Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ: Νοσοκομείο Ερυθρός ΣταυρόςHOAXES

Καταρρίπτεται – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ: Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

7 Οκτ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Χωρίς τίτλο

Αυτή η φωτογραφία εμφανίστηκε στο facebook αλλά και σε ιστολόγια, ας δούμε και τι ισχυρίζονται…

Χωρίς τίτλο

 

Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός 02/10/2015
Αυτό που βλέπετε είναι η αλλαγή που έκαναν γιατροί στο χειρουργικό του νοσοκομείου (ταινία συσκευασίας και μπαμπάκι σε ανοικτή πληγή). Αυτή είναι η Ελλάδα του 2015 και αυτή είναι η δημόσια υγεία…

Το είδαμε στο parakato.gr, nifitsa.com


 

Η φωτογραφία είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν τραβήχτηκε σε νοσοκομείο και οι ισχυρισμοί δυσφημούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που σίγουρα δεν θα έκαναν μία τέτοια δουλειά και για αυτό το λόγο η αντίδραση ήταν άμεση, ας την δούμε….


 

Είμαστε οι πρώτοι που φωνάζουμε ότι στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται αίσχη και κινδυνεύουν άνθρωποι.
Η παρακάτω φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στο Facebook, όμως είναι απλά ανοησία. Οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες που πολύ συχνά το προσωπικό ξεμένει από γάζες, κολλητικές ταινίες, γάντια, κλπ, αλλά δεν φτάνει ποτέ σε σημείο κουτό.
Σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, είναι ζήτημα δευτερολέπτων να δανειστεί κανείς κάποιο υλικό από γειτονικό τμήμα, σε έλλειψη αυτού.
Ιατροί και Νοσηλευτές ξεπερνούν τον εαυτό τους καθημερινά, με τα ελάχιστα που διαθέτουν, για να μπαλώσουν τις τρύπες του συστήματος. Τις μπαλώνουν όμως με τον ιδρώτα και την αγάπη τους, όχι με εικόνες όπως αυτή:
Ακολουθεί η απάντηση από μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Τα ψεματα τελειωνουν..
Σε μια δεκαλεπτη επικοινωνια με τον διοικητη του Ερυθρου Σταυρου του εξηγησα ποσο σημαντικο θα ειναι για τον κοσμο που δινει τα παντα για το νοσοκομειο να βρεθει η κυρια με το τσιγαρο στο χερι και ο κυριος που ισχυριζεται το περιστατικο..
Μου απαντησε οτι συμφωνει απολυτα και οτι ηδη εχουν κινηθει με τον κυριο Σφακιανακη (υπευθυνο Διωξης ωστε να ταυτοποιηθει ο αρχικος λογαριασμος και να του ασκηθει μηνυση .Μαλιστα εσταλη μνμ στον υπευθυνο της σελιδας δινοντας του διορια μεχρι αυριο να παρουσιαστει με σκοπο να δωσει εξηγησεις…

Ο εισαγγελεας περιμενει ηδη καθοτι εχει πληροφορηθει κι εχουν συγκεντρωθει ολα αυτα τα στοιχεια που ξεφτιλιζοιυν ελαφρα τη καρδια τους ανθρωπους που αγωνιζονται..
Θα μαθουν πολυ συντομα ολοι οτι ο ιατρικος κοσμος υποδεχεται με ανακουφιση τις καταγγελιες που θα βοηθουν την βελτιωση του συστηματος υγειας αλλα θα πατησει στον λαιμο οποιον προσπαθησει να εξευτελισει τον αγωνα των υγειονομικων ..

Θα συνιστουσα λοιπον σε ολες και ολους που θελουν να πληξουν το κυρος του γιατρου να καταφυγουν σε αλλα κολπα..

Γιατι ο πολεμος που θα δεχτουν θα ειναι σφοδρος..
Το χρωσταμε ολοι σε αυτους που βαζουν πλατη στα νοσοκομεια της κρισης..

Επισης ο ΙΣΑ θα κινηθει ανεξαρτητα του νοσοκομειου εναντιον των ανθρωπων που δημιουργησαν αυτην την ντροπη..Αυριο και την Πεμπτη τα υπολοιπα..

http://www.eidikeuomenoi.gr/2015/10/ohi-tetoia-mpalomata/

http://www.docmed.gr/ta-psemata-telionoun-2/


 

Είναι εύκολο για το καθένα  να ανεβάσει μια φωτογραφία και να πλάσει μία ιστορία, επίσης εύκολα θα βρεθούν και χρήστες του διαδικτύου που χωρίς να σκεφτούν θα κοινοποιήσουν και έτσι θα βοηθήσουν στη διάδοση μιας ψευδούς πληροφορίας.

Το διαδίκτυο δεν είναι ένας παραδεισένιος κόσμος τελικά.

Γιώργος Ζ.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής