Καταρρίπτεται – Κάνναβη από το διάστημα.

4

Χωρίς τίτλο

Ακόμα ένα αστείο άρθρο γίνεται είδηση, ας το δούμε…


 

Χωρίς τίτλο

Αστροφυσικοί του Πανεπιστήμιου της Χαβάης ανακάλυψαν τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ένα μετεωρίτη που βρέθηκε στην έρημο της Νεβάδα το 2010.

Οι ερευνητές που ανέλυσαν θραύσματα μετεωριτών αναζητώντας μικρο-βακτηριακούς οργανισμούς, βρέθηκαν μπροστά σε απρόσμενα αποτελέσματα. Την παρουσία τετραϋδροκανναβινόλης (THC), η οποία βρίσκεται σε μια ποικιλία φυτών, με το πιο γνωστό από αυτά την… κάνναβη.

Η αστροφυσικός (ειδικευμένη στην αστροβιολογία) James Hun, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστήμιου της Χαβάης δήλωσε:

«Η ανακάλυψη της THC σε θραύσματα μετεωρίτη θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην επιστήμη της Αστροβιολογίας. Αν χημικές ουσίες, που αλλάζουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου και οδηγούν σε μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση ή τη συνείδηση ​​του ανθρώπου και η προέλευσή τους βρίσκεται στο διάστημα, τότε ποιο ρόλο παίζουν και τι επιπτώσεις έχουν οι κομήτες στο ανθρώπινο είδος; Ή για τη ζωή στον πλανήτη ως σύνολο; Η ανακάλυψη αυτή μας αφήνει τελικά με περισσότερα ερωτήματα παρά με απαντήσεις.»

Η ανακάλυψη της THC θα μπορούσε να «φέρει επανάσταση στη σύγχρονη αντίληψη μας περί ψυχοδραστικών παραγόντων», λέει η Hun.

Η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) είναι το κύριο συστατικό στη μαριχουάνα. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1964 από έναν επιστήμονα του Ισραήλ τουΔρ Raphael Mechoulam, σύμφωνα με την ιστοσελίδα notallowedto.com.

Χρησιμοποιείται στην ιατρική, όπως για ανακούφιση από τον πόνο, τη ναυτία, την κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Ενώ η THC εξακολουθεί να είναι παράνομη στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, συνθετικές μορφές της χημικής της ουσίας είναι νόμιμες εδώ και δεκαετίες.

Tetrahydrocannabivarin (THCV) βρέθηκε επίσης σε ένα θραύσμα μετεωρίτη το 2009 από μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μεξικού, αλλά τα ευρήματα απορρίφθηκαν εκείνη τη στιγμή, λόγω της «αμφιλεγόμενης φύσης της ανακάλυψης».

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες και οι ερευνητές θα κάνουν περαιτέρω ανάλυση του δείγματος ώστε έτσι να μπορέσουν να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη.

Ηλίας Σιατούνης

Το είδαμε στο crashonline.gr


 

Και αυτή η ιστορία δεν είναι αληθινή, η γνωστή σατιρική ιστοσελίδα World News Daily Report ξαναχτυπά, δείτε το άρθρο αυτό από τις 30 Μάη 2015 στην πηγή του.

http://worldnewsdailyreport.com/meteorite-fragment-contains-trace-amounts-of-thc-claims-nasa-expert/

Χωρίς τίτλο

Η World News Daily Report εξηγεί ότι είναι σατιρική ιστοσελίδα αλλά αυτό προφανώς δεν αφορά κανέναν από όσους αναπαράγουν τα άρθρα της σαν πραγματικές ειδήσεις.

http://worldnewsdailyreport.com/disclaimer/

http://realorsatire.com/worldnewsdailyreport-com/

Άλλο ένα σατιρικό άρθρο έγινε είδηση και στο ελληνικό διαδίκτυο, δεν θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν μετά από λίγο καιρό εμφανιστούν και διάφοροι τύποι που θα έχουν μαζέψει και θα πουλάνε διαστημική κάνναβη από απομεινάρια μετεωριτών που έπεσαν στη γη από τον αστερισμό του Z Reticuli.

Στα προσεχώς η NASA ανακάλυψε ολόκληρο πλανήτη από μαριχουάνα, όχι, και αυτό Hoax είναι…

http://www.snopes.com/media/notnews/planetmarijuana.asp

Γιώργος Ζ.