Η NASA δεν δίνει 16.650 ευρώ σε εθελοντές για να καπνίζουν μαριχουάνα.

5

Η Nasa (λέει το άρθρο) δίνει 16.650 ευρώ για να καπνίζεις μαριχουάνα και να είσαι ξάπλα στο κρεβάτι για 70 μέρες, οι αιτήσεις θα είναι πολλές, τα νέα όμως είναι άσχημα για τους φαν της μαριχουάνας και να μην βιαστούν να κάνουν αίτηση, ας δούμε όμως πρώτα τι λέει το άρθρο.

alien-weed

Οι εθελοντές κατά τις 70 μέρες θα επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να διαβάζουν βιβλία, αρκεί να βρίσκονται συνέχεια στο κρεβάτι και να συνεχίζουν να καπνίζουν μαριχουάνα

Η NASA φαίνεται πως ξεκίνησε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή αναζήτηση εθελοντών, οι οποίοι θα πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι για 70 μέρες και να καπνίζουν διαφορετικά είδη μαριχουάνας. Μετά το πέρας των 70 ημερών της έρευνας οι εθελοντές θα λάβουν το γενναιόδωρο ποσό των 16.550 ευρώ. Η εν λόγω έρευνα ονομάζεται «Rest Studies» και αφορά μια σειρά μελετών.

Οι εθελοντές κατά τις 70 μέρες θα επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να διαβάζουν βιβλία, αρκεί να βρίσκονται συνέχεια στο κρεβάτι και να συνεχίζουν να καπνίζουν μαριχουάνα.

Ο σκοπός της παράξενης μελέτης της NASA, σύμφωνα με το «Health Cure Center» θα είναι τριμερής. Πρώτον, στοχεύεται η αλλαγή της φυσιολογίας των αστροναυτών στο διάστημα και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής σε ορισμένες αποστολές τους. Δεύτερον, μελετάται η επιρροή της σωματικής μεταβολής στην ικανότητά των αστροναυτών να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες. Τρίτον, μέσω αυτού του πειράματος, οι αστροναύτες αναμένεται να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.

Όσον αφορά την διεξαγωγή της έρευνας, οι εθελοντές θα χωριστούν σε δυο ομάδες, ανάλογα με το αν αθλούνται ή όχι. Η ομάδα των αθλουμένων θα κάνει κάποιες ασκήσεις με ειδικό εξοπλισμό οργάνων, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν θα κάνει.

Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει 97 με 105 μέρες. Τις πρώτες 13 με 21 ημέρες, οι δυο ομάδες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο που θα βρίσκονται. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να περιοριστούν στον χώρο του κρεβατιού για συνεχόμενες 70 ημέρες, ενώ θα εξετάζεται η καρδιά τους, τα κόκαλά τους, οι μύες τους, αλλά και το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Όσον αφορά την μαριχουάνα, τα οφέλη της είναι πως θα μετατρέψει την εμπειρία της έρευνας σε αρκετά παρόμοια με την εμπειρία του ανθρώπου στο διάστημα.

To είδαμε στο protothema.gr


 

Αυτή η, ας το πούμε, είδηση δεν είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα healthcurecenter.com, η οποία ανέβασε το άρθρο στις 26 Φεβρουαρίου 2016 αλλά στην ιστοσελίδα cannasos.com στις 25 Φεβρουαρίου 2016, από το όνομα και μόνο (cannasos) δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε με τι ασχολείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Το άρθρο αυτό έχει μια δόση αλήθειας, η Nasa το 2013 αναζητούσε εθελοντές για να ξαπλώσουν 70 μέρες στο κρεβάτι και έδινε 18.000 δολάρια για το σκοπό αυτό. Οι εθελοντές θα μπορούσαν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, να διαβάζουν βιβλία ή να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Ο σκοπός της μελέτης είναι να ερευνήσει τις επιδράσεις της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα, η συγκεκριμένη μελέτη προσομειώνει τις συνθήκες ενός διαστημικού ταξιδιού μακράς διαρκείας και γίνεται με αφορμή το επικείμενο ταξίδι στον Αρη και ΟΧΙ δεν θα κάπνιζαν μαριχουάνα.

Αυτό που έκαναν ήταν να πατήσουν επάνω στη μελέτη αυτή και να την εμπλουτίσουν με ανοησίες περί μαριχουάνας. Λυπάμαι που γκρεμίζω το όνειρο, θα ήταν μια ονειρεμένη δουλειά για πολλούς.

Δείτε σχετικό άρθρο στο Forbes και αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για τις Bed Rest Studies κάντε μια βόλτα στην ιστοσελίδα της Nasa.

 

Γιώργος Ζ.