Ποιοι είμαστε
Αρχική Όταν ο πράκτορας της KGB Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθούσε τον Ρήγκαν και την Τζάκι ΚέννεντιHOAXES FAKE NEWS

Όταν ο πράκτορας της KGB Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθούσε τον Ρήγκαν και την Τζάκι Κέννεντι

5 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ρε με αυτή τη μανία με τον Πούτιν… μόνο στο φεγγάρι δεν τον έχουνε βάλει να έχει περπατήσει (ή μήπως όχι;…). Αδιανόητο ότι αυτή η μούφα κατάφερε να διαδοθεί, θα κάνω φοτοσοπιά τον Πούτιν με τον Αστερίξ για να πάρω likes, δε γίνεται αυτό. Τέλος πάντων, πάμε να τα δούμε από την αρχή.

Η “είδηση” αναρτήθηκε στο μεγάλης επισκεψιμότητας ιστότοπο iefimerida.gr και έδωσε το “ελεύθερο” σε κάθε σαβουρομπλόγκ να την αναμεταδώσει. Όσο τερατώδες ψέμα και να είναι, για να το λένε οι “μεγάλοι”, έτσι θα είναι φαίνεται.

Φωτογραφία 1
Μάλιστα. Κοιτάμε εδώ:
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Και μετά εδώ:
 Φωτογραφία 2

Αυτή είναι και η μόνη φωτογραφία που δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Την ανέσυρε ο Guardian τον Μάρτιο του 2009 (κλικ), και απεικονίζει ένα στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Ρόναλντ Ρήγκαν στη Μόσχα το 1988. Ο φωτογράφος Πητ Σόουζα (προσωπικός φωτογράφος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ) υποστηρίζει ότι είναι όντως ο Πούτιν στη φωτογραφία, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Μαρκ Ουίτινγκτον (αρθρογράφο των LA Times, USA Today και the Houston Chronicle, κλικ ΕΔΩ), εκείνη την εποχή ο Πούτιν ήταν μεσαίο στέλεχος της KGB και δραστηριοποιούταν στη Δρέσδη της τότε Ανατολικής Γερμανίας. Φυσικά είναι πιθανό να βρισκόταν με άδεια στη Μόσχα και να επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να αναλάβει την αποστολή. Όπως και να’χει, το γεγονός ότι η φωτογραφία πρωτοεμφανίστηκε στον Guardian, δίνει “κύρος” στον κάθε σαβούρα που προσθέτει το “πηγή: guardian” στο τέλος του “άρθρου” του.

  Φωτογραφία 3
Τι να πρωτοσχολιάσεις εδώ; Κοιτάμε την προηγούμενη φωτογραφία, παρατηρούμε τον αντικατοπτρισμό του προσώπου του “Πούτιν” από την προηγούμενη, το εντελώς εκτός τόπου και χρόνου παιδάκι που δίνει χειραψία στο κενό, μια τελειότητα. Ακόμα πιο τέλειο το ότι υπάρχει κόσμος που το χάφτει.
Συμπέρασμα;
Πηγή: hoaxunveiled
Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.