Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Εστιατόριο στη Νιγηρία σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα.HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Εστιατόριο στη Νιγηρία σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα.

26 Μαΐ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Ένας χαμός έγινε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο με την είδηση αυτή από ειδησεογραφικές και μη, ιστοσελίδες, με τίτλους όπως ΣΟΚ και Φρίκη μας πληροφορούσαν για τα κάτωθι.

23701


Νιγηρία: Εστιατόριο σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα!

 

Η αστυνομία βρήκε στον χώρο της επιχείρησης ανθρώπινα κεφάλια να… στραγγίζουν μέσα σε πλαστικές σακούλες καθώς και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο

Η αστυνομία της Νιγηρίας έκλεισε ένα εστιατόριο στην νοτιοανατολική επαρχία της Ανάμπρα επειδή σέρβιρε ανθρώπινη σάρκα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι αρχές της χώρας έκαναν έφοδο στο εστιατόριο-πανδοχείο έπειτα από την καταγγελία ενός ντόπιου ιερέα, ο οποίος πληροφορήθηκε τι είδους κρέας σέρβιρε η επιχείρηση όταν ζήτησε να μάθει γιατί το γεύμα του ήταν τόσο ακριβό.

Όταν είδε ότι το γεύμα του κόστιζε 700 νάιρα, τιμή που ισοδυναμεί με 3-4 μεροκάματα στην φτωχή χώρα, η αντίδρασή του ήταν οργισμένη. Ωστόσο, όταν ο σερβιτόρος τον ενημέρωσε για τον λόγο που το κρέας του κόστιζε τόσο πολύ, η οργή του μετατράπηκε σε αποτροπιασμό.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου, η αστυνομία βρήκε στον χώρο της επιχείρησης ανθρώπινα κεφάλια να στραγγίζουν μέσα σε πλαστικές σακούλες καθώς και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Μέχρι στιγμής δέκα άτομα έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για μία σωρεία εγκλημάτων.

23702

protothema.gr


Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει και πόσο φρέσκια είναι η είδηση, ας ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013 όπου μια ταμπλόιντ εφημερίδα της Νιγηρίας δημοσίευσε αυτό το άρθρο με πηγή ένα φόρουμ όπου και κάποιος είχε γράψει το επίμαχο άρθρο στις 4 Αυγούστου 2013.

Στο παρακάτω σύνδεσμο δείτε το άρθρο στο φόρουμ

http://web.archive.org/web/20130810210228/http://www.naijaloaded.com/forum/showthread.php?t_id=77216&page=1

Και δείτε και το άρθρο στην ταμπλόιντ εφημερίδα Osun Defender

http://www.osundefender.org/?p=119765

Το Φεβρουάριο του 2014 έγραψαν για αυτή την είδηση αρκετές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών ο Independent και International Business Times.

Στο άρθρο παρατηρούμε έλλειψη στοιχείων όπως το όνομα του ξενοδοχείου ή το όνομα του ιδιοκτήτη και αερολογίες όπως, ένας ντόπιος ιερέας  είπε, αν σας πω εγώ τι ιστορίες έχω ακούσει από ντόπιους λέτε να  φτάσουν να γίνουν πρωτοσέλιδα;

Στις 29 Δεκεμβρίου  του 2013 υπήρξε ένα περιστατικό σε ξενοδοχείο στη Νιγηρία όπου βρέθηκαν δύο κομμένα κεφάλια μαζί με όπλα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου αλλά ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε προηγούμενα με επιχειρηματικούς  αντιπάλους και δεν έχει καμία σχέση με τα όσα το άρθρο αναφέρει περί σερβιρίσματος ανθρώπινου κρέατος.

http://www.snopes.com/horrors/cannibal/nigeria.asp

http://www.vanguardngr.com/2013/12/skulls-onitsha-hotel-room-story-citizen-mokwe/

Πριν λίγες μέρες με νέο άρθρο οι  International Business Times διαψεύδουν την είδηση

23703

http://www.ibtimes.co.in/hoax-alert-report-claiming-nigerian-restaurant-served-delicacies-made-human-flesh-false-633354

Το BBC ζήτησε συγγνώμη για την ιστορία και την ψευδή αυτή είδηση.

http://www.bbc.com/swahili/habari/2015/05/150513_human_meat_nigeria

H Daily Mail επίσης  με άρθρο της ενημερώνει πως η ιστορία είναι ψευδής και κατέβασε το  άρθρο.

http://www.dailymail.co.uk/home/article-3087664/Clarifications-corrections.html

Να περιμένουμε αντίστοιχη ευαισθησία και από τα δικά μας ΜΜΕ;

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής