Καταρρίπτεται – Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την ‘Εξοδο του Μωυσή

1

Ας διαβάσουμε τι ισχυρίζεται το δημοσίευμα πριν το καταρρίψουμε:

Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ανθρώπινα οστά που φέρεται ότι ανήκουν στον μεγάλο αιγυπτιακό στρατό που πνίγηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν ο Μωυσής έδωσε εντολή να κλείσουν τα νερά για να σώσει τον λαό του.

divers


Υπολογίζεται ότι ανήκουν στον 14ο αιώνα π.Χ., και βρέθηκαν στον βυθό του κόλπου του Σουέζ, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τη σύγχρονη πόλη του Ras Gharib, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι αναζητούσαν απομεινάρια αρχαίων πλοίων και αντικειμένων που σχετίζονται με την Εποχή του Λίθου και την Εποχή του Χαλκού στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, όταν βρέθηκαν μπροστά από μια γιγαντιαία μάζα ανθρώπινων οστών.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Αμπντέλ Μωάμεθ Γκάντερ σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, έχουν ήδη ανακτήσει περισσότερους από 400 διαφορετικούς σκελετούς, καθώς και εκατοντάδες όπλα και κομμάτια της πανοπλίας, τα ερείπια των δύο πολεμικών αρμάτων τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα σε μια έκταση περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων. Οι αρχές εκτιμούν ότι στην περιοχή βρίσκοταν τα λείψανα περισσότερων από 5.000 ανθρώπων, γεγονός που υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα στρατού, που έχασε τη ζωή του στην περιοχή.

image

Πολλές ενδείξεις οδήγησαν τον καθηγητή Γκάντερ στο συμπέρασμα ότι τα λείψανα θα μπορούσαν να συνδεθούν με το περίφημο επεισόδιο της Βιβλικής Εξόδου.

Πρώτα απ ‘όλα, οι στρατιώτες φαίνεται να έχουν πεθάνει σε στεγνό έδαφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ίχνη σκαφών ή πλοίων που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Οι θέσεις που βρέθηκαν τα λείψανα και το γεγονός ότι ήταν κολλημένα σε μια τεράστια μάζα από πηλό και πέτρα, υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει από κατολίσθηση ή παλιρροϊκό κύμα.

Ο αριθμός των πτωμάτων υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο αρχαίο στράτευμα έχασε τη ζωή του στην περιοχή και ο δραματικός τρόπος με τον οποίο πέθαναν, φαίνεται να επιβεβαιώνει τη βιβλική εκδοχή του περάσματος της Ερυθράς Θάλασσας, όταν ενώθηκαν τα νερά που άνοιξε ο Μωυσής για να περάσει ο λαός του με αποτέλεσμα ο στρατός του Φαραώ της Αιγύπτου να βρει τραγικό θάνατο.

image2

Αυτό το νέο εύρημα αποδεικνύει ότι υπήρξε πράγματι αιγυπτιακός στρατός μεγάλου μεγέθους που έχασε τη ζωή του στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Akhenaten.

Αυτή η εκπληκτική ανακάλυψη φέρεται να αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιστημονική απόδειξη, ότι ένα από τα πιο διάσημα επεισόδια της Παλαιάς Διαθήκης είναι πραγματικό και βασίζεται σε ιστορικό γεγονός. Φέρνει μια νέα προοπτική μιας ιστορίας που πολλοί ιστορικοί εξετάζουν επί πολλά χρόνια ως έργο της φαντασίας και υποδηλώνει ότι και άλλα θέματα, όπως οι «πληγές της Αιγύπτου» θα μπορούσαν να έχουν πράγματι ιστορική βάση.

Ο καθηγητής Γκάντερ συνεχίζει την προσπάθεια ανάσυρσης όλων των λειψάνων και αντικειμένων από τον βυθό της θάλασσας, που όπως αποδεικνύεται είναι μία από τις πλουσιότερες αρχαιολογικές υποβρύχιες τοποθεσίες που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

Πηγή: http://www.zougla.gr


Καταρρίπτεται - Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την 'Εξοδο του Μωυσή
Καταρρίπτεται – Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την ‘Εξοδο του Μωυσή

Η κατάρριψη

Ένα ακόμη άρθρο που ξεκίνησε από την σατιρικού περιεχομένου ιστοσελίδα  World News Daily Report . Κάποιοι την πάτησαν και το αναδημοσίευσαν και δικοί μας δημοσιογράφοι το μετέφρασαν στα ελληνικά κι ακολούθησε το γνωστό δρόμο του copy-paste σ όλες τις «γνωστές» ιστοσελίδες. Μόνο που για ακόμη μια φορά την πάτησαν και μεγαλύτερα κανάλια όπως η Ζούγκλα που είδαμε πιο πάνω

Η πλαστή είδηση ισχυρίζεται ότι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ζήλεψαν τις επιτυχίες των δικών μας και ανακάλυψαν τα απομεινάρια εκατοντάδων αρχαίων αιγυπτιακών στρατιωτών στο κάτω μέρος του Κόλπου του Σουέζ. Μαζί με τα λείψανα, το φανταστικό διήγημα αφηγείται την ανακάλυψη λειψάνων, όπλων, πανοπλίες, μέχρι και ένα-δυο άρματα. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι οι θάνατοι φαίνεται να έχουν συμβεί στην ξηρά και ήταν το αποτέλεσμα μιας τεράστιας κατολίσθησης ή ενός γιγαντιαίου κύματος.

Το ψεύτικο άρθρο φαίνεται να υπονοεί ότι η ανακάλυψη αυτή αποτελεί απόδειξη της αφήγησης της Βιβλικής Εξόδου (Έξοδος 14: 1-31) στην οποία ο αιγυπτιακός στρατός αφανίστηκε, καθώς καταδίωκε το λαό του Ισραήλ κι έσχισε τα νερά στα δύο ο Θεός για να περάσουν αλλά κατέπνιξε τους διώκτες τους.

Ψεύτικα ιστορικά άρθρα & εικόνες

Η World News Daily Report είναι υπεύθυνη για μια σειρά φανταστικών ιστορικών άρθρων που μπορεί να φαίνονται κι αληθινές σε μερικούς …

Ας δούμε τι έγραψε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών:

Επίσης η ιστοσελίδα αυτή καθημερινά παίρνει φωτογραφίες από άλλα μέρη στο internet και τις χρησιμοποιεί σ άλλες κατασκευασμένες ιστορίες.

khopesh

Για παράδειγμα μια εικόνα του «πρωτότυπου» άρθρου , για το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι αιγυπτιακό σπαθί που βρέθηκε στο χώρο, είναι στην πραγματικότητα μια εικόνα από τη Wikipedia  του 18ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε στη Ναμπλούς.

article-0-1DE0211100000578-87

Αυτή η φωτογραφία είναι από μια άλλη ανακάλυψη στο Μεξικό (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ)

Παραθέτω και πάλι την μετάφραση του disclaimer από ένα άλλο πρόσφατο άρθρο μας που αναφερόταν στην ίδια ιστοσελίδα:

To worldnewsdailyreport.com είναι μία σατιρική web έκδοση ειδήσεων και πολιτικής, η οποία μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πραγματικά ονόματα, συχνά σε ημι-πραγματικό ή ως επί το πλείστον πλασματικό τρόπους. Όλα τα άρθρα ειδήσεων που περιέχονται σε worldnewsdailyreport.com είναι μυθοπλασία, και πιθανώς ψευδείς ειδήσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την αλήθεια είναι καθαρά  τυχαία, εκτός από όλες τις αναφορές σε πολιτικούς ή / και διασημότητες, στην οποία περίπτωση θα βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους, αλλά εξακολουθεί να είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μυθοπλασία 

Γιώργος Γ.

by antichainletter