Τράγκας – Αεροψεκασμοί στην απαγορευμένη ζώνη. «Μια εκπομπή με αποδείξεις».

3

1

Ο δημοσιογράφος κύριος Τράγκας στην εκπομπή του Απαγορευμένη Ζώνη, στις 12/11/2013. είχε θέμα τους αεροψεκασμούς. Σε αυτή την εκπομπή είδαμε αρκετές «αποδείξεις» για τους αεροψεκασμούς και ακούσαμε επιστήμονες να μιλάνε για αυτούς. Είναι όμως έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν; Δείτε την εκπομπή να μετά διαβάστε την ανάλυση των «αποδείξεων» αλλά και των όσων ειπώθηκαν σε αυτή την εκπομπή.

Ανάλυση. 
2:32 AWACS σταματάει τον ψεκασμό για 20 δευτερόλεπτα. Η εξήγηση ΕΔΩ

3:00 Η Ρόζαλιντ Πήτερσον. Η κυρία έχει παραδεχτεί ότι δεν έχει καμιά απόδειξη για τους αεροψεκασμούς Διαβάστε ΕΔΩ

9:40 Ο κύριος Κατσαρός. «Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο, βάριο που είναι τοξικά στοιχεία.»  Η φράση του κυρίου Κατσαρού, μόνο απόδειξη δεν είναι, ειδικά μετά τις μαγνητικές καταιγίδες που θα χτυπούσαν την Ελλάδα πέρυσι. Θα μιλήσουμε πιο κάτω για τον κύριο Κατσαρό και τη σταθερή του θέση (αλουμίνιο στρόντιο βάριο)

11:16 Ο κύριος Κατσαρός. «Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται από το 2000 κύριε Τράγκα.»  Από πότε είπε; Δείτε ΕΔΩ – ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

11:50 Φωτογραφία βαρελιών μέσα σε αεροσκάφος. Τα βαρέλια αυτά είναι βαρέλια έρματος για να γίνουν οι δοκιμές στα αεροσκάφη. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ στο κεφάλαιο Τα διαβόητα βαρέλια στο εσωτερικό των αεροπλάνων

12:57 Ο κύριος Τράγκας. «Θα σας δώσω ένα φοβερό ντοκουμέντo. Αυτά που λέει ο επικεφαλής του FBI.»  Ο Ted Gunderson (Ο άγιος των αεροψεκασμών. Όλοι οι ψεκασμένοι κάνουν το σταυρό τους μόλις ακούσουν το όνομά του). Περιμένουμε το γνωστό βίντεο με τον Ted Gunderson.

13:26 Ο κύριος Τράγκας. «Βλέπετε εδώ αυτά είναι χαμηλά. Αυτά είναι πού χαμηλά είναι στο πρώτο επίπεδο μετά από απογείωση» και μας δείχνει μια φωτογραφία με contrails που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο ψηλά είναι αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι χαμηλά. Δείτε ΕΔΩ στο κεφάλαιο Δεν μπορείτε πραγματικά να πείτε πόσο ψηλά είναι ένα αεροπλάνο

13:34 Ο κύριος Τράγκας. «Προσέξτε εδώ, κάνουν να διαλυθούν ώρες» Δείτε ΕΔΩ στο βιβλίο «A colour guide to clouds» του 1963 που αναφέρει αυτό ακριβός. Τα contails πολλές φορές παραμένουν για ώρες ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Προφητικό το βιβλίο… εεε; 

14:00 Το βίντεο του Ted Gunderson. Ο κύριος αυτός στα βαθιά γεράματα, ισχυρίστηκε ότι έχει τις αποδείξεις πως μας ψεκάζουν, αλλά ποτέ δεν εμφάνισε την παραμικρή απόδειξη. Κάποια στιγμή όταν εκδιώχθηκε από το FBI γιατί ήταν πολύ καλό παιδί και είχε και πολύ όμορφα μακριά χεράκια, πριν καμιά 30αρια χρόνια είχε πει πως θα τον δολοφονήσουν. Τελικά πέθανε το 2011 στα 82 του χρόνια από καρκίνο. Από τότε οι αεροψεκασμένοι ισχυρίζονται ότι τον δολοφόνησαν γιατί μίλησε για τους αεροψεκασμούς. Διαβάστε ΕΔΩ για τον Gunderson και τι ήταν.

16:35 Ο κύριος Τράγκας «…μετά τον αρχηγό του FBI, ο οποίος πέθανε ξαφνικά.» Βλέπετε; ο θάνατος από καρκίνο στα 82 έγινε ξαφνικός ύποπτος θάνατος στο μυαλό κάποιων. Δε τα λέω εγώ.

16:55 Δελτιο καιρού από τη Γερμανία. Η αναφορά του Γερμανού μετεωρολόγου για τα στρατιωτικά αντίμετρα (Chaff) που επηρεάζουν τα ραντάρ, έγινε απόδειξη των αεροψεκασμών. Δείτε ΕΔΩ για τι πράγμα μιλάμε.

18:26 Ο καθηγητής κύριος Γούδης. Το απόλυτο τίποτα… αν βρείτε να είπε κάτι για τους αεροψεκασμούς να το δείξετε και σε μένα. Πέταξε και μια εξυπνάδα στο τέλος…«για τον ελληνικό χώρο αυτά (ενώνοντας τα contrails) μπορεί να είναι η πολεμική αεροπορία της χρυσής αυγής. 

24:26 Ο κύριος Τράγκας «αυτό δεν είναι πολιτικό αεροπλάνο» δείχνοντας μια φωτογραφία από ένα contrail χωρίς να φαίνεται αεροπλάνο στη φώτο. Ναι δεν είναι πολιτικό αεροπλάνο αυτό που δείχνεις κύριε Τράγκα, όπως δεν είναι πλοίο, μοτοποδήλατο, αυτοκίνητο, τρένο κτλ. Αυτό που δείχνεις είναι contrail.

24:42 Συνεχίζει ο κύριος Γούδης να ομιλεί χωρίς να λέει τίποτα σημαντικό για τους αεροψεκασμούς. Τα ψηφαλάκιαααααααα

25:10 Στέφανος Γαλανός. Μας εξιστορεί μια πολύ ομορφη ιστορία για ένα βίντεο που υπάρχει (κάπου θα υπάρχει, γιατί στην εκπομπή δε το είδαμε) με ραντάρ ντόπλερ και μεταλλικές αεροσωλήνες 320 χιλιομέτρων στον ουρανό που είναι στρατιωτικό πείραμα και όλο αυτό για τον οπαδό έχει να κάνει και με παρακολουθήσεις.  Βίντεο φυσικά δεν βλέπουμε. Μόνο ακούμε για μεταλλικές αεροσωλήνες και αναρωτιόμαστε.

27:00 Ο κύριος Γιανουλόπουλος. «Η mosanto έχει παρασκευάσει ένα σπόρο που μπορεί και φυτρώνει όταν στο έδαφος υπάρχει αλουμίνιο.« Άλλη μία φοβερή απόδειξη πως μας ψεκάζουν με αλουμίνιο. Μόνο που το αλουμίνιο υπάρχει σχεδόν παντού στο φλοιό της γης. Διαβάστε ΕΔΩ στο κεφάλαιο Η Monsanto και τα μεταλλαγμένα φυτά

29:06 Ο κύριος Γιανουλόπουλος. «Έχουμε τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του πλανήτη άρα εξηγείται γιατί οι ψεκασμοί είναι περισσότερο στην Ελλάδα»  και εγώ τραβάω τα μαλλιά μου με ότι ακούω. 

30:10  Ο κύριος Τράγκας «Κοιτάξτε Ινδία εδώ. Αυτές δεν είναι γραμμές πολιτικών ούτε  πολεμικών αεροσκαφών». Το βρήκα μας ψεκάζουν τα UFO και οι ερπετόμορφοι από τον πλανήτη Ντράγκον. Αν δεν είναι πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη τότε τι είναι;

31:15 Ο κύριος Κατσαρός «Γίνεται για το κλίμα. την αλλαγή του κλίματος. Γιατί ανακλάται η ακτινοβολία, μπαίνει λιγότερη ακτινοβολία στη γη με αποτέλεσμα να χαμηλώνει η θερμοκρασία και να μη συμβαίνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.»  Εδώ οφείλω να το ομολογήσω πως ο κύριος Κατσαρός είναι σταθερός στη θεωρία του. Πάντα αυτό το λόγο αναφέρει και δεν ανακατεύει ιούς κατασταλτικά φάρμακα, HAARP, σεισμούς λοιμούς και καταποντισμούς. Μας ψεκάζουν αλουμίνιο στρόντιο βάριο για το κλίμα. Βέβαια η άποψη του δεν αποτελεί απόδειξη, ειδικά μετά τις μαγνητικές καταιγίδες που θα χτυπούσαν αποκλειστικά την Ελλάδα.

32:36 Ο κύριος Γούδης. «Το φαινόμενο γνωρίζουμε ότι υπάρχει, απλός δεν ξέρουμε τι είναι αυτό και για ποιο λόγο γίνεται.» Τι στο καλό πήγες να κάνεις εκεί κύριε Γούδη; Να μάθεις από τους άλλους;

32:45 Άγνωστος. «Πρέπει να πούμε και οι ναζί όταν τους βάζανε στα κρεματόρια μέσα και τους εκτελούσαν μαζικά όλους τους ανθρώπους, για χάρη της επιστήμης λέγανε οτι το κάνανε» και πετάγεται ο κύριος Γούδης να διορθώσει τον άσχετο. «Οι Γερμανοί, όχι οι Ναζί»  

33;00 Ο κύριος Τράγκας «Είναι κλειστό το πανεπιστήμιο η ανοιχτό ακόμα;» και απαντάει ο κύριος Γούδης «Ημίκλειστο« Δε μπορεί όλο και κάτι θα ψεκάζουν δεν εξηγείται διαφορετικά.

33:22 Μετά τις διαφημίσεις συνεχίζουν με το βίντεο της Ρόζαλιντ Πήτερσον. Αυτή που παραδέχτηκε πως δεν έχει κανένα στοιχείο και καμιά απόδειξη. Εεεε αυτή την κυρία την προβάλουν σαν απόδειξη.

36:00 Ο κύριος Τράγκας «Να μην περάσουμε και από τριτοβάθμια επιτροπή ψυχιάτρων, με τους αεροψεκασμούς… καταλάβατε.» Πόσο πιο καθαρά να το πει ο άνθρωπος; Τους παίζω για να κάνω την εκπομπή. Πιο καθαρά δεν έχει… θα τον καταλάβουν ακόμη και οι ψεκασμένοι και θα μαζέψει φάπες μέσα στο στούντιο.

36:15 Ο κύριος Τράγκας. Μπλα μπλά από τον κύριο τράγκα χωρίς να αναφέρει τίποτα σπουδαίο.

40:41 Ο κύριος Γιανουλόπουλος. Μπλα μπλά χωρίς να λέει τίποτα για τους αεροψεκασμούς. Ανακατεύει διάφορα περί μόλυνσης, βιομηχάνων κτλ

42:00 Ο κύριος Τράγκας. «Δεν εκδιώχθει ο αρχηγός του FBI, πέθανε κάπως περίεργα» Ξανά αναφορά στον Ted Gunderson με υπονοούμενα για τον θάνατό του, που μίλησε σε βαθιά γεράματα για αεροψεκασμούς χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό και πέθανε στα 82 από καρκίνο. Κάπου μας έχουν τελειώσει οι αποδείξεις ή κάνω λάθος;

42:36  Ο κύριος Γιανουλόπουλος. «Η βλαπτικότητα από τους αεροψεκασμούς είναι δεδομένη, ο μηχανισμός τον έχουμε αναδέιξει.» Τι έχουν κάνει; τον έχουν αναδείξει; Με ποια απόδειξη; με τις παραπάνω;

43:33 Ο κύριος Κατσαρός. «Τον Αύγουστο του 2014 γινετε στο Βερολίνο της Γερμανίας, ένα διεθνές συνέδριο για τη γεωμηχανική, που έχει σαν κύριο θέμα συζήτησης, την αντιμετώπιση, της κλιματικής αλλαγής. Δλδ την υπερθέρμανση του πλανήτη και ο Πόλ Κρούτσεν που πήρε το βραβείο νομπελ για την τρύπα του όζοντος έχει πει οτι αν εκτοξεύσουμε σωματίδια, δλδ ότι κάνουν και οι αεροψεκασμοί, στην ατμόσφαιρα, περιορίζουμε την ηλιακή ακτινοβολία άρα ελέγχουμε τον καιρό.» Είπαμε ο κύριος Κατσαρός είναι σταθερός στην άποψη του. Μας ψεκάζουν για καταπολεμήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όμως φτάσαμε να μιλάμε για αποδείξεις που θα γίνουν, στο μέλλον. Είναι γνωστό ότι ο Πολ Κρούτσεν, είχε μιλήσει για σωματίδια θείου ψηλά στην στρατόσφαιρα. Αυτό όμως είναι μια ιδέα ενός επιστήμονα για το πως μπορούμε να αντιστρέψουμε τη κλιματική αλλαγή. Δεν είναι απόδειξη ότι υπάρχουν χημικοί αεροψεκασμοί. Περίμενε πρώτα να γίνει το συνέδριο κύριε Κατσαρέ, πηγαίνετε να το παρακολουθήσετε όταν θα γίνει και μετά βγάζετε συμπεράσματα.  Αλλά δεν είναι η πρώτη και μοναδική φορά που ο Κύριος Κατσαρός πιάνει μια μικρή αλήθεια και μετά την ξεχειλώνει. Πόσοι θυμάστε τις μαγνητικές καταιγίδες; Ακόμη, το ύψος των αεροσκαφών που πετάνε δεν είναι ψηλά στη στρατόσφαιρα που ξεκινάει από τα 10 χιλιόμετρα και φτάνει στα 50 χιλιόμετρα. (Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός, για τον Πολ Κρούτσεν, είναι ο πιο σοβαρός ισχυρισμός που ακούστηκε σε ολόκληρη την εκπομπή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι απόδειξη ότι μας ψεκάζουν αλουμίνιο, στρόντιο, βάριο. κτλ.)

44:05 Ο κύριος Κατσαρός. Σχολιάζει την δημοσκόπηση που αναφέρει ότι το 30% πιστεύει στους αεροψεκασμούς και όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σε καμιά περίπτωση κάποια απόδειξη για την ύπαρξη ή όχι των αεροψεκασμών.

45:25 Ο κύριος Γούδης. «Όλοι θέλουν το καλό μας ας μην τους αφήσουμε να μας το πάρουν» Τώρα με έπεισε ότι μας ψεκάζουν. Είπαμε… η παρουσία του στην εκπομπή ήταν το απόλυτο κενό για τους αεροψεκασμούς. Τι στο καλό πήγε να κάνει εκεί;

46:15  Στέφανος Γαλανός.  Σχολιάζει για τον χλευασμό που έχει η θεωρεία των αεροψεκασμών από διάφορους και ειδικά από τους δημοσιογράφους γιατί αυτό δημιουργεί μια αρνητική εικόνα στον πολίτη σχετικά με αυτή τη θεωρεία. Το προσπερνάμε, δεν αποτελεί κάποια απόδειξη και ο χλευασμός δημιουργείτε από τους ίδιους τους ψεκασμένους και τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία της θεωρίας αυτής.

46:15  Στέφανος Γαλανός.  Απάντηση στην απορία «αυτοί που ψεκάζονται δεν ψεκάζονται οι ίδιοι;» Προσπαθεί να συγκρίνει τη θεωρία των αεροψεκασμών με τις πυρηνικές δοκιμές. Αφού έκαναν για πολλά χρόνια πυρηνικές δοκιμές άρα μας ψεκάζουν χωρίς να τους νοιάζει αν αυτοψεκάζονται, λες και τις πυρηνικές δοκιμές τις έκαναν πάνω από μεγαλουπόλεις.

47:33 Ο κύριος Βασίλης Σιγάλας «Υπάρχει μια πρωτοβουλία διακυβέρνησης της διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας…» Τον έκοψε ο κύριος Τράγκας για να κλείσει η εκπομπή.

Σε ολόκληρη την εκπομπή προβάλανε και φωτογραφίες που δείχνουν το φαινόμενο contrails στους ουρανούς από την Ελλάδα αλλά και διάφορα κράτη. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο που έχει εξηγηθεί από τη φυσική και την μετεωρολογία. Οι φωτογραφίες αυτές και τα βιντεακια, δεν είναι κάποια απόδειξη γιατί το μόνο που δείχνουν είναι το φαινόμενο.

Αυτές ήταν οι ατράνταχτες αποδείξεις που μας παρουσίασαν οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών, μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Για να καταλάβουμε όλοι που βασίζονται οι θεωρίες (ναι είναι πολλές) γιατί μας ψεκάζουν.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε