Καταρρίπτεται – Πολυεκατομμυριούχος «έθαψε» μια Bentley, για να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή!

4

Αν είσαι πολυεκατομμυριούχος, κάνεις διάφορες βλακείες! Μα να θάψει μια Bentley;

Εμφανίστηκαν διάφορα δημοσιεύματα που μιλούν για τον πολυεκατομμυριούχο Chiquinho Scarpa, που άνοιξε έναν τεράστιο τάφο στην αυλή του στο Σάο Πάολο και με ειδική τελετή έβαλε μέσα το αυτοκίνητο και δήλωσε ότι το έκανε αυτό έτσι ώστε να είναι σε θέση να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή, εμπνευσμένος από τους αρχαίους Φαραώ της Αιγύπτου, που είχαν ταφεί με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους. Κλάμα να δεις στην κηδεία.

Για να δούμε την «είδηση»
«Έθαψε» μια Μπέντλεϊ για να την οδηγήσει στον… άλλο κόσμο!

Μια παράξενη ταφή έλαβε χώρα στη Βραζιλία, όταν ένας πολυεκατομμυριούχος «έθαψε» μια Bentley Continental Flying Spur αξίας €367.220 στον κήπο του σπιτιού του. Ο 62χρονος Chiquinho Scarpa άνοιξε έναν τεράστιο τάφο στην αυλή του στο Σάο Πάολο και με ειδική τελετή έβαλε μέσα το αυτοκίνητο. Είπε, μάλιστα, στο Τύπο ότι το έκανε αυτό έτσι ώστε να είναι σε θέση να την οδηγήσει στη μετά θάνατον ζωή.

Εξήγησε ότι πήρε αυτή την απόφαση εμπνευσμένος από τους αρχαίους Φαραώ της Αιγύπτου, που είχαν ταφεί με τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά τους. Μάλιστα συγκινήθηκε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της τελετής, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις σε όσους είδαν την πράξη του. Πάντως ο ίδιος δηλώνει περιχαρής που στον άλλο κόσμο θα οδηγεί το υπερλούξ αυτοκίνητό του!
bente1 bente2 bente3 bente4 bente5 bente6

19901
ΠΗΓΗ
19904
ΠΗΓΗ

Η είδηση είναι αρκετά παλιά. Η «ταφή» του πανάκριβου αυτοκινήτου έγινε στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, ο πολυεκατομυριούχος Scarpa την είχε ανακοινώσει στο facebook, μερικές μέρες πριν και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

19902

Η είδηση και όλες οι φωτογραφίες είναι πραγματικές αλλά υπάρχει ένα μικρό, μικρό πρόβλημα. Η είδηση μας περιγράφει την μισή ιστορία της περίεργης κηδείας.

Ο πολυεκατομυριούχος Scarpa σταμάτησε την κηδεία στη μέση, δεν έθαψε ποτέ το αυτοκίνητο και κάλεσε τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κηδεία στο φτωχικό του. Εκεί αποκάλυψε ότι όλη η ιστορία ήταν στημένη για να τραβήξει την προσοχή για την εθνική εβδομάδα δωρεάς οργάνων, μεταξύ 23 και 29 Σεπτεμβρίου 2013.

19903

«Δεν θα θάψω το αυτοκίνητό μου, δεν είμαι τρελός. Το έκανα για να τραβήξω την προσοχή των ανθρώπων, σχετικά με τη δωρεά ανθρωπίνων οργάνων και την καμπάνια που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Είναι εύκολο, απλά ενημερώστε ένα συγγενή σας», τόνισε.

Πολλοί άνθρωποι τον επέκριναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και του πρότειναν να δωρίσει το αυτοκίνητο αντί να το θάψει, αλλά δήλωσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα θάψουν κάτι πολύ πιο πολύτιμο: «Μια καρδιά, τους πνεύμονες και άλλα όργανα» Επίσης, είπε ότι το αυτοκίνητό, δεν αξίζει τίποτα μπροστά σε ένα ανθρώπινο όργανο.

«Δημιούργησα αυτό το χάος για να τραβήξω την προσοχή. Ήθελα να το δείξω σε όλους. Πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης οργάνων και πόσοι άνθρωποι είναι θαμμένοι με πολύτιμα υπάρχοντά τους; Ζητώ από τους ανθρώπους που μίλησαν άσχημα για μένα αυτή την εβδομάδα να γίνουν δωρητές οργάνων»

https://www.youtube.com/watch?v=X6DdHULHwPk

http://mancheteatual.com.br/chiquinho-scarpa-enterro-de-carro-era-estrategia-viral-pro-doacao-de-orgaos

http://celebridades.uol.com.br/noticias/redacao/2013/09/20/chiquinho-scarpa-nao-enterra-carro-e-faz-campanha-pela-doacao-de-orgaos.htm#fotoNav=20

Όπως βλέπουμε ο πολυεκατομυριούχος δεν έθαψε την Bentley και ούτε τρελός, ούτε εκκεντρικός ήταν. Η ταφή της Bentley, καταρρίπτεται γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε