Πόσες φορές θα μας χτυπήσει το διαστημικό σκουπίδι WT1190F ;

2

old_news

 

Εδώ και δυο μέρες περίπου εμφανίστηκε στην ελληνική μπλογκόσφαιρα το παρακάτω άρθρο, ας το δούμε.

Χωρίς τίτλο

Το μυστηριώδης «διαστημικό σκουπίδι» θα χτυπήσει τη Γη στις 13 Νοέμβριου στις ακτές της Σρί Λάνκα . Οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να είναι, παρα μόνο ότι είναι τεχνητό και το ονόμασαν WT1190F.

Απο τη στιγμή που άρχισαν την παρακοούθηση του αντικειμένου – που κάνει κύκλούς γύρω απο τη Γη με μεγαλύτερη ακτίνα τροχειάς απο ότι η Σελήνη – έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ίσως είναι ανθρώπινη παρέμβαση . Αστρονόμοι που μελέτησαν παλιό φωτογραφικό υλικό παρατήρησαν ότι είναι εκεί απο το 2012.

«Είναι μια χαμένη διαστημική ιστορία που ξαναγυρίζει να μας στοιχειώσει» ισχυρίζεται ο αστροφυσικός του Χαρβαρντ Jonathan McDowe

To άρθρο εμφανίστηκε στο prisonplanet.gr, the secret real truth, ellaniapili


 

Τι να είναι άραγε αυτό το μυστηριώδες τεχνικό σκουπίδι με την ονομασία WT1190F που έρχεται κατευθείαν στη γη και θα τη χτυπήσει στις 13 Νοεμβρίου, όπως μας πληροφορούν τα ελληνικά ιστολόγια;

Εγώ θα σας πω, κάμερα σ’ εμένα.

Αν κάνουμε μια βόλτα από την ιστοσελίδα της Nasa και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου 2015 θα δούμε ότι το διαστημικό σκουπίδι (υπόλειμμα κάποιας διαστημικής αποστολής) κάηκε στην ατμόσφαιρα της γης και δεν αποτέλεσε κίνδυνο για κανέναν.

http://www.nasa.gov/feature/wt1190f-safely-reenters-earth-s-atmosphere-provides-research-opportunity

wt1190f11132015_1

 

Πρόκειται δηλαδή για περιστατικό που έγινε, μην ρωτήσετε το γιατί ορισμένα  ιστολόγια επέλεξαν να το αναπαράγουν σαν κάποιο μελλοντικό γεγονός.

Γιώργος Ζ.