Καταρρίπτεται – Έρχονται σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων από αστεροειδή-τέρας την παραμονή Χριστουγέννων!

6

Ακόμα ένα άρθρο, από τα πολλά που κυκλοφορούν όπου κάθε τρεις και λίγο ένας αστεροειδής θα μας έρθει στο κεφάλι και ο κόσμος δεν θα είναι πια όπως τον ξέρουμε, ώρες ώρες διαβάζοντας τέτοια άρθρα έχω πιάσει τον εαυτό μου πολλές φορές να σκέφτεται, μακάρι να πέσει, να γλιτώσουμε από όλους αυτούς τους καταστροφολάγνους, θα μου πείτε, «εσύ νομίζεις ότι θα τη γλιτώσεις;» 

Είναι γνωστό πως εμείς εδώ στα Ελληνικά Hoaxes ανήκουμε στην ελίτ και θα επιβιώσουμε σε μυστικά υπόγεια καταφύγια, εκεί που εσείς οι κοινοί θνητοί δεν θα μπορέσετε να μπείτε, αν δεν φύγουμε για άλλο πλανήτη με ένα από τα μυστικά υπερδιαστημόπλοια που κρύβει η Nasa (δική μας είναι και αυτή) σε μακρινούς γαλαξίες τα οποία την ύστατη ώρα θα έρθουν και θα μας διακτινίσουν για να συνεχίσουμε το έργο της παραπληροφόρησης του κόσμου, ας δούμε όμως τι ισχυρίζεται και αυτό το άρθρο.

Χωρίς τίτλο

Φόβους για έκτακτα ακραία φυσικά φαινόμενα λόγω ενός αστεροειδούς-τερατος που θα πλησιάσει μια ανάσα από τη Γη την παραμονή των Χριστουγέννων, εκφράζουν οι επιστήμονες.
Ο κολοσσιαίος αστεροειδής, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό, τι υπολογίσουν, καθώς μέρος της μάζας του ίσως περιβάλλεται από σκοτάδι, θα πλησιάσει τη Γη σε πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα η βαρυτική έλξη του να «πυροδοτήσει» την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, όπως σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων.

Ο διαστημικός βράχος, πλάτους περίπου 2,5 χιλιομέτρων (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις), θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη ήπειρο εφόσον τη χτυπήσει, ενώ είναι ένας από τους 17 που παρακολουθείται από τη NASA λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για τον πλανήτη μας.
Η είδηση μάλιστα ότι ο 2003 SD220 πλησιάζει τη Γη χωρίς τον Άγιο Βασίλη και δώρα, έχει ρίξει λάδι στη φωτιά της φημολογίας ότι ένας μυστηριώδης πλανήτης X, με μέγεθος τετραπλάσιο του Δία, θα περάσει επίσης για ένα «γεια». Σύμφωνα πάντως με τους ακόμα περισσότερους καταστροφολόγους, η «επίσκεψή» του ίσως σηματοδοτήσει και το «τέλος του κόσμου», τουλάχιστον όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Και μπορεί ο αστεροειδής να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – ασφαλή για τα κοινά θνητά μάτια – ωστόσο λόγω ενός φαινομένου γνωστού ως Yarkovsky, οι επιστήμονες (φοβούνται ακόμα περισσότερο) ότι θα αλλάξει τροχιά…

Το είδαμε στο newsbomb.gr


 

Την βλέπετε την αντίφαση στο άρθρο; Βγάζει μάτι, ας τη δούμε, από την μια μας λένε ότι…. Ο κολοσσιαίος αστεροειδής, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό, τι υπολογίσουν, καθώς μέρος της μάζας του ίσως περιβάλλεται από σκοτάδι, θα πλησιάσει τη Γη σε πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα η βαρυτική έλξη του να «πυροδοτήσει» την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, όπως σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων….. 

Και από την άλλη μας λένε…  Και μπορεί ο αστεροειδής να πλησιάσει τη Γη σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – ασφαλή για τα κοινά θνητά μάτια – ωστόσο λόγω ενός φαινομένου γνωστού ως Yarkovsky, οι επιστήμονες (φοβούνται ακόμα περισσότερο) ότι θα αλλάξει τροχιά…

Ποιος όμως κάθεται να διαβάσει τι λέει το άρθρο εφόσον ο τίτλος τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να μπούμε στο κόπο να διαβάσουμε το άρθρο…. Έρχονται σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων από αστεροειδή-τέρας την παραμονή Χριστουγέννων!

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ο αστεροειδής 2003 SD220 έχει ανακαλυφθεί το 2003, το χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο του μέγεθος και όντως ο αστεροειδής αυτός παρακολουθείται πιο προσεκτικά από τη Nasa και θα παρακολουθείται και για τα επόμενα περάσματα του από τη γειτονιά μας, π.χ το 2018, όπου και οι επιστήμονες θα μελετούν αν μπορεί να αλλάξει η τροχιά του εξαιτίας του φαινομένου Yarkovsky.  Ο αστεροειδής βρίσκεται και στη λίστα με τους 5 συνολικά που θα περάσουν ή πέρασαν από τη γειτονιά μας μέσα στο Δεκέμβρη.

http://echo.jpl.nasa.gov/asteroids/1998WT24/1998WT24_2015_planning.html

Κάνω μια μικρή παρένθεση για να εξηγήσω τελείως επιγραμματικά τι είναι το φαινόμενο Yarkovsky, το οποίο στο υπό εξέτασιν άρθρο δεν εξηγείται λες και πρέπει ο μέσος αναγνώστης να γνωρίζει, μεταξύ μας, ούτε εγώ γνώριζα. Να σας παρακαλέσω όμως μη το πείτε στην υπόλοιπη ελίτ και με αφήσουν εδώ μαζί σας την ώρα που θα μας έρχεται στο κεφάλι.

To φαινόμενο Yarkovsky εξετάζει το κατά πόσο η θέρμανση ενός  αστεροειδή μπορεί να του αλλάξει την τροχιά και  εφαρμόστηκε το 1991-2003 στον αστεροειδή 6489 Golevka όπου και παρατηρήθηκε απόκλιση 15 χιλιόμετρων στη τροχιά του μέσα σε 12 χρόνια, η τροχιά του μετρήθηκε με ακρίβεια από το ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yarkovsky_effect

Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 11.000.000 χιλιομέτρων από τη γη, δηλαδή περίπου 28 φορές την απόσταση γης – σελήνης, σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλέσει σεισμούς και υπερκαταστροφές, βασικά δεν υπάρχει απόδειξη ότι ένας αστεροειδής μπορεί να προκαλέσει σεισμό ή οτιδήποτε άλλο  με το πέρασμα του και μόνο, εκτός και αν συγκρουστεί με τη γη, μόνο τότε θα δημιουργηθούν σεισμοί εξαιτίας ενός αστεροειδή αλλά αυτό δεν θα γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων.

Από το συγκεκριμένο αστεροειδή μάλιστα δεν κινδυνεύουμε και για τα επόμενα 200 χρόνια, εσείς δεν θα υπάρχετε, εμείς όμως εδώ θα είμαστε καθώς είναι επίσης γνωστό ότι εμείς της ελίτ πίνουμε αίμα που είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να μην χάνουμε την ανθρώπινη μορφή μας και αποκαλύπτουμε τα ερπετοειδή χαρακτηριστικά μας, αλλά και για να ζούμε αιώνια.

Δείτε περισσότερα για τον αστεροειδή στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://earthsky.org/space/christmas-eve-asteroid-163899-2003-sd-220

Γιώργος Ζ.