Πλοίο-φάντασμα ΑΠΕΙΛΕΙ την Μεγάλη Βρετανία! Καταρρίπτεται.

3

Χωρίς τίτλο

 

Επανεμφανίστηκε ένα  άρθρο που μιλάει για ένα πλοίο φάντασμα το οποίο πλέει προς τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας και είναι μια υγειονομική βόμβα,με το θέμα είχα ασχοληθεί παλαιότερα και πριν ξεκινήσει η συνεργασία μας με τα Ελληνικά Hoaxes.

Το άρθρο αυτό είχε κυκλοφορήσει και τον Ιανουάριο του σωτήριου έτους που διανύουμε,μια γεύση της αναπαραγωγής του  μπορείτε να πάρετε ΕΔΩ

Ας δούμε τι ισχυρίζεται το άρθρο που επανεμφανίστηκε και τώρα..


 

Θα μπορούσε ένα παλαιό, εγκαταλελλειμένο ρωσικό κρουαζιερόπλοιο να ξαναφέρει την πανούκλα στα βρετανικά νησιά; Να απειλήσει την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων και να πυροδοτήσει μια θανατηφόρα επιδημία; Θα μπορούσε, εν έτει 2014, ένα σκουριασμένο κουφάρι, ηλικίας άνω των 40 ετών, να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για μια χώρα;…

Οι ειδικοί απαντούν καταφατικά σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Και “φωτογραφίζουν” ένα πλοίο – “φάντασμα”, το ρωσικό κρουαζιερόπλοιο “Lyubov Orlova”, ως τον υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο για τη Βρετανία, ως μια “πλωτή – βόμβα” και ως απειλή για την υγεία των Βρετανών πολιτών.

Η ιστορία ξεκινά τον Ιανουάριο του 2010, όταν το υπέργηρο πλοίο, που τα τελευταία χρόνια εκτελούσε κρουαζιέρες για λογαριασμό ρωσικής εταιρείας ταξιδίων, έδεσε σε λιμάνι της Δομινικανής Δημοκρατίας. Το πλήρωμα του πλοίου ανάγκασε τους επιβάτες να κατέβουν, ανακοίνωσε τη διακοπή της κρουαζιέρας και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σκάφος αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία τους χρωστούσε μισθούς ενός και πλέον έτους.

Μετά από αρκετές εβδομάδες η εταιρεία χρεοκόπησε και οι πιστωτές της ρυμούλκησαν το πλοίο ως το Newfoundland του Καναδά. Εκεί παρέμεινε για χρόνια έως ότου πουλήθηκε, πέρυσι τον Γενάρη, για σκραπ. Ο διαλυτής έφερε στο λιμάνι ρυμουλκό για να οδηγήσει το κρουαζιερόπλοιο στο τελευταίο του ταξίδι. Μόνο που όταν τα δύο σκάφη ανοίχθηκαν στον Βόρειο Ατλαντικό έπεσαν σε καταιγίδα κατά τη διάρκεια της οποίας το ρυμούλκιο έσπασε και το “Lyubov Orlova” έμεινε έρμαιο των κυμάτων. Κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισής του έπεσε στο κενό και τελικώς το πλοίο εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του με όλους τους εμπλεκόμενους να το θεωρούν ήδη βυθισμένο!

Από τότε πέρασε ένας χρόνος. Και μόλις προ τριών ημερών αεροσκάφος της βρετανικής ακτοφυλακής έπιασε στα ραντάρ του ένα στίγμα αρκετά μεγάλο για να συγκριθεί με το 4.250 τόνων πλοίο – “φάντασμα” που όλοι είχαν ξεχάσει… Το ρωσικό σκαρί όχι μόνο “επιβίωσε” έναν χρόνο σε αφιλόξενα νερά, αλλά πλέει προς τις ακτές της Σκωτίας, από τις οποίες απέχει πλέον ελάχιστα.

Κι εδώ κάπου αρχίζουν τα προβλήματα. Καθότι οι ειδικοί εκτιμούν πως πάνω στο πλοίο πρέπει πλέον να έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ποντίκια. Τα οποία, από τη στιγμή που στο πλοίο δεν υπάρχουν τρόφιμα, πιθανότατα έχουν αναπτύξει κανιβαλιστικές τάσεις, τρώνε δηλαδή το ένα το άλλο, “συνταγή” που επιβεβαιωμένα οδηγεί στην εμφάνιση πανούκλας και δεκάδων άλλων μολυσματικών για τον άνθρωπο ασθενειών.

Με δύο λόγια αυτές τις ώρες πλέει προς τη Βρετανία ένα σκάφος – κινούμενη απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Και το κακό είναι πως οι αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν εάν δεν λάβουν την άδεια του ιδιοκτήτη, δηλαδή του διαλυτή που θεωρητικά έχει ακόμα τα δικαιώματα του πλοίου, που εκτιμάται πως κοστίζει ως σκραπ περί τις 600.000 λίρες στερλίνες.


 

Δείτε στη φωτογραφία την σημερινή ημερομηνία…

Χωρίς τίτλο

 

Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί.

Όλα ξεκίνησαν από την εφημερίδα Sun,κανονικά θα έπρεπε να τελειώσω το άρθρο εδώ,ας το συνεχίσω όμως,η εφημερίδα βασίστηκε σε μαρτυρία μέλους μιας βελγικής ομάδας έρευνας όμως ούτε το μέλος αλλά ούτε η ομάδα έδωσαν στοιχεία για να επιβεβαιώσουν τις θεωρίες τους.

Τι πραγματικά είχε συμβεί όμως με το πλοίο;

Το πλοίο αποσύρθηκε το 2010 και το 2013 (συγκεκριμένα 28 Ιανουαρίου) όντως υπήρξαν κάποια προβλήματα κατά την διάρκεια της ρυμούλκησης του για την αποσυναρμολόγηση του καθώς τα σκοινιά του ρυμουλκού κόπηκαν και δεν μπορούσαν να το επανασυνδέσουν ελεώ κακοκαιρίας και το πλοίο παρασύρθηκε προς το ανατολικό άκρο του Καναδά σε διεθνή ύδατα και τέθηκε θέμα ασφάλειας για διερχόμενα πλοία.

Στις 12 Μαρτίου του 2013 ελήφθησαν σήματα επείγουσας ανάγκης EPIRB (το σύστημα ενεργοποιείται μόνο όταν εκτεθεί σε νερό) πράγμα που σημαίνει πως το πλοίο βυθίστηκε.

Ενδιαφέρον έχει όμως το πως κόπηκαν τα σκοινιά ρυμούλκησης και μάλιστα 3 φορές κατά την διάρκεια της ρυμούλκησης,οι αρχές του Καναδά το είχαν κατασχέσει σαν μέρος χρημάτων που αξίωσαν σε δίκη από τους πρώην ιδιοκτήτες του πλοίου και προορισμό είχε τη Δομινικανή Δημοκρατία όπου θα κοβόταν σε σκραπ αξίας 1.400.000 δολαρίων.

Φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2014 και το πλοίο ξανάρθε στο προσκήνιο,μια προσπάθεια στο να πουληθούν περισσότερα φύλλα της SUN με τα ιστολόγια να επωφελούνται της ιστορίας.

Και βέβαια δεν εθεάθη το πλοίο και οι αρχές της Βρετανίας δεν τέθηκαν σε συναγερμό.

http://www.foxnews.com/world/2014/01/26/officials-believe-rat-infested-ghost-ship-has-sunk/

http://www.smithsonianmag.com/smart-news/no-abandoned-ship-full-diseased-rats-not-floating-towards-britain-180949477/

http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-highlands-islands-25863916

http://en.wikipedia.org/wiki/MV_Lyubov_Orlova

 

ΚΡΥΠΤΕΙΑ