Καταρρίπτεται-Στα 40 μοιάζουν κοριτσάκια (Φυλή Χούνζα-Hunza)

9

Χωρίς τίτλο

Ο Αντώνης,αναγνώστης της σελίδας,έστειλε αυτό το άρθρο,ας δούμε τι ισχυρίζεται…

Ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά. Οι Χούνζα ζουν σε μια κοιλάδα που φέρει το ίδιο όνομα κάπου ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελούν το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας τους.Οι Χούνζα, που έχουν καυκάσια χαρακτηριστικά, είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας. Δεν αγχώνονται και σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους. Είναι όμως άραγε αυτός ο λόγος της ασυνήθιστης μακροζωίας τους; Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ναι, άλλοι πως όχι, και πως το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας τους βασίζεται στη διατροφή τους.

Σύμφωνα με έρευνα ενός γιατρού από τη Σκοτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, η αιτία της μακροζωίας των Χούνζα φαίνεται να είναι η διατροφή τους. Το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα. Σε γενικές γραμμές η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά. Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

Το κλίμα δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη μακροζωία τους, αφού σε γειτονικά χωριά οι άνθρωποι που ζουν κάτω από τις ίδες κλιματικές συνθήκες δεν φτάνουν τις ηλικιακές «επιδόσεις» των Χούνζα και επίσης υποφέρουν από πολλές ασθένειες άγνωστες στη δική τους κοινωνία.

Πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτής της ιδιαίτερης φυλής. Ενα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το ταμπεραμέντο τους: οι Χούνζα δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν εκνευρίζονται με τίποτα και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις αντιξοότητες.

Το είδαμε ΕΔΩ

Πριν προχωρήσω στο επίμαχο τμήμα που μας απασχολεί και είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής των μελών της φυλής Χούνζα να διορθώσω ένα λάθος που έχει το άρθρο για τον γιατρό Ρόμπερτ Μακάρισον ο οποίος δεν κατάγεται από την Σκοτία όπως γράφουν στο άρθρο αλλά από τη Β.Ιρλανδία, γεννήθηκε το 1878 και πέθανε το 1960 και είχε μελετήσει τη φυλή Χούνζα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_McCarrison

Λεπτομέρεια θα μου πείτε….

Ζουν όντως τόσα χρόνια τα μέλη της φυλής και στα 40 τους μοιάζουν με κοριτσάκια και στα 65 τους γεννούν όπως λέει και η λεζάντα της φωτογραφίας;

 

Χωρίς τίτλο

Όχι,τουλάχιστον με τα δικά μας ηλικιακά δεδομένα,τα μέλη της φυλής Χούνζα υπολογίζουν την ηλικία τους με βάση την σοφία και τις γνώσεις που αποκτούν,ένας Χούνζα 130 ετών στην πραγματικότητα δεν είναι πάνω από 50 ετών.

Ένας Χούνζα 145 ετών έχει γιο 125 ετών και εξασέγγονο ηλικίας 5 ετών,απίστευτο έτσι;Φανταστείτε για να δούμε εμείς εξασέγγοννο πρέπει να ζήσουμε πόσο;400-500 χρόνια;

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο τους μύθους για την φυλή Χούνζα.

http://biblelife.org/hunza.htm

Οι Χούνζα δεν κρατούν αρχεία και δεν υπάρχει κανένα πιστοποιητικό γέννησης που να αποδεικνύει την ηλικία τους.


Το παραπάνω άρθρο που μιλάει για την ηλικία των Χούνζα, έχει πηγή την La Vanguardia και μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα ότι δεν διάβασαν την τελευταία παράγραφο που καταρρίπτει όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς.
7Με μια γρήγορη και ελεύθερη μετάφραση λέει:
Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο σίγουρα. Άλλοι ειδικοί, αρνούνται ότι οι Χούνζα είναι διαφορετικοί από άλλους πληθυσμούς. Σύμφωνα με τον Δρ John Clark, ο οποίος έζησε 20 μήνες μεταξύ των Hunza, γράφει στο βιβλίο του «Το χαμένο Βασίλειο των Ιμαλαΐων» ότι αυτοί οι άνθρωποι όπως και γειτονικοί πληθυσμοί νοσούν από ελονοσία, δυσεντερία και άλλες ασθένειες. Επιπλέον, σημειώνει ότι Χούνζα δεν μετράνε την ηλικία με το χρόνο από την γέννηση αλλά έχουν μια δική τους μέθοδο με βάση τη σοφία του ατόμου. 

Leer más: http://www.lavanguardia.com/vida/20140909/54414824577/hunza-secreto-eterna-juventud.html#ixzz3DDs4FE8G
Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardia

ΚΡΥΠΤΕΙΑ