Καταρρίπτεται – «ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΓΥΡΟ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

5

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το «φεστιβάλ» του Yulin στην Κίνα και ξεπετάχτηκε αυτό το άρθρο στα ψευτοδημοσιογραφικά μπλογκς. Ένα έθιμο που προσωπικά θεωρώ μακάβριο, από πολλές σκοπιές (τις οποίες δεν θα αναλύσω εδώ), φαίνεται πως τρομοκράτησε διάφορους συμπολίτες μας και τους ώθησε να γράψουν, μια δήθεν είδηση, στην οποία «μας αφυπνούνε» προκειμένου να δράσουμε όλοι οργανωμένα εναντίον των κακών Κινέζων.greek_souvlaki_1


greek_souvlaki_1ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΓΥΡΟ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Θα κανω οτι μπορω λεει ο Γου Λιφαν 41 απο το Πεκινο που λειτουργει ηδη περισσοτερα απο 120 καταστηματα γρηγορου φαγητου στην Κινα και λογω γνωριμιων και επαφων με την Ελλαδα σκεφτεται να κινηθει προς το μερος μας οχι για ρουχα και ηλεκτρονικα αλλα για να μεγαλωσει την αλυσιδα του. Η μονη διαφορα ειναι οτι σκεφτεται να δουλεψει κατι το πολυ Ελληνικο ! Το γυραδικο αλλα με κρεας σκυλων και οπως ο ιδιος δηλωνει δεν ειναι κατι κακο και πρεπει να το δοκιμασουνε και οι Ελληνες! (το είδαμε εδώ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην πατήσετε το βίντεο στη σελίδα γιατί θα σας βάλει να κάνετε κοινοποίηση το άρθρο! Εάν θέλετε να το δείτε πατήστε εδώ. (Δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο, είναι απλά σ’ ένα εστιατόριο ή κάτι τέτοιο, στην Κίνα, που γίνεται βρώση κρέατος σκύλου).


Πρώτα απ’όλα τι όνομα είναι αυτό; Γου Λιφάν 41; Λες και είναι οδός σε δρομάκι του Νοτιοανατολικού Πεκίνο. Παρόλα αυτά θα εστιάσουμε στη φοβερή και τρομακτική φωτογραφία που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο. Όπως μπορείτε να δείτε η φωτογραφία είναι κακό προϊόν , ας το πούμε φώτοσοπ. Ο καλλιτέχνης πίσω από τη δημιουργία αυτού του αριστουργήματος απλά έκοψε και κόλλησε 3 διαφορετικές φωτογραφίες, ενός Ασιάτη , ενός ελληνικού σουβλατζίδικου και μια ,δυστυχώς, νεκρών σκυλιών , πιθανότατα από το «φεστιβάλ» του Yulin. Πιο αναλυτικά τα στοιχεία που δείχνουν καθαρά τη πλαστότητα της εικόναςhoax-yul

Τέλος επειδή πολλοί φιλόζωοι σίγουρα θα αναρωτιούνται «οκ, μπορεί το συγκεκριμένο κείμενο να είναι ψεύτικο, αλλά εάν ένας κινέζος θελήσει να ανοίξει εστιατόριο με κρέας σκύλου, θα είναι νόμιμο;». Η απάντηση είναι όχι. Το ελληνικό (και το ευρωπαϊκό) σύνταγμα απαγορεύει ρητά την κακοποίηση, την εμπορική εκμετάλλευση και την βρώση ή πώληση κρέατος, ζώου συντροφιάς ή ακόμα και αδέσποτου ζώου συντροφιάς.  Οι εξής νόμοι το τονίζουν: «B. Νόμος 4039/2012 «Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση για κερδοσκοπικό σκοπό»» και «Άρθρο 54β: Τροποποίηση του άρθρου 8 του ν. 1197/1981 «Περί Προστασίας των Ζώων»(Α΄240)». Επίσης μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ επί του θέματος, όπου είχε τεθεί κι ερώτημα στη Βουλή το 2011. Συνεπώς, η βρώση σκύλων (ή κατοικίδιων ζώων) απαγορεύεται και νομικά αλλά και ηθικά.

Σπύρος Α.

http://www.odigostoupoliti.eu/nomos-42352014-zoa-sintrofias-ke-adespota/

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=997

http://www.dogacademy.gr/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1/law-1197-1981.html

https://nomoi.info/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-15-2012-%CF%83%CE%B5%CE%BB-1.html

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7336839.pdf