Καταρρίπτεται – Ζήτησε να ταφεί με το μαξιλάρι του που είχε 300.000 ευρώ

2

Πριν λίγες μέρες (22 Ιαν. 2015) κυκλοφόρησε η «είδηση» πως ένας υπερήλικας ζήτησε να ταφεί με το μαξιλάρι του στο οποίο είχε κρύψει 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. 

18201

Πρώτα θα διαβάσουμε την «είδηση» από το iliaoikonomia.gr


Ηλεία: Πήρε στον τάφο 300.000 ευρώ μέσα σε …μαξιλάρι! – Πως το σχεδίασε και το έκανε

Να ταφεί με το …μαξιλάρι του ζήτησε ένας υπερήλικας σε χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, εντός του έκρυβε έναν ολόκληρο «θησαυρό»!

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε πριν από λίγες ημέρες, και ήδη καταγράφηκε στην εφ. Πρώτη. Ενω βέβαια συζητείται ακόμη στην εν λόγω τοπική κοινότητα, αφού φαίνεται αλλά και είναι απίστευτο που ο ηλικιωμένος προέβη σε αυτή την πράξη.

– Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας που πλησίαζε τα 90 έτη και πιθανόν κατάλαβε ότι πλησιάζει το τέλος του, πήγε σε τράπεζα και έκανε ανάληψη ολόκληρου του ποσού που είχε με τη σύζυγό του, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 300.000 ευρώ!

Στη συνέχεια, προφανώς έκρυψε το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό στο μαξιλάρι, λέγοντας συγχρόνως στην ανυποψίαστη σύζυγό του πως όταν θα φύγει από τη ζωή, να του το βάλει μαζί στην τελευταία του «κατοικία». Πρόσφατα ο υπερήλικας πέθανε και ετάφη μαζί με το …μαξιλάρι του στο νεκροταφείο του χωριού, παρουσία συγγενικών προσώπων γνωστών και φίλων (το ζευγάρι δεν έχει παιδιά), οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν τι «έπαιρνε» στον κάτω κόσμο ο 90χρονος!

Αναζήτησαν τα χρήματα…

Όμως η γυναίκα και άλλα κοντινά πρόσωπα (ανίψια κλπ.), δεν άργησαν να αντιληφθούν την… ύστατη πράξη του θανόντα, αφού πηγαίνοντας στην τράπεζα ενημερώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος είχε «σηκώσει» όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο λογαριασμό, τα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν πουθενά.

Ευθύς το μυαλό της ηλικιωμένης συζύγου πήγε στην… τελευταία επιθυμία του άντρα της, να ταφεί δηλαδή με το μαξιλάρι που ήταν το αγαπημένο του! Οι συγγενείς του με έκδηλη την αγωνία για την

«τύχη» των χρημάτων, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές, όπου εξασφάλισαν άδεια για την εκταφή της σoρού του ηλικιωμένου, προκειμένου να βρουν τα χρήματα που ανήκουν στη σύζυγό του. Τελικά με μεγάλη ανακούφιση όλοι οι …ενδιαφερόμενοι παριστάμενοι στο νεκροταφείο, διαπίστωσαν πως πράγματι τα χρήματα ήταν μέσα στο μαξιλάρι, σκεπτόμενοι ότι μάλλον ο 90χρονος τα ήθελε για τον «άλλο κόσμο», αλλά και να μην τα αφήσει σε κανέναν άλλον, με αυτό τον τρόπο!

18202
ΠΗΓΗ iliaoikonomia.gr

Διαβάστε και ΕΔΩ την αρχική «είδηση» από την εφημερίδα Πρώτη, στη σελ. 32

Όταν διάβασα την είδηση του θησαυρού του μακαρίτη, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως κατάφερε και έκρυψε 300 χιλιάδες ευρώ σε ένα μαξιλάρι.  Το δεύτερο ήταν, άντε να δεχτώ πως μπόρεσε και έκρυψε 300 χιλιάδες ευρώ σε ένα μαξιλάρι, αυτός που τοποθέτησε το μαξιλάρι στο φέρετρο, δεν το έπιασε; Δεν κατάλαβε τίποτα από το βάρος; Δεν μιλάμε για 5 ή 10 χιλιάδες ευρώ, αλλά για 300 χιλιάδες. Κάτι δε πάει καλά στην «είδηση».

Λόγο υποχρεώσεων, το άφησα στην άκρη για να το ξαναδώ όταν θα έβρισκα χρόνο. Έτσι σήμερα ξανακοίταξα το θέμα και βρήκα τα παρακάτω.


ΗΛΕΙΑ

Μια… «εκταφή» που δεν γνωρίζει κανένας! (Νεότερο)
«ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΗ» (24/01/2015 17:11)

Καμία άδεια ή εντολή για εκταφή νεκρού, δεν έχει δώσει τα τελευταία δυο – τουλάχιστον – χρόνια η Εισαγγελία Ηλείας, ενώ ο πρόεδρος του χωριού, τόσο ο νέος όσο και ο παλιός, ο ιερέας, ο νεωκόρος της εκκλησίας και το γραφείο τελετών, δηλώνουν άγνοια, με τους συγγενείς του εκλιπόντος να έχουν θορυβηθεί και η μικρή κοινωνία του χωριού να έχει αναστατωθεί.

Ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Ηλείας ήταν ικανό να αναστατώσει ένα ολόκληρο χωριό, χωρίς ωστόσο κανένας να έχει αντιληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα. Το περιστατικό, όπως περιγράφεται, φαίνεται ότι ξεκίνησε από «κουβέντες καφενείου, χωρίς καμία βάση» όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ωστόσο, έχει γίνει θέμα συζήτησης στο χωριό και η οικογένεια, η σύζυγος και τα ανίψια του εκλιπόντος, που έχουν ακόμα νωπό τον πόνο από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, θα πρέπει τώρα να διαχειριστούν και το «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους. Θόρυβο που έχει να κάνει, αφενός με την υποτιθέμενη απόφαση του ηλικιωμένου άνδρα να ταφεί με το μαξιλάρι του, μέσα στο οποίο – σύμφωνα με το δημοσίευμα – υπήρχε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και αφετέρου με την ύπαρξη του εν λόγω χρηματικού ποσού.

Κανείς δεν ξέρει τίποτα…

Ο ηλικιωμένος άνδρας – το όνομα του οποίου ενεπλάκη από φήμη στο εν λόγω περιστατικό – έφυγε από τη ζωή πριν ένα και πλέον χρόνο, ενώ προ λίγων εβδομάδων, τελέστηκε και το ετήσιο μνημόσυνο. Σ’ αυτό το χρόνο, στο νεκροταφείο του χωριού, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, δεν έχει γίνει καμία εκταφή. Μάλιστα και ο ίδιος, επικοινώνησε με τον εφημέριο του χωριού και τον νεωκόρο, με τον πρώην πρόεδρο ακόμα και με το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τότε την κηδεία. Όλοι δήλωσαν άγνοια, επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε και διαπίστωσαν κάποια μεταβολή στο χώρο του μνημείου που ετάφη ο 90χρονος. Κι αν όχι όλοι οι προαναφερθέντες, τουλάχιστον ο ιερέας, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί και θα παρίστατο σε τέτοια διαδικασία, η οποία, πραγματοποιείται μόνο μετά από Εισαγγελική εντολή.

Η οικογένεια, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό συγγενικό περιβάλλον, έχει θορυβηθεί τόσο που, εκτός του ότι διαψεύδει ότι έχει μπει σε διαδικασία εκταφής, εξηγεί πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα υποψίας για την ύπαρξη χρημάτων πόσο μάλλον για τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Εξετάζουν μάλιστα και το ενδεχόμενο, να κινηθούν νομικά.

Άγνοια ωστόσο έχουν και οι Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές του τόπου, αφού, τουλάχιστον η Εισαγγελία, είναι η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για να δώσει άδεια εκταφής σε αίτημα της οικογένειας.

Φόβοι για σύληση…

Κι αφού κανείς από τους παραπάνω, δε γνωρίζει τίποτα, κάποιοι εκφράζουν φόβους, μήπως τελικά δεν πρόκειται για νόμιμη διαδικασία εκταφής αλλά για σύληση του τάφου, από τυμβωρύχους, προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού.

Σ’ αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δουν προσεκτικά το θέμα και οι γνωρίζοντες να τους βοηθήσουν να επιτελέσουν το έργο τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου – Πάνος Παυλόπουλος

Οι συγγενείς του 90χρονου φοβούνται για την ασφάλεια τους

  «Είναι απαράδεκτα αυτά που λέγονται για το θείο μου. Αμαυρώνουν τη μνήμη του. Έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα από την ημέρα που ξέσπασε αυτή η φήμη», δήλωσε ο ανιψιός του 90χρονου που οι φήμες θέλουν να ζήτησε να ταφεί με το μαξιλάρι του, στο οποίο – σύμφωνα με δημοσιεύματα – η οικογένειά του διαπίστωσε ότι είχε κρύψει 300.000 ευρώ και προχώρησε σε εκταφή για να βρει τα χρήματα.

    Ο ανιψιός του 90χρονου ο οποίος φιλοξενεί και τη σύζυγο του εκλιπόντος, μίλησε σε δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής σελίδας Αθηναϊκή εφημερίδας, εκφράζοντας φόβους και για την ασφάλεια της οικογένειάς του, λέγοντας μεταξύ άλλων «…φοβάμαι, έχω δύο ανήλικα παιδιά και τρομοκρατούμαι στο γεγονός ότι πολλοί πλέον νομίζουν ότι βρήκαμε 300.000 ευρώ. Είναι τραγικό γιατί κανένας δεν επικοινώνησε ούτε καν με το δήμαρχο της περιοχής για να διασταυρώσει αν υπήρξε εντολή από την εισαγγελεία για εκταφή του πτώματος. Η θεία μου δεν είναι καν ενημερωμένη γι’ αυτή τη φήμη, προσπαθώ να την προστατέψω γιατί είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωπος και μπορεί να κινδυνέψει η υγεία της αν ακούσει κάτι».

 Φήμες και δημοσιεύματα ότι ένας 90χρονος πήρε στον τάφο του 300.000 ευρώ. Το απίστευτο και πρωτοφανές περιστατικό ότι ένας υπερήλικας ζήτησε να ταφεί με το μαξιλάρι του στο οποίο φέρεται να είχε κρύψει ένα ολόκληρο «θησαυρό», έχει αναστατώσει την οικογένεια του θανόντος. 

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/mia-ektafi-poy-den-gnorizei-kanenas-neotero


Και αυτό.


«Είναι απαράδεκτα αυτά που λέγονται για το θείο μου. Αμαυρώνουν τη μνήμη μου»

Σάλος στην Ηλεία μετά από φήμες και δημοσιεύματα ότι ένας 90χρονος πήρε στον τάφο του 300.000 ευρώ. Το απίστευτο και πρωτοφανές περιστατικό ότι ένας υπερήλικας ζήτησε να ταφεί με το μαξιλάρι του στο οποίο φέρεται να είχε κρύψει ένα ολόκληρο «θησαυρό», έχει αναστατώσει την οικογένεια του θανόντος.

Το «protothema.gr» επικοινώνησε με τον ανιψιό του 90χρονου ο οποίος φιλοξενεί και τη σύζυγο του εκλιπόντος. «Είναι απαράδεκτα αυτά που λέγονται για το θείο μου. Αμαυρώνουν τη μνήμη μου. Εχω πολύ μεγάλο πρόβλημα από την ημέρα που ξέσπασε αυτή η φήμη, φοβάμαι, έχω δύο ανήλικα παιδιά και τρομοκρατούμαι στο γεγονός ότι πολλοί πλέον νομίζουν ότι βρήκαμε 300.000 ευρώ. Είναι τραγικό γιατί κανένας δεν επικοινώνησε ούτε καν με το δήμαρχο της περιοχής για να διασταυρώσει αν υπήρξε εντολή από την εισαγγελεία για εκταφή του πτώματος. Η θεία μου δεν είναι καν ενημερωμένη για αυτή τη φήμη, προσπαθώ να την προστατέψω γιατί είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωπος και μπορεί να κινδυνέψει η υγεία της αν ακούσει κάτι».

http://www.protothema.gr/greece/article/445152/apisteuto-peristatiko-stin-ileia-zitise-na-tafei-me-to-maxilari-tou-pou-eihe-300000-euro/


Έτσι οι αρχικές αμφιβολίες μου, επαληθεύτηκαν και η «είδηση» με το θησαυρό του μακαρίτη στο μαξιλάρι, καταρρίπτεται.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε