Καταρρίπτεται – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ!

1

Μια παλιά, συγκινητική, αλλά ψεύτικη ιστορία εμφανίστηκε ξανά με τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ!».

mana

Η ιστορία δεν είναι καινούργια και αναπαράγεται με μικρές αλλαγές από το 2012.  Περιγράφει την συγκινητική ιστορία μιας μάνας που προστάτευσε το παιδί της με το σώμα της στο μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας με το τσουνάμι, το 2011.

Το ξαναζεσταμένο δημοσίευμα γράφει:


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ!

Έψαχναν τα ερείπια για επιζώντες όταν βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα…

Στις 11 Μαρτίου του 2011 η Ιαπωνία μετρούσε τις πληγές της από τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε την ανατολική πλευρά της χώρας.

Όταν πια ο καταστροφικός σεισμός ολοκληρώθηκε, ανέλαβαν δράση οι σωστικές ομάδες για να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες από τα ερείπια. Μια από αυτές τις ομάδες έτυχε να βρεθεί μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στα ερείπια του σπιτιού μιας νεαρής γυναίκας, διέκριναν το νεκρό της σώμα μέσα από τα χαλάσματα. Αλλά η στάση του σώματος της ήταν κάπως περίεργη. Ήταν γονατισμένη, το σώμα της είχε μια κλίση προς τα εμπρός και τα χέρια της ήταν κάτω από το σώμα της σαν να κρατούσε κάτι. Λες και ο θάνατος την βρήκε την ώρα που είχε γονατίσει να προσευχηθεί.

Η άτυχη γυναίκα όμως δεν είχε τύχη. Τα χαλάσματα του σπιτιού είχαν πέσει με βία πάνω της και της είχαν συντρίψει την πλάτη και το κεφάλι.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ο αρχηγός της ομάδας των διασωστών κατάφερε να περάσει το χέρι του μέσα από ένα στενό άνοιγμα στον τοίχο και να φτάσει το σώμα της γυναίκας. Είχε την ελπίδα ότι μπορεί να ήταν ακόμη ζωντανή. Ωστόσο, το κρύο και άκαμπτο σώμα της τον βοήθησε να καταλάβει ότι η γυναίκα ήταν νεκρή για πολλές ώρες.

Το καθήκον όμως τον καλούσε. Μπορεί στο επόμενο γκρεμισμένο σπίτι να υπήρχαν ακόμη ζωντανοί που περίμεναν την βοήθεια του. Έτσι είπε στους άντρες του να προχωρήσουν και να συνεχίσουν να ψάχνουν για επιζώντες. Ο ίδιος όμως, για λόγους που δεν μπορούσε να εξηγήσει, έμεινε στο σπίτι της νεκρής γυναίκας. Ένιωθε ότι κάτι περισσότερο υπήρχε εδώ. Ότι έπρεπε να ανακαλύψει τι υπήρχε κάτω από το σώμα αυτής της γυναίκας.

Οπλισμένος με περίσσιο θάρρος και αποφασιστικότητα γονάτισε πάλι και προσπάθησε να περάσει μέσα από τα χαλάσματα για να την μετακινήσει. Όταν μετά από μεγάλη προσπάθεια τα κατάφερε, είδε κάτι κάτω από το σώμα της που τον συγκλόνισε.

Σήκωσε το κεφάλι του και άρχισε να φωνάζει με όση δύναμη του είχε απομείνει: «Ένα μωρό! Εδώ υπάρχει ένα μωρό!»

Τα μέλη της ομάδας του επέστρεψαν και άρχισαν όλοι μαζί τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του μωρού. Με μεγάλη προσοχή αφαίρεσαν τα αντικείμενα που βρίσκονταν γύρω από τη μαμά του, την μετακίνησαν και είδαν ένα 3 μηνών αγοράκι τυλιγμένο με μια πολύχρωμη κουβέρτα κάτω από το νεκρό της σώμα.

Η γενναία γυναίκα είχε κάνει την υπέρτατη θυσία για να σώσει τον γιο της. Όταν το σπίτι της έπεφτε, χρησιμοποίησε το σώμα της για να προστατεύσει το παιδί της.

Το μικρό αγόρι κοιμόνταν ειρηνικά όταν το σήκωσε στα χέρια του ο επικεφαλής της ομάδας.

Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης οδήγησε γρήγορα το μωρό, τυλιγμένο στην κουβέρτα του, σε ένα πρόχειρο ιατρείο που είχε στηθεί εκεί κοντά.

Όταν ο γιατρός που εξέτασε το μωρό άνοιξε την κουβέρτα του, βρήκε μέσα ένα κινητό τηλέφωνο. Στην οθόνη του υπήρχε ένα μήνυμα κειμένου: «Αν καταφέρεις να επιβιώσεις, να θυμάσαι για πάντα πόσο σε αγαπώ».

Το κινητό τηλέφωνο πέρασε από τα χέρια όλων όσων βρίσκονταν στο ιατρείο, εκείνη τη στιγμή. Όλοι διάβασαν το μήνυμα και κανένας τους δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Στη συνέχεια πήραν δύναμη από την αυτοθυσία αυτής της μητέρας και συνέχισαν τις προσπάθειες τους για να σώσουν περισσότερους επιζώντες.

«Αν καταφέρεις να επιβιώσεις, να θυμάσαι για πάντα πόσο σε αγαπώ.» Αυτή είναι η αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της.

1
ΠΗΓΗ

Το παλιότερο δημοσίευμα 2012 της ίδιας ιστορίας γράφει:


H θυσία μιας μάνας έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει!

Ανεξίτηλο στη μνήμη μας θα μείνει το φονικό τσουνάμι που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία πριν από σχεδόν 2 χρόνια. Πόλεις κατεστραμμένες, 20.000 νεκροί και ένα έθνος σε βαθύ πένθος το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Κι όμως, ευρήματα, ιστορίες και φωτογραφίες που έρχονται στο φως ακόμα και σήμερα, αποδεικνύουν ότι παρά το γεγονός της τόσο μεγάλης καταστροφής, η αγάπη και κυρίως της μάνας προς το παιδί, είναι αυτή που νικάει τα πάντα. Μία εικόνα, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους όλου του κόσμου Τις πρώτες ώρες, μετά την μεγάλη καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να εντοπίσουν το σώμα μιας άτυχης γυναίκας, το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα συντρίμμια του σπιτιού της.

Η στάση του σώματoς, ήταν κουλουριασμένη και έδωσε μία μικρή ελπίδα στους διασώστες ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ζωντανή, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε μιας και το σώμα της ήταν παγωμένο και δύσκαμπτο.

Απογοητευμένοι οι άνδρες διάσωσης συνέχισαν την πορεία τους, ωστόσο μία…

…εσωτερική δύναμη έσπρωξε τον αρχηγό του συνεργείου να επιστρέψει και να εξετάσει και πάλι το νεκρό σώμα της γυναίκας.

Ψάχνοντας λοιπόν ανάμεσα στα χέρια της, ανακάλυψε ως διά μαγείας ότι υπήρχε ένα μωρό τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, το οποίο κοιμόταν γαλήνια, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι είχε συμβεί.

Ο μικρούλης σώθηκε χάρη στην θυσία της μητέρας του, ενώ αμέσως τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιέστατος. Ανάμεσα στην κουβερτούλα του, βρέθηκε ένα κινητό το οποίο έγραφε το εξής μήνυμα από την μητέρα του:

«Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ’ αγαπώ».

Κάποιοι το χαρακτήρισαν θαύμα κάποιοι απλά συγκινητική θυσία μίας μάνας.

Πάντως το σίγουρο είναι, ότι η αγάπη της μητέρας για το παιδί της, μπορεί να κάνει ακόμα και θαύματα…

2
ΠΗΓΗ

 

Παρατηρώντας τη φωτογραφία δεν φαίνεται κάποιο μωρό τυλιγμένο σε κουβέρτα αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο παιδί (4 ή 5 χρονών). Ακόμη, οι στολές που φοράνε οι διασώστες δεν είναι ιαπωνικές και αποκλείουμε την περίπτωση, η ομάδα των διασωστών να είναι από άλλο κράτος, γιατί η ιστορία διαδραματίζεται τις πρώτες ώρες της καταστροφής. Η φωτογραφία που συνοδεύει την ψεύτικη ιστορία είναι από σεισμό στην Κίνα στις 31 Αυγούστου 2008, στην επαρχεία Σιτσουάν.  

ΠΗΓΗ

Μετά από αυτό το σεισμό στην Κίνα, κυκλοφόρησε με email ένα hoax με μια ψεύτικη συγκινητική ιστορία μιας μάνας, που είναι ακριβός ίδια με την ιστορία από την Ιαπωνία. Δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτοθυσίας μιας μάνας για να σώσει το παιδί της, η συγκεκριμένη ιστορία είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Αυτές οι συγκινητικές αλλά ψεύτικες ιστορίες δημιουργούνται μόνο για να προσελκύσουν επισκέπτες στις ιστοσελίδες και να αυξήσουν τα κέρδη από τις διαφημίσεις. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αλλάζουν λίγο το κείμενο και τον τίτλο και οι ιστορίες αναδημοσιεύονται.

Με την συγκεκριμένη ιστορία είχαμε ξανασχοληθεί τον Ιούλιο 2013

Διαβάστε πως μπορείτε να καταλάβετε αυτές τις ψεύτικες ιστορίες. ΕΔΩ. 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε