Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο μητροπολίτης μοίρασε “ευλογημένα στυλό”…πριν δύο χρόνια…ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο μητροπολίτης μοίρασε “ευλογημένα στυλό”…πριν δύο χρόνια…

18 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

 

Ένας σάλος έχει γίνει στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία του μητροπολίτη και τα ευλογημένα στυλό που μοίρασε σε μαθητές για καλή επιτυχία στις εξετάσεις, δείτε ΕΔΩ και ας το δούμε…

353092676


Χωρίς τίτλο

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία στην οποία ιερέας μοιράζει «ευλογημένα στυλό» στους μαθητές προκειμένου να γράψουν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής, τελέσθηκε πριν λίγες ημέρες, ιερουργούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεία Λειτουργία για την πνευματική ενίσχυση των παιδιών που από διαγωνίζονται στις πανελλήνιες.

Σύμφωνα με το dogma.gr, απευθυνόμενος στους μαθητές, ο ιερέας τους ζήτησε να προσευχηθούν, ώστε να γίνει το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, όποιο και να είναι αυτό.

«Στις καθοριστικές, για την υπόλοιπη ζωή των παιδιών, εξετάσεις» υπογράμμισε «πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά προσευχητικά, αφού αυτό είναι το όπλο μας για καθημερινή ενίσχυση από την Χάρη του Θεού».

Στο τέλος, ο μητροπολίτης χάρισε από ένα στυλό σε όλους τους μαθητές, στον οποίο είναι χαραγμένη η φράση: «ο Θεός μαζί σου».

Η φωτογραφία έγινε viral και τα σχόλια των χρηστών δίνουν και παίρνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποια είναι είναι ιδιαιτέρως εμπνευσμένα:

Το είδαμε ΕΔΩ


Η ιστορία ναι μεν είναι αληθινή αλλά συνέβη το 2013, τα ιστολόγια ”ξέχασαν” να το αναφέρουν και αυτό γιατί διανύουμε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων και έτσι η ιστορία θα γινόταν viral εν ριπή οφθαλμού.

Ας δούμε την είδηση με την φωτογραφία από το 2013….

Χωρίς τίτλο

Από ένα στυλό στο οποίο υπήρχε γραμμένη η φράση «ο Θεός μαζί σου» δώρισε στους μαθητές ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας.

Χθες το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία για την πνευματική ενίσχυση των παιδιών που από αύριο μπαίνουν στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων, στην οποία ιερούργησε ο κ. Παντελεήμων

Απευθυνόμενος στα παιδιά που είχαν γεμίσει τον Ναό του Ευαγγελισμού, ο κ. Παντελεήμων τους ζήτησε να προσευχηθούν ώστε να γίνει το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, όποιο και να είναι αυτό.

«Στις καθοριστικές, για την υπόλοιπη ζωή των παιδιών, εξετάσεις» υπογράμμισε «πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά προσευχητικά, αφού αυτό είναι το όπλο μας για καθημερινή ενίσχυση από την Χάρη του Θεού».

Ο Μητροπολίτης, τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των πιστών στην Θεία Λειτουργία, «που είναι το κέντρο της ζωής των ανθρώπων και που μέσα της χωράνε τα πάντα». Σημείωσε δε, ότι η συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας είναι δεδομένη και έμπρακτη.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς, υπογράμμισε οτι και εκείνοι σηκώνουν αυτές τις ημέρες τον βαρύ σταυρό τους και τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη ψυχής.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα τελείται κάθε απόγευμα στον ίδιο Ναό Παράκληση, για όσους νέους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2463&catid=6


Την φρέσκια αυτή είδηση που μας έρχεται όμως από το 2013 θα την δούμε μάλλον και στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=277409&artTitle=i_fotografia_tis_imeras_pare_ki_esy_ena_evlogimeno_stylo_gia_tis_panelladikes

Χωρίς τίτλο

 

Εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όσα παιδιά δίνουν εξετάσεις αλλά να μην αναπαυτούν σε ένα ευλογημένο στυλό, αν δεν έχεις διαβάσει δεν σε σώζει όχι το ”Ο Θεός μαζί σου”  αλλά ούτε και ολόκληρο τροπάριο χαραγμένο σε ένα στυλό.

Ενημέρωση άρθρου.

Και ενώ όλοι χρησιμοποιούν μπαγιάτικη φωτογραφία εμείς θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκες από δύο εκκλησίες και όχι μία, ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείς μπαγιάτικο υλικό ενώ υπάρχει φρέσκο;

immaroniaskomotinis.gr

Τό ἑσπέρας τῆς Παρασκευῆς, 15ης ὁδεύοντος μηνός Μαΐου 2015, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμων ἐτέλεσε Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς καί ἐδεήθη ἰδιαιτέρως ὑπέρ φωτισμοῦ καί ἐνδυναμώσεως τῶν ὑποψηφίων μαθητῶν τῶν Πανελληνίων καί προαγωγικῶν ἐνδοσχολικῶν ἐξετάσεων.

 

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Την Ιερά Παράκληση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους εφημερίους του Ναού.

Στην ομιλία του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα εισέλθουν στις προαγωγικές και εισαγωγικές εξετάσεις ο Μητροπολίτης Νικαίας μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Σας ευλογώ και να ξέρετε ότι πάντοτε αυτές τις ημέρες που θα διαγωνίζεστε η σκέψη μου και η ευλογία του Θεού θα είναι πάνω σε εσάς”.

”Να μην έχετε καμία αγωνία και να ελπίζετε στην Παναγία”, τόνισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Αλέξιος μοίρασε στα παιδιά για ευλογία μία εικόνα της Παναγίας και ένα στυλό ευχόμενος καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/618-nikaias-pros-mathites-na-elpizete-stin-panagia-foto

nikaias.paraklisi-13

 

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής