Καταρρίπτεται – Βρήκαν ΑΡΟΥΡΑΙΟ να περπατάει πάνω σε γύρο σε ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ!

6

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ένας μικρός πανικός, με βίντεο που δείχνει ένα αρουραίο να περπατάει πάνω στον γύρο σε σουβλατζίδικο, όπως λένε τα δημοσιεύματα. Τι δεν μας λένε όμως αυτά τα δημοσιεύματα; 

1

Και ποια σελίδα δεν ανέβασε το βίντεο και ποιος χρήστης δεν το είδε. Πολύ ωραία διαφήμιση για τα ψητοπωλεία που εκτός από τους Έλληνες πελάτες, έχουν και τους τουρίστες, μην το ξεχνάμε αυτό.  Κακό στον τουρισμό μας; Αυτά είναι ψιλά γράμματα, σημασία έχουν τα κλικ φίλε αναγνώστη. Δείτε τα δημοσιεύματα ΕΔΩ

4
Έχετε δει πολλούς αρουραίους να περπατάνε πάνω στον καυτό γύρο που ψήνεται; Αν παρατηρήσετε το βίντεο θα δείτε ότι ο γύρος δεν περιστρέφετε και δεν υπάρχει φωτιά. Εκτός από τον γύρο (που δεν γυρνάει) δεν φαίνεται κανένα άλλο τρόφιμο, αλλά ούτε λίπη έχουν στάξει ή τρέξει στον άξονα και γενικά η μηχανή που ψήνει το γύρο είναι πεντακάθαρη. Έχετε δει πως είναι αυτές οι μηχανές όταν είναι σε λειτουργία; Ακόμη δεν φαίνεται κανείς μέσα στο μαγαζί. Ούτε ο ψητάς ούτε κανείς.
Δείτε ΕΔΩ το βίντεο.

Τι θέλω να πω; Πως είναι πολύ πιθανό αυτό που βλέπετε να είναι βιτρίνα μαγαζιού που πουλάει εξοπλισμό ψητοπωλείου. Πάμε παρακάτω.

Τι δεν μας λένε τα δημοσιεύματα που μιλούν για σουβλατζίδικο;

1. Το βίντεο ανέβηκε στο youtube και έχει τίτλο «Rat on kebab machine Disgusting !» Στην Ελλάδα το γύρο τον λέμε kebab;
2. Το αρχικό βίντεο μιλούσε για συγκεκριμένο μαγαζί Pappa Mo’s Pizzeria στην Βρετανία που ιδιοκτήτης είναι ο Mohammed Rafi
3. Το βίντεο αποδείχτηκε ένα κακόβουλο hoax που στόχο είχε το συγκεκριμένο κατάστημα που πέρασε όλους τους ελέγχους που δέχτηκε μετά από την ανάρτηση του βίντεο.

2 3

Τι κάναμε εμείς στην Ελλάδα; Πήραμε ένα κακόβουλο βίντεο που κανείς δεν γνωρίζει από πού είναι και αν είναι πραγματικό και αρχίσαμε να μιλάμε για σουβλατζίδικα και ότι θα κάνουμε μέρες να φάμε γύρο μετά από αυτό. Τα ψητοπωλεία τα σκέφτηκε κανείς; Τον τουρισμό μας, μήπως;

dailymail.co.uk

gazettelive.co.uk

mirror.co.uk

Ενημέρωση του άρθρου. 20/12/2014

Πιστεύαμε πως τα παραπάνω ήταν αρκετά για να καταρριφθεί η είδηση που μιλούσε για σουβλατζίδικα και πως οι αναγνώστες θα καταλάβαιναν ότι ένα βίντεο στο youtube ή γενικά στο διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα για να δυσφημίσει συγκεκριμένα καταστήματα ή μια ολόκληρη κατηγορία επαγγελματιών. Αλλά κάναμε λάθος, τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά. Έτσι ψάξαμε και βρήκαμε το αρχικό βίντεο που φαίνεται το όνομα του καταστήματος. Δείτε ΕΔΩ το βίντεο.

5

Τμήμα του παραπάνω βίντεο (για να μην φαίνεται το όνομα του καταστήματος) χρησιμοποιήθηκε για να συκοφαντήσουν συγκεκριμένα καταστήματα, όπως το Pappa Mo’s Pizzeria στην Βρετανία, που διαβάσαμε παραπάνω και το HAS Doner Kebab στο Ρότερνταμ. Εκτός από αυτά, κλώνοι του βίντεο, μιλούσαν για Ελληνικό κατάστημα.

Έτσι (αποδεδειγμένα πλέον) τα ελληνικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για σουβλατζίδικα, αναπαρήγαγαν ένα κακόβουλο βίντεο χωρίς να σκεφτούν τα ελληνικά ψητοπωλεία και τον τουρισμό μας. 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε