Καταρρίπτεται – Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε υπουργό… με αντιαεροπορικά πυρά!

Την ιστορία την ξέρετε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σκότωσε με αντιαεροπορικά πυρά τον Υπ.Άμυνας επειδή τον πήρε ο ύπνος, δείτε την Παντού και ας δούμε τι λέει…

102Korea

 


Στην εκτέλεση του μέχρι πρότινος υπουργού Άμυνας της Βόρειας Κορέας με την κατηγορία της προδοσίας αφού αποκοιμήθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία παρέστη ο ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν, οδηγήθηκαν οι αρχές της χώρας.

Ο λόγος για τον 66χρονο Χιον Γιονγ Τσολ ο οποίος καθαιρέθηκε και θανατώθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται Νοτιοκορεατικά μέσα, επειδή έδειξε έλλειψη σεβασμού στον Κιμ με το να αφεθεί να τον πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, η είδηση δόθηκε από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ σε βουλευτές κατά την συνάντησή τους την Τετάρτη.

Η εκτέλεση έγινε στις 30 Απριλίου με αντιαεροπορικά πυρά σε πεδίο βολής και μάλιστα την παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Ο Κιμ έχει αλλάξει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων τέσσερις φορές αφότου ανήλθε στην εξουσία. Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, που κυβέρνησε την απομονωμένη χώρα για σχεδόν δύο δεκαετίες, είχε αντικαταστήσει τον επικεφαλής του στρατού μόλις τρεις φορές.

Ο Χιον προήχθη στη στρατιωτική ιεραρχία την ίδια εποχή με τον Κιμ Γιονγκ Ουν το 2010. Έγινε αναπληρωτής στρατάρχης του βορειοκορεατικού στρατού το 2012. Φωτογραφιζόταν τακτικά πλάι στον Κιμ Γιουνγκ Ουν σε εικόνες κρατικής προπαγάνδας, αλλά δεν έχει καταγραφεί η παρουσία του από τον Νοέμβριο πέρυσι.

Σύμφωνα με το Reuters, η αιτία της εκτέλεσης δεν ήταν μόνο ότι ο Χιον Γιονγ Τσολ αποκοιμήθηκε μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά ότι τον είχε αμφισβητήσει και δεν είχε εκτελέσει τις εντολές του αρκετές φορές.

104Korea

http://www.huffingtonpost.gr/2015/05/13/story-kim-jong-un-north-korea_n_7272502.html


 

Η ιστορία αυτή εμφανίστηκε στις 13 Μάη σε ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και από εκεί πήραν το άρθρο και οι δικές μας ειδησεογραφικές και μη, ιστοσελίδες, ένα παράδειγμα δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://uk.reuters.com/article/2015/05/13/uk-northkorea-purge-idUKKBN0NY01H20150513

Την είδηση την έδωσαν τα  μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κόρεας, μόνο που λίγες ώρες αργότερα και ενώ η είδηση εξαπλωνόταν με ταχύτητα αστραπής οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας ανασκεύασαν και είπαν πως δεν επιβεβαιώνεται η εκτέλεση του Βορειοκορεάτη Υπουργού Άμυνας Χιον Γιονγ Τσολ ο οποίος όμως όπως φαίνεται όντως καθαιρέθηκε από το Κιμ Γιονγκ Ουν.

http://www.theguardian.com/world/2015/may/14/south-korea-rows-back-over-north-korea-anti-aircraft-gun-execution-claim

http://www.upi.com/Top_News/World-News/2015/05/13/North-Korea-defense-chief-was-purged-maybe-not-executed-says-Seouls-spy-agency/1931431522581/

Οι ειδήσεις που μας έρχονται από τη Β.Κορέα πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και για παράδειγμα θυμηθείτε την είδηση όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε και τάισε το θείο του στα σκυλιά, μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=554065

Η είδηση όμως δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα σατιρικό tweet.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/10553219/Kim-Jong-un-fed-uncle-to-dogs-myth-started-by-satirical-tweet.html

Τρομερές όμως οι μυστικές υπηρεσίες της Ν.Κορέας, να μην μπορείς να επιβεβαιώσεις τι γίνεται δίπλα στο σπίτι σου και εγώ να έχω τρομερό δίλημμα αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω το Καταρρίπτεται στον τίτλο.

Γιώργος Ζ.