Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Όταν έφαγαν το κυνήγι είδαν στην κοιλιά του δυο λίρες και τρελάθηκανHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Όταν έφαγαν το κυνήγι είδαν στην κοιλιά του δυο λίρες και τρελάθηκαν

25 Φεβ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Το άρθρο υσχιρίζεται πως αγριογούρουνο είχε έξτρα μπόνους, δύο χρυσές λίρες που κατέληξαν δικαιωματικά στους κυνηγούς. Για να δούμε τι περιγράφει.

19201


 

Όταν έφαγαν το κυνήγι είδαν στην κοιλιά του δυο λίρες και τρελάθηκαν

Ψάχνουν μετά μανίας το πέρασμα των αγριογούρουνων… που συνδέεται με θαμμένους θησαυρούς!

Πέρασμα αγριογούρουνων η Ροδόπη. Διαθέτει τις πιο έμπειρες ομάδες γουρουνάδων κυνηγών που στήνουν καρτέρι, παγάνα και καταφέρνουν να πιάσουν τα θηριώδη ζώα. Μια τέτοια πρόσφατη επιτυχία όμως προκάλεσε κινητικότητα στην ορεινή περιοχή όπου όταν το αγριογούρουνο που πιάστηκε και ξεκοκαλίστηκε έκρυβε μέσα στην κοιλιά του δύο ολόχρυσες λίρες. Οι συνδαιτυμόνες του τραπεζιού έπαθαν, οι λίρες κατέληξαν δικαιωματικά στους κυνηγούς και ήταν ότι καλύτερο αυτή την εποχή αλλά αμέσως άρχισε η έρευνα.

Που τις βρήκε το αγριογούρουνο; Που έσκαβε; Τι έφαγε και τις ανακάλυψε; Κι επειδή στην ορεινή περιοχή της Οργάνης κι όχι μόνο οι ιστορίες για χαμένους θησαυρούς από Βούλγαρους κομιτατζήδες, αλλά και αντάρτικα σε κουφάλες δένδρων κι άλλους που λεηλάτησαν την Θράκη, δίνουν και παίρνουν το γεγονός αυτό προκάλεσε νέες εξορμήσεις αλλά και σχέδια επί χάρτου… Οι ομάδες των χρυσοθήρων που το πληροφορήθηκαν προσπαθούν να δουν τα περάσματα των αγριογούρουνων αλλά δεν είναι εύκολο να εντοπίσουν το ακριβές σημείο γιατί τα ζώα αυτά διανύουν χιλιόμετρα…


 

Το παραπάνω άρθρο κυκλοφορεί τελευταία σε κυνηγητικές σελίδες και στο fb. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Θα εστιάσουμε σε 2 προτάσεις.

Το αγριογούρουνο που πιάστηκε και ξεκοκαλίστηκε έκρυβε μέσα στην κοιλιά του δύο ολόχρυσες λίρες.

Οι συνδαιτυμόνες του τραπεζιού έπαθαν, οι λίρες κατέληξαν δικαιωματικά στους κυνηγούς

Τι ισχυρίζεται το άρθρο; Την ώρα του τραπεζιού, βρήκαν στην κοιλιά του, δυο χρυσές λίρες. Τεράστιο λογικό σφάλμα.
Ολόκληρο το έτρωγαν; Με το στομάχι και τα έντερα; Δεν το άνοιξαν πριν; Δεν αφαίρεσαν τα έντερα του ζώου;

Το άρθρο δεν περιγράφει πως τις λίρες τις βρήκαν όταν άνοιξαν το ζώο για να αφαιρέσουν τα εσωτερικά όργανα, στομάχι έντερα κτλ. αλλά τις βρήκαν την ώρα που το έτρωγαν. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.