Την απόσυρση παπουτσιών που έχουν στο πέλμα τους σχήμα του Τίμιου Σταυρού ζητά η Ιερά Σύνοδος

7

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ η Ιερά Σύνοδος ζητάει να αποσυρθούν τα παπούτσια που στη σόλα τους έχουν το σχήμα του Τίμιου Σταυρού. Σωστά το ζητάει, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

21111

Πρώτα να διαβάσουμε την είδηση από ΤΑ ΝΕΑ
Την απόσυρση παπουτσιών που έχουν στο πέλμα τους σχήμα του Τίμιου Σταυρού ζητά η Ιερά Σύνοδος

Την απόσυρση από την αγορά υποδημάτων που έχουν στο πέλμα τους το σχήμα του Τίμιου Σταυρού ζητάει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Σύνοδος θεωρεί ότι η συγκεκριμένη χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».

Εκφράζει δε «την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ζητεί την απόσυρση του συγκεκριμένου τύπου υποδημάτων από την αγορά».

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος προχώρησε στην ανακοίνωση και τη διαμαρτυρία μετά από δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο φωτογραφιών για την κυκλοφορία των υποδημάτων.

21101
ΠΗΓΗ

Όπως διαβάζουμε στην είδηση, η Σύνοδος προχώρησε στην ανακοίνωση και τη διαμαρτυρία μετά από δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο φωτογραφιών για την κυκλοφορία των υποδημάτων. Εκεί ακριβός είναι και το μεγάλο πρόβλημα.

Τώρα ας δούμε τα δημοσιεύματα με τις φωτογραφίες.
Αἶσχος: Τοποθετοῦν πλέον τόν Τίμιο Σταυρό κάτω ἀπὸ τὶς σόλες τῶν παπουτσιῶν, ὥστε νὰ τόν πατᾶμε!

Ἡ νέα τάξη πραγμάτων προσπαθεῖ μὲ κάθε μέσο νὰ «χτυπήσει» τὸν Τίμιο Σταυρό. Εἴχαμε παρατηρήσει τὸ φαινόμενο ἐδῶ καὶ χρόνια, ὁρισμένες ἑταιρεῖες νὰ τοποθετοῦν μικροὺς σταυροὺς κάτω ἀπὸ τὶς σόλες τῶν παπουτσιῶν ὥστε οἱ πιστοὶ ποὺ θὰ τὰ φορᾶνε νὰ πατᾶνε τόν Τίμιο Σταυρό. Ὅλως τυχαίως, οἱ συγκεκριμένες ἑταιρεῖες ἦταν ἑβραϊκῆς καταγωγῆς…
Φαίνεται πὼς τὰ σατανικά τους σχέδια δὲν σταμάτησαν, καὶ μὲ τὴ συμβουλὴ τοῦ ἀρχεκάκου, τοποθετοῦν πλέον κανονικὸ σταυρὸ καὶ μὲ ἰδιαιτέρως μεγάλο σχῆμα κάτω ἀπό σόλες παπουτσιῶν. Μάλιστα ὅπως σημειώνει ὁ ἀναγνώστης πού μᾶς ἔστειλε τὶς φωτογραφίες, τὰ συγκεκριμένα παπούτσια προέρχονται ἀπὸ τὴν Κίνα καὶ μᾶλλον εἶναι ἑβραϊκῶν συμφερόντων…
Στέλνουμε μήνυμα διαμαρτυρίας πρὸς κάθε κατεύθυνση, νὰ ἀποσυρθοῦν ἀμέσως ὅλα τὰ εἴδη ποὺ ἐμπαίζουν τὰ Ἱερά τῆς Πίστεώς μας καὶ προτρέπουμε ὅλους τούς πιστοὺς νὰ εἶναι προσεκτικοὶ στὰ πράγματα ποὺ ἀγοράζουν. Ἐπίσης, ὅταν παρατηροῦν κάτι ἀντίστοιχο νὰ διαμαρτύρονται οἱ ἴδιοι στὸν καταστηματάρχη γιὰ νὰ μὴ κυκλοφοροῦν στὴν ἀγορὰ τέτοια αἴσχη καὶ γιὰ νὰ μὴ γινόμαστε νεροκουβαλητὲς τῶν ἀντιχρίστων σκοτεινῶν δυνάμεων.
Δεῖτε ἀναλυτικὰ τὶς φωτογραφίες καὶ διαδῶστε….

21102
ΠΗΓΗ

 

21103

21104

Να διαδώσουμε για να αντισταθούμε στη νέα τάξη πραγμάτων (καλά ένα αστείο είπα), αλλά στην Ελλάδα έχουμε ευρώ και όχι Αιγυπτιακές λύρες LE (livre égyptienne) που δείχνουν οι φωτογραφίες. Να αποσυρθούν από την Αίγυπτο ζητά η Ιερά Σύνοδος; Δεν το κατάλαβα….

21105

Για να δούμε και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα με άλλες φωτογραφίες.
Εταιρείες, που δεν έχουν ούτε “ιερό’, ούτε “όσιο’… (δεν μπορεί, επίτηδες το κάνουν!)

Πολύ ΛΥΠΗΡΟ, ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ, αλλά και ΥΠΟΠΤΟ…
Πρόκειται για θλιβερή διαπίστωση των τελευταίων χρόνων, που κάνουν οι αγοραστές υποδημάτων, όταν πάνε σε καταστήματα, είτε στην χώρα μας, είτε στο εξωτερικό και αφορά,την εντελώς «περίεργη» όσο και ύποπτα «ξεκάρφωτη» ιδέα(;) των σχεδιαστών, να τοποθετήσουν στις σόλες…σταυρούς!
Πρώτη απορία μας, αλλά και πολλών άλλων πιστών, είναι γιατί θα «πρέπει» όλοι εμείς, όταν περπατάμε με τα παπούτσια μας, ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ τον ιερό σύμβολο της Πίστεώς μας;
Μήπως το «σκέφθηκαν» επίτηδες;
Τότε, άν είναι έτσι, γιατί;
Μπορούνε άρα γε, οι «ευφάνταστοι» και δήθεν «ευρηματικοί» κατασκευαστές υποδημάτων, εκείνων των εργοστασίων που «έτσι» επέλεξαν, να μας πληροφορήσουν, ΠΩΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΤΟΥΣ «ΗΛΘΕ» Η …»ΙΔΕΑ» αυτή;
Πώς σκέφθηκαν αλήθεια, ότι τόσες και τόσες εικοσαετίες που κατασκευάζονται υποδήματα, «ΚΑΤΙ ΕΛΕΙΠΕ»(;;;) απο την σχεδίαση στις σόλες απο κάτω, οπότε «ανεκάλυψαν» πώς αυτό το «κάτι», είναι τάχα ο …σταυρός;
Λέτε με τους σταυρούς, τα παπούτσια να…»γλυστράνε» λιγώτερο;
Μπάς και μας «δουλεύουν», ή ΕΙΝΑΙ «ΑΛΛΑ» ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
Επειδή το «φαινόμενο» μοιάζει να πληθαίνει με την πάροδο του χρόνου, ενώ δεν φαίνονται ισχυρές αντίθετες “φωνές’, μήπως ΟΛΟΙ εμείς οι αγοραστές, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ;
Ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως στα καταστήματα πωλήσεών τους και στους υπευθύνους τους, πώς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ξαναγοράσουμε για κανέναν λόγο, «αυτήν ή αυτές τις μάρκες», άν δεν σταματήσουν να «σχεδιάζουν» σταυρουδάκια, κάτω στις σόλες τους!
Και εν κατακλείδι, (όπως συνηθίζεται σε άλλες χώρες) ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ…ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ και τις κατάλληλα διατυπωμένες επιστολές δ ι α μ α ρ τ υ ρ ί α ς, προς τα εργοστάσια αυτά!

«Παπαφλέσσας»

21108
ΠΗΓΗ

Και εδώ το ίδιο πρόβλημα. Από πού να αποσυρθούν; Τα παπούτσια αυτά δεν υπάρχουν σε καταστήματα στην Ελλάδα. Το πρώτο είναι από το celebzshoes.com και το δεύτερο από το heels.com. Άσε που είναι κιτσαριό.

Ακόμη κυκλοφορεί και η παρακάτω φωτογραφία με βαπτιστικά παπουτσάκια από το etsy.com που και πάλι δεν υπάρχει σε Ελληνικά καταστήματα. Αυτό κι αν είναι κιτς.

21109

Μέχρι και με τα  κλασικά Timberland έχει ασχοληθεί ο Παπαφλέσσας, αλλά πιστεύω πως η Ιερά Σύνοδος δεν διαμαρτύρεται για τα Timberland που υπάρχουν από το 1952.

21110
ΠΗΓΗ

Έτσι το μεγάλο πρόβλημα με αυτά τα παπούτσια είναι πως δεν μπορούν να αποσυρθούν. Με ποιο τρόπο να αποσύρεις κάτι που δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά;

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε