25χρονη τρώει ένα ρολό τουαλέτας την ημέρα

4

Αυτό το άρθρο έπαιξε και σε ειδησεογραφικές σελίδες,δείτε ΕΔΩ.Ας δούμε λοιπόν τι ισχυρίζεται το άρθρο….

toiletpaper


Ποιο είναι το πιο παράξενο: ότι τρώει καθημερινά ένα ολόκληρο ρολό χαρτί υγείας ή ότι στα 25 της χρόνια έχει πέντε παιδιά;

Η Jade Sylvester από τη Βρετανία, έγινε πάντως θέμα στα μίντια της χώρας της για την πρώτη της ασχολία, το ότι καταναλώνει δηλαδή, χαρτί το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται στην τουαλέτα για συγκεκριμένη χρήση.

Όπως μάλιστα λέει, της είναι αδύνατον να κόψει το παράξενο αυτό διατροφικό φετίχ. Η Sylvester, άρχισε να κόβει κομματάκια το ρολό και να το βάζει στο στόμα της, κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης και αποδίδει τη συνήθειά της σε κάποια διαταραχή.

«Άρχισα να καταβροχθίζω χαρτί υγείας. Ακόμα δεν ξέρω το γιατί», συμπληρώνει και τονίζει ότι της αρέσει περισσότερο η υφή παρά η γεύση.

Πηγή newsbeast.gr


Ας δούμε όμως και άλλη μία παρουσίαση του άρθρου…


Υποστηρίζει ότι οργανισμός της ξεκίνησε να το ζητάει στην πρώτη της εγκυμοσύνη

Από τις άφθονες ποσότητες σοκολάτας στις πίκλες, πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν έντονη επιθυμία για φαγητό.

Η 25χρονη Jade Sylvester έχει μία πιο… παράξενη επιθυμία: θέλει να τρώει χαρτί τουαλέτας!

Η πολυάσχολη μητέρα από το Lincolnshire ανακάλυψε πως είχε αυτή την περίεργη επιθυμία στην πρώτη της εγκυμοσύνη.

Σήμερα είναι μητέρα πέντε παιδιών και τρώει καθημερινά σχεδόν ένα ολόκληρο ρολό χαρτί τουαλέτας.
Πιστεύεται πως η 25χρονη πάσχει από αλλοτριοφαγία η όπως είναι ευρύτερα γνωστή η νόσος «Pica» η οποία χαρακτηρίζεται ως μια νοσηρή συμπεριφορά που μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα υγείας, αφού άτομα που πάσχουν από αυτή τρώνε αντικείμενα ακατάλληλα για κατανάλωση.

Συνηθίζεται να τρώνε χώμα, γυαλί και άμμο όπως ακόμη και αντικείμενα σπιτιού όπως χαλιά, κεριά και σφουγγάρια.

«Όταν ήμουν δύο μηνών άρχισα να λαχταρώ χαρτί τουαλέτας. Ακόμη δεν ξέρω γιατί. Μου αρέσει η αίσθηση της υφής στο στόμα μου, παρά η γεύση του. Μου αρέσει η ξηρότητα. Η οικογένειά μου μου λέει πως δεν είναι πολύ καλό για μένα αλλά δεν μπορώ να με βοηθήσω», λέει η Sylvester.

Δεν είναι γνωστό γιατί πολλές γυναίκες αναπτύσσουν το σύνδρομο Pica αλλά λέγεται πως έχει σχέση με την ανεπάρκεια σιδήρου.

«Αποφεύγω να πηγαίνω στο WC γιατί ξέρω πως αν πάω θα φάω το χαρτί», εξηγεί.

Πηγή protothema


Το θέμα αυτό έπαιξε και σε ειδησεογραφικές σελίδες του εξωτερικού ,Mirror, NY post ,Metro,Huff post είναι μερικές από αυτές.

http://nypost.com/2014/12/11/i-cant-stop-eating-toilet-paper/

http://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/woman-who-cant-stop-eating-4780944

http://www.huffingtonpost.com/2014/12/10/jade-sylvester_n_6305210.html

http://metro.co.uk/2014/12/10/young-mother-gobbles-down-an-entire-roll-of-toilet-paper-every-day-4982399/

Υπάρχει όντως η ασθένεια Pica η οποία περιγράφεται στο δεύτερο άρθρο που παρέθεσα και είναι πολύ πιθανόν η Jade Sylvester να πάσχει από αυτή την ασθένεια.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pica_%28disorder%29

Αφού υπάρχει αυτή η ασθένεια και όντως έχουν γράψει για αυτήν και ξένες μεγάλες σελίδες τι θες και μας ζαλίζεις; Θα μπορούσε πολύ εύλογα να αναρωτηθεί κανείς.

Ψάχνοντας όμως αυτή την είδηση είδα πως η αρχική της πηγή είναι μια περίεργη σελίδα με την ονομασία Sell my story  και ζητάει από αναγνώστες να στείλουν διάφορες περίεργες ιστορίες,η σελίδα αυτή δίνει και αμοιβή για τις καλύτερες ιστορίες.

http://sellmystory.co.uk/featured/mums-crazy-loo-roll-craving/

http://hoaxes.org/weblog/comments/toilet_paper_eating_mom

Ο λόγος που δεν έχω βάλει το Καταρρίπτεται στο τίτλο είναι γιατί δεν ξέρω αν η Jade όντως πάσχει από την ασθένεια αυτή και απλά είπε να βγάλει και κάποια χρήματα στέλνοντας την ιστορία της στην σελίδα αυτή ή απλά επινόησε την ιστορία με σκοπό και πάλι να πληρωθεί,το αφήνω για εσάς,τι λέτε; Καταρρίπτεται;

Γιώργος Ζ.