Καταρρίπτεται – Αγρότης ανακάλυψε κρανίο λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί.

1

Τι άλλο θα διαβάσουμε; Αγρότης ανακάλυψε κρανίο λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί. Έτσι λέει το δημοσίευμα…

Πρώτα να να διαβάσουμε τι γράφει η «είδηση»


Αγρότης ανακάλυψε κρανίο λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί.
Αγρότης ανακάλυψε κρανίο λυκανθρώπου σε σφραγισμένο κουτί.

Ένας αγρότης βουλγαρικής καταγωγής, ο Trayche Draganov, ισχυρίζεται ότι έχει βρει ένα κουτί, κλεισμένο με αλυσίδες, που περιέχει ένα κρανίο όμοιο με λυκανθρώπου, ενώ όργωνε ένα νέο τμήμα στο χωράφι του στο χωριό Νόβο Σέλο, στα σκόπια.

To γεγονός αναφέρθηκε από τον ιστορικό Filip Ganev, ο οποίος πήγε στο Νόβο Σέλο για να ερευνήσει για το βιβλίο του για τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ο Ganev συναντήθηκε με τον αγρότη, ο οποίος του έδειξε το κουτί που περιέχει το ασυνήθιστο κρανίο. Ανέφερε ότι το κρανίο μοιάζει σαν λύκου με την εξαίρεση του διευρυμένου μεγέθους του, ένα χαρακτηριστικό που έχει βρεθεί μόνο σε πρωτεύοντα είδη.
Ο Ganev φωτογράφισε το κρανίο και το κοινοποίησε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για την άγρια ζωή, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανόν ένας λύκος που έπασχε από νόσο του Paget, μια κατάσταση η οποία προκαλεί αύξηση του μεγέθους του κρανίου και να εμφανίζεται πιο ανθρώπινο.

Ο Ganev δήλωσε ότι οι λυκάνθρωποι έχουν μια βάση στη λαογραφία των Βαλκανίων ακόμα και πριν από την καταγραμμένη ιστορία. Οι θρύλοι ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή για το πώς και το γιατί γίνεται κανείς λυκάνθρωπος. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ένα άτομο γεννιέται με την ικανότητα να μπορεί να μεταμορφώνεται σε λύκο. Τα μωρά που γεννιούνται με μαλλιά λέγεται ότι έχουν μια προδιάθεση γι’ αυτό. Άλλες περιοχές πιστεύουν ότι ένα άτομο που πέθανε με ένα θανάσιμο αμάρτημα ή έκανε κάποια άλλη ένωση με το διάβολο θα ξαναγεννηθεί ως λυκάνθρωπος. Αν και οι διαφορές είναι μεγάλες, ένα πράγμα που όλοι οι μύθοι έχουν κοινό είναι πώς να καταστρέψεις ένα πτώμα λυκανθρώπου.
Οι λυκάνθρωποι πάντα αντιμετωπίζονταν από εξορκισμό από τον ιερέα της ενορίας, με αποκεφαλισμό και καύση του σώματος. Θεωρούσαν ότι οι λυκάνθρωποι έπρεπε να σκοτωθούν το Σάββατο, διότι αυτή ήταν η μέρα που αναπαύονται στους τάφους τους και μπορούσαν να πιαστούν εύκολα. Στην περίπτωση αυτή του Σκοπιανού λυκανθρώπου, φαίνεται σαν να είχε εξολοθρευτεί σωστά. Τουλάχιστον έως ότου ανακαλύφθηκε από τον περίεργο αγρότη.

Το κρανίο που μοιάζει με κρανίο λυκανθρώπου βρέθηκε σε ένα κουτί που ήταν κλεισμένο με αλυσίδες,
Το κρανίο που μοιάζει με κρανίο λυκανθρώπου βρέθηκε σε ένα κουτί που ήταν κλεισμένο με αλυσίδες,
Πηγή Filip Ganev
Ο Trayche δεν φοβάται ότι το πνεύμα του λυκανθρώπου θα επανέλθει και είναι πολύ περήφανος για την ανακάλυψή του, επιδεικνύοντας το σε όποιον ενδιαφέρεται να το δει. Παραδέχεται ότι οι άλλοι στο χωριό δεν συμμερίζονται την επιπόλαια στάση του και να αισθάνονται ότι θα ήταν καλύτερα να το είχε αφήσει στο χώμα. «Πολλοί από τους γείτονές μου είναι θυμωμένοι γιατί διατάραξα το vrkolak* (λυκάνθρωπο),» δήλωσε ο Trayche. «Λένε ότι εγώ θα ξαναγεννηθώ ως λυκάνθρωπος. Αν αυτή είναι τώρα η μοίρα μου, ας είναι. Ότι έγινε, έγινε.»
*vrkolak= βρικόλακας αλλά στη προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με τον λυκάνθρωπο καθώς έτσι τον αποκαλούν στην περιοχή, δεν γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε βρικόλακα και λυκάνθρωπο.

1
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι δεν υπάρχουν λυκάνθρωποι και να τελειώσει η ιστορία, ή καλύτερα, να μην ασχοληθούμε καθόλου. Όμως ο σκοπός μας δεν είναι η κατάρριψη της μπούρδας, αλλά να δείξουμε τι κυκλοφορεί στο ίντερνετ, πως μπορούμε να καταλάβουμε τα ψευδή δημοσιεύματα, και γιατί αναπαράγονται.

Με μια απλή έρευνα βλέπουμε ότι υπάρχουν κι’ άλλες φωτογραφίες όχι μόνο οι παραπάνω.
http://www.cultofweird.com/paranormal/werewolf-skull-bulgaria/
http://beforeitsnews.com/paranormal/2014/10/vrkolak-bulgarian-werewolf-2478352.html

vrkolak werewolf-bulgaria

Το κρανίο είναι κατασκευασμένο… τι θα μπορούσε να είναι; Αλλά και η ιστορία έχει λογικά σφάλματα.

1ο Υπάρχουν ίχνη από το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευάσουν το κρανίο (μοιάζει με πηλό) στο χέρι.
2ο Έχετε δει ποτέ δέρμα σε αυτή την κατάσταση; Στις κοιλότητες των ματιών το «δέρμα» φαίνεται να συνεχίζει μέσα σε αυτές.
3ο Το ξύλινο κουτί, αν και αρκετά παλιό είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν φαίνεται ήταν θαμμένο για χρόνια και θα έπρεπε να έχει μεγάλα σάπια τμήματα. Οι μεντεσέδες δεν είναι σκουριασμένοι και του κουτί δεν είναι καν βρόμικο.
4ο Το προειδοποιητικό μήνυμα γράφει. внимание опасност върколак «Προσοχή κίνδυνος βρυκόλακας» και είναι στο εσωτερικό του κουτιού.
5ο. Φρέσκα άχυρα μέσα στο κουτί.
Τελικά είναι μια πολύ καλοστημένη φάρσα.

Πολλοί έχουν σχολιάσει ότι είναι ένα κρανίο μπαμπουίνου, αλλά δεν είναι έτσι. Ο μπαμπουίνος έχει 4 δόντια και όχι 6, ανάμεσα στους κυνόδοντες.

baboon_skull
Κρανίο μπαμπουίνου

Το κρανίο είναι κατασκευασμένο, χρησιμοποίησαν μια σιαγόνα σκύλου ή λύκου και κατασκεύασαν με κάποιο υλικό το πάνω μέρος. Πρόσθεσαν μερικές τρίχες και έτοιμο το κρανίο του λυκανθρώπου. Πιθανότατα είναι μια φάρσα, για το Halloween.

Η ώρα περνάει… και αύριο, 7 Νοε 2014, έχουμε πανσέληνο… κυκλοφορήστε άφοβα, δεν υπάρχουν λυκάνθρωποι.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε