Καταρρίπτεται – Η βιτρίνα κρεοπωλείου στην επαρχία που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media!

6

Κυκλοφορεί και αναπαράγεται, άρθρο που μας παρουσιάζει μια φωτογραφία, από κρεοπωλείο της επαρχίας.

Για να δούμε το δημοσίευμα και τι ισχυρίζεται…


 

Αρρωστημένο: Η βιτρίνα κρεοπωλείου στην επαρχία που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media!

Θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει σε Facebook και Twitter η φωτογραφία από βιτρίνα κρεοπωλείου της επαρχίας…

Η αρρωστημένη ιδέα του υπεύθυνου της βιτρίνας ήταν να βάλει ένα σφαγμένο γουρούνι να το θηλάζουν 4 μικρά γουρουνάκια που και αυτά ήταν σφαγμένα και έτοιμα προς πώληση

Η βιτρίνα σοκάρει, όχι τόσο επειδή είναι τα νεκρά ζώα, αλλά για τη σκέψη να βάζει νεκρά γουρουνάκια να θηλάζουν τη νεκρή γουρούνα.

Η φωτογραφία με τα νεκρά γουρουνάκια που θηλάζουν τη νεκρή γουρούνα, έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχόλια είναι σχόλια αποστροφής, καυστικά, μέχρι και υβριστικά για εκείνον που σκέφτηκε να φτιάξει έτσι τη βιτρίνα του κρεοπωλείου του.

31701

Το είδαμε ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ


 

Η φωτογραφία είναι πραγματική αλλά είναι κομμένη στο πάνω μέρος για να μην φαίνεται μια επιγραφή «felices fiestas», που στα ισπανικά σημαίνει «καλές γιορτές»

31702

Η φωτογραφία κυκλοφορεί από το 2012 στο facebook και είναι από Ισπανία.

Από την πραγματική φωτογραφία που έχει καλή ανάλυση μπορούμε να δούμε τα καταστήματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι και παρατηρούμε μια ακόμη επιγραφή «Clinica Dental ALCALA»που θα μας οδηγήσει στην ακριβή τοποθεσία.

31703

Ερευνούμε στο google και βρίσκουμε πως η Clinica Dental ALCALA βρίσκετε στη Μαδρίτη και επισκεπτόμαστε την τοποθεσία με το street view

Επιστρέφουμε το χρόνο πίσω και βλέπουμε τις φωτογραφίες που λήφθηκαν το 2012, και εντοπίζουμε στο απέναντι πεζοδρόμιο το σούπερ μάρκετ από όπου λήφθηκε η φωτογραφία με τη βιτρίνα. Το σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει πια, έχει κλείσει.

31704

https://www.google.gr/maps/@40.4301757,-3.6644135,3a,75y,318.1h,83.96t/data=!3m7!1e1!3m5!1skvRLQkyrgmT6qJ0yVENzPQ!2e0!5s20120501T000000!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Έτσι σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια πραγματική φωτογραφία που κόπηκε και χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί η «είδηση» πως προέρχεται από κρεοπωλείο της επαρχίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παλιές φωτογραφίες μας παρουσιάζονται σαν τωρινές με ψευδής ισχυρισμούς για να προκαλέσουν εντύπωση και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και φυσικά τα έσοδα από τις διαφημίσεις

Ο ισχυρισμός πως η φωτογραφία είναι από κρεοπωλείο της επαρχίας  καταρρίπτεται, η Μαδρίτη δεν είναι επαρχία της Ελλάδας.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε