Καταρρίπτεται – Πουλάνε το νησί Στρογγύλη και μικραίνουν… την Ελληνική “ΑΟΖ

1

Κυκλοφόρησε η είδηση πως πουλάνε το νησί Στρογγύλη και έτσι μικραίνουν την Ελληνική “ΑΟΖ.

25106

Διαβάζουμε στο makeleio.gr αλλά και σε διάφορα άλλα blogs που αναδημοσίευσαν.


 

Απίστευτη Αποκάλυψη!! Άσχετοι ή κάτι άλλο;; Τσίπρας-Καμμένος πουλάνε το νησί Στρογγύλη και μικραίνουν… την Ελληνική “ΑΟΖ

Για το θέμα της Στρογγύλης έχω μιλήσει παλαιότερα και έχω εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι το νησί αυτό να έχει οικονομική ζωή. Τα ιδιωτικά νησιά μπορεί να έχουν ή να μήν έχουν οικονομική ζωή ανάλογα με τη χρήση τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι το νησί Στρογγύλη έχει χαρακτηρισθεί σαν αρχαιολογικός χώρος, που δεν είναι σε λειτουργία και δεν έχει συνεπώς οικονομική ζωή. Πουλιώνται τώρα και οι αρχαιoλογικοί χώροι;
Ανεβάζω το θέμα εξαιτίας της φήμης ότι ο Τζόνυ Ντέπ αγόρασε το νησί. H χρήση των Ελληνικών νησιών που πουλούνται αδιακρίτως και χωρίς όρους σε ιδιώτες μπορεί να επηρρεάσει το μέγεθος της Ελληνικής ΑΟΖ, της οποίας η οριοθέτηση εξαρτάται απο το αν τα νησιά που την καθορίζουν έχουν οικονομική ζωή (οικονομική συναλλαγή) ή όχι.

Θα θυμάστε την φασαρία που έγινε ανάμεσα σε Ιαπωνία και Κίνα, όταν ένα ιδιόκτητο νησί από τα Ιαπωνικά νησάκια Σενκάκου πωλήθηκε στο κράτος της Ιαπωνίας απο τον Ιάπωνα ιδιοκτήτη του, που το είχε αχρησιμοποίητο. Οι Κινέζοι τρελλάθηκαν απο το φόβο ότι το νησί αυτό θα αποκτούσε οικονομική ζωή απο κρατικές παρεμβάσεις της Ιαπωνίας, οπότε θα ενισχύονταν τα δικαιώματα των Ιαπώνων στην αμφιλεγόμενη περιοχή που έχει φυσικό αέριο. Στη περίπτωση της Στρογγύλης (και όχι μόνο) έγινε το αντίθετο. Διερωτώμαι αν τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών λειτουργούν ή είναι μόνο Γραφεία Ταξειδίων.
Nησιά που καθορίζουν τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιούνται
Απο την ιδιωτικοποίηση νησιών στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο μπορεί να χαθούν κομμάτια απο την Ελληνική ΑΟΖ αν αυτά δεν έχουν οικονομική ζωή. Ας πούμε ότι κάποιος αγοράζει ένα νησί και δεν το εκεμταλλεύεται οικονομικά. Το νησί αυτό παύει να συνεισφέρει στην Ελληνική ΑΟΖ. Μπορεί να έχει γίνει ζημιά απο τις πωλήσεις Ελληνικών νησιών σε ιδιώτες πολλών δις ευρώ ήδη.

Σαν πολίτης ειδοποίησα για το λάθος. Τώρα ξέρουν.
Παραχώρηση Εθνικού εδάφους κατά το σύνταγμα συνιστά προδοσία. Οι κρατικοί μηχανισμοί και το υπ. Άμυνας πρέπει να ελέγχουν τί πουλάνε, πού και με ποιούς όρους.H έντιμη και έμπειρη δημοσιογραφία των καναλιών των εφοπλιστών, του MEGA και του Σκάι, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα; Σαν δεν ντρέπονται. Eυτυχώς, που υπάρχει η αντιπολίτευση που τα βλέπει όλα…

Πόσες φορές να σας το πώ; Παρέα είναι όλοι.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

25101 25102


Το είδαμε στο makeleio.gr αλλά αν το ψάξετε θα το βρείτε σε διάφορα blogs αναπαραγωγής.

Πράγματι η νησίδα Στρογγύλη, το ανατολικότερο Ελληνικό έδαφος που βρίσκετε νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 2013, αλλά δεν πουλήθηκε στον Τζόνυ Ντέπ ούτε σε κάποιον άλλο.

Η είδηση πως ο Τζόνυ Ντέπ  αγόρασε Ελληνικό νησί μιλάει για την ιδιωτική νησίδα Στρογγυλό, 54 στρεμμάτων, που βρίσκετε κοντά στους Λειψούς και όχι για τη Στρογγύλη.

 

http://www.iefimerida.gr/news/217646/o-tzoni-ntep-agorase-elliniko-nisi-gia-42-ekat-eyro-eikona

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23139&subid=2&pubid=64219886

 

25104
ΠΗΓΗ
25105
ΠΗΓΗ

25103

Όπως καταλαβαίνετε, η είδηση με τον φοβερό τίτλο «Πουλάνε το νησί Στρογγύλη και μικραίνουν… την Ελληνική “ΑΟΖ», καταρρίπτεται πανηγυρικά.

 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε