Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ F-16 ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΤΜ ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ!HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ F-16 ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΤΜ ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ!

20 Ιου
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Είχαμε καιρό να διαβάσουμε τόσο μεγάλη μπούρδα. Στις 18 Ιουλ. 2015 κυκλοφόρησε ένα άρθρο που ισχυρίζεται πως Έλληνας πιλότος προσγείωσε το F16 στην Τουρκία, πήγε στο ATM και έκανε ανάληψη 6.000 τουρκικές λίρες!!!


ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ F-16 ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΑΤΜ ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ!!!

25401

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πραγματικά καταπληκτική είδηση ότι πιλότος ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, F-16, μετά από πτήση πάνω από το Αιγαίο προχώρησε προς την τουρκική πλευρά και έκανε το απίστευτο!

Προσγειώθηκε στην περιοχή της Söke, κοντά στο Αιδίνιο και εκεί πήγε σε ATM τουρκικής τράπεζας από όπου… πήρε έξη χιλιάδες τουρκικές λίρες!

Την είδηση αυτή μετέδωσε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την γαλλική ιστοσελίδα, radiocockpit, ειδικευμένη με ειδήσεις πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την είδηση αυτή, ο Έλληνας πιλότος, Όμ… Σπυρόπ…, πετώντας πάνω από την νήσο Σάμο και ξεφεύγοντας τελείως από τα τουρκικά ραντάρ εισήρθε (!!!!), στην τουρκική επικράτεια και μετά από λίγο προσγειώθηκε στη κωμόπολη Σόκια κοντά στο Αιδίνιο.

Εκεί κατευθύνθηκε αμέσως στο τοπικό ATM, καθώς στην Ελλάδα δεν είχε την δυνατότητα να πάρει μεγάλο ποσό από τα ελληνικά ΑΤΜ και κάνοντας χρήση μιας κάρτας…. απέσυρε το ποσό των έξη χιλιάδων τουρκιών λιρών!

Μάλιστα!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

25402 25403

http://www.donotlink.com/fzvr

 


Την παραπάνω είδηση την είδα και την διάβασα την ημέρα που κυκλοφόρησε, αλλά δεν ασχολήθηκα γιατί πίστευα πως όλοι θα καταλάβουν πως είναι μια τεράστια μπούρδα που κανένας δεν θα την πίστευε. Έλα όμως που άρχισαν οι αναπαραγωγές σε διάφορα blogs και έλαβα αρκετά μηνύματα που ρωτούσαν αν είναι αλήθεια!

Ο κύριος Χειλαδάκης, έχει δίκιο πως η “είδηση” κυκλοφόρησε σε τουρκικές σελίδες και έχει ξεκινήσει από την γαλλική ιστοσελίδα, radiocockpit, όπως μπορούμε να δούμε στα παρακάτω λινκ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι αλήθεια ή την αναπαρήγαγαν σαν πραγματική είδηση.

http://www.donotlink.com/fzw4

http://www.donotlink.com/fzw5

http://www.donotlink.com/fzw6

http://www.donotlink.com/fzw7

Η παραπάνω ιστορία του πιλότου που προσγειώθηκε στην Τουρκία και έκανε ανάληψη από ATM, 6000 τουρκικές λίρες, είναι μια φάρσα, αστείο, πλάκα (πείτε το όπως θέλετε) που δημοσιεύτηκε στην Γαλλική ιστοσελίδα radiocockpit.fr στις 16 Ιουλ. 2015
Με δύο λόγια το άρθρο αναφέρει πως ο επισμηναγός Όμηρος Σιποστόπουλος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης προσγείωσε το F16 σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Söke, έκρυψε το αεροσκάφος σε ένα μισογκρεμισμένο υπόστεγο, κάλυψε τη στολή του με ένα δερμάτινο μπουφάν καλοκαιριάτικα και πήγε με τα πόδια στο ΑΤΜ όπου έκανε ανάληψη 6000 τουρκικές λίρες. Μετά πήγε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος και αντάλλαξε τις τουρκικές λίρες με 2000 ευρώ, περίπου. Το περιστατικό θα μπορούσε να παραμείνει μυστικό αν δεν το έκαναν και άλλοι πιλότοι που συνελήφθησαν ενώ έπιναν ούζο στην ταράτσα ενός μπαρ στο Söke πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η Τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε διαμαρτυρία. (Δάκρυσα από τα γέλια)

25404

Το μέγεθος της παραπάνω μπούρδας είναι απίστευτο αλλά αν για κάποιο λόγο θέλετε – χρειάζεστε κάποια απόδειξη, το Söke δεν έχει εγκαταλειμμένο η σε λειτουργία, πολιτικό ή στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η αλήθεια είναι πως προσγειώθηκε στην ταράτσα του μπαρ.

Μην αναρωτιέστε αν το πίστεψε κανείς…. το δημοσίευσε και η telegraph.
Τι ιστορικές μέρες ζούμε….

25406

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.