον συνήγορο του πολίτη. Και τα στοιχεία του στο μήνυμα είναι σωστά. Κάτι βρομάει…
Για να μην το καθυστερώ, το μήνυμα πρέπει να κυκλοφόρησε σαν εσωτερική ενημέρωση μέσα στον συνήγορο του πολίτη και κάποιος το προώθησε προς τα έξω. Έτσι ξεκίνησε η όλη ιστορία.   Αλλά να μην σας ζαλίσω άλλο. Aς δούμε μια έρευνα πάνω σε αυτό το hoax, που έκανε ένας blogger. Διαβάστε το πριν συνεχίσουμε. ΕΔΩ.
Μέχρι και οδηγίες για το πώς θα καθαρίσουμε τον υπολογιστή στην περίπτωση που το κολλήσουμε υπάρχουν. ΕΔΩ.
Τώρα που έφαγα τη σφαλιάρα μου και το χάρηκα. Ας πάρω λίγο από το αίμα μου πίσω.
Είπαμε ότι το παραπάνω μήνυμα  είναι αλήθεια… αλλά κάποιος θεώρησε σωστό να κολλήσει στο παραπάνω σωστό μήνυμα ένα άλλο hoax του 2006 που και καλά μας προειδοποιούσε για ένα ιο με “ολυμπιακή δάδα”. Το ιο πειρατή!!! ή να το λέμε, ο γιος του πειρατή με την ολυμπιακή δάδα.
Ας το δούμε. Τα επιλεγμένα (μπλε) είναι η προσθήκη του άλλου hoax.
Το hoax που προστέθηκε υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές μπορούμε να το δούμε ΕΔΩ.
Αυτά τα λίγα… και τώρα που την πάτησα, υπόσχομαι ότι θα είμαι πιο προσεκτικός.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.