Ποιοι είμαστε
Αρχική ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΕΡΕΙ CHIP ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΕΡΕΙ CHIP ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ

17 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ακόμη ένα hoax με θέμα τα τσιπάκια RFID εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες και πολλές αφυπνισμένες σελίδες.

Πριν περάσουμε στην απομυθοποίηση του, ας δούμε τι ισχυρίζεται.
Πανεπιστημιακή μελέτη αποκαλύπτει ότι τα microchip εμφυτεύθηκαν εν αγνοία των φορέων…

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Πρόσφατη επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 3 διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες των ΗΠΑ απέδειξε ότι ο 1 στους 3 Αμερικανούς έχει ήδη εμφυτευθεί με μικροτσιπ RFID , δηλαδή ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα που λειτουργεί ως πομπός για το σύστημα ανίχνευσης ταυτότητας μέσω ραδιοσυχνότητας .Το πιο σοκαριστικό είναι ότι η επέμβαση έγινε ερήμην των νυν φορέων του εμφυτεύματος.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Wyoming (WIT) αποκάλυψαν ότι 1 στους 3 Αμερικανούς φέρει ήδη στο σώμα του ένα μικροτσιπ RFID. Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα γνωστοποιούν ότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε 3000 άτομα ταυτοποίησαν 1000 πρόσωπα στα οποία έχει πραγματοποιηθεί εμφύτευση ενός τσιπ τεχνολογίας RFID -ραδιοσυχνότητας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων αγνοούσε ότι έφερε στο σώμα του το τσιπ. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης έρχονται προς επίρρωση των σχετικών  προβλέψεων  που θέλουν την εμφύτευση του μικροτσιπ  ανίχνευσης ραδιοσυχνότητας  να αποτελεί κοινό τόπο την επόμενη δεκαετία.

 Ο John Brugle, Ph.D. που ήταν ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που πραγματοποίησε την μελέτη δηλώνει:

” Κινητοποιηθήκαμε για να επιτελέσουμε αυτήν την μελέτη για λόγους δημοσίου συμφέροντος που πηγάζουν από το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για αυτό το θέμα αλλά και για τους ενδεχόμενους φόβους που σχετίζονται με το εμφύτευμα τσιπ RFID και που αποτελούν κοινό τόπο. Πιστοποιήσαμε ότι ένας  μεγάλος -σκανδαλώδης θα έλεγα- αριθμός    πολιτών αγνοούσαν ότι είχαν δεχθεί εμφύτευμα  RFID στο σώμα τους. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ατόμων υποβλήθηκε σε αυτήν την επέμβαση εν αγνοία της.”


“Ελπίζω ότι αυτή η μελέτη θα μας οδηγήσει να βάλουμε ένα φρένο σαν κοινωνία σε αυτό το θέμα και πραγματικά να αναλογιστούμε τις συνέπειες και τις επιπτώσεις από τέτοιου είδους εμφυτεύματα RFID στον άνθρωπο. “


Το hoax δημοσιεύτηκε από μια σατιρική ιστοσελίδα και πολύ σύντομα άρχισε να αναπαράγεται σε όλο τον κόσμο. Σε λίγες μέρες από την εμφάνισή του μεταφράστηκε στα ελληνικά και αναπαράχθηκε από τα γνωστά αφυπνισμένα ιστολόγια, που την πάτησαν για ακόμη μια φορά. Αυτά παθαίνεις αν δεν έχεις καλή μνήμη και ξεχνάς τις προηγούμενες φορές που την έχεις ξαναπατήσει με τα τσιπάκια RFID.

Πιστεύω πως οι περισσότεροι θυμόμαστε την περσινή μπούρδα που θα υποχρέωνε από το Μάιο του 2014 όλα τα βρέφη να τσιγαριστούν. Αν κάποιος δε το θυμάται ας το δει στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το ψέμα με τα βρέφη και το τσιπάκι μας, το είχαμε αναλύσει στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.ellinikahoaxes.gr/?p=267

Τα hoaxes αναπαράγονται σε τακτικούς χρόνους αλλάζοντας κάτι λίγο το κείμενο και φυσικά το χρόνο που θα συμβεί. Έτσι η βόμβα που δεν έσκασε το Μάιο θα σκάση τον Ιούνιο, ο Ιούνιος θα γίνει Σεπ. 2015 και ούτω καθεξής. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, Φρέσκο, φρέσκο μόλις βγήκε από το φούρνο.

Στο θέμα μας. Όπως έγραψα και παραπάνω, το άρθρο “1 στους 3 Αμερικανούς”, προέρχεται από την σατιρική ιστοσελίδα nationalreport.net αλλά υπάρχει μέσα στο άρθρο το λινκ προς το WIT όπου μπορούμε να δούμε το δημοσίευμα του. Εδώ υπάρχει πρόβλημα, γατί η σελίδα του WIT είναι μια ψεύτικη ιστοσελίδα. Δεν υπάρχει ούτε μια φράση μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα που δεν είναι ψέματα.

Παραδείγματα.
Το WIT μας έσωσε από τον ιό Y2K.
Έφτιαξε τεχνητή μύτη στον Michael Jackson.
Πήρε το Νόμπελ ειρήνης το 2000 και άλλα πολλά που θα σας κάνουν να γελάσετε.
Να τονίσουμε ότι ισχυρίζεται ότι έχει γραφεία σε 19 πολιτείες και 14 χώρες, αλλά δεν υπάρχει ούτε μια ταχυδρομική διεύθυνση ή ένα τηλέφωνο ή ένα email ή μια φόρμα επικοινωνίας τέλος πάντων και στην ιστοσελίδα μέχρι σήμερα υπάρχουν 20 ψεύτικες έρευνες – άρθρα.

Απολαύστε υπεύθυνα. Wyoming Institute of Technology

Έτσι το παραπάνω άρθρο “1 στους 3 Αμερικανούς” είναι μία ακόμη ψεύτικη έρευνα της ψεύτικης ιστοσελίδας Wyoming Institute of Technology 
Διαβάστε περισσότερα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.