Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Σε κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο πρόσφυγες του ΠειραιάFAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Σε κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο πρόσφυγες του Πειραιά

5 Απρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Η διάψευση της είδησης έρχεται από την επίσημη Δήλωση του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

 

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται…


 

Αποκλειστικό: Σε κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο πρόσφυγες του Πειραιά

36501

Λύσεις στο μείζον πρόβλημα με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα προσπαθούν να βρουν στην κυβέρνηση και ετοιμάζουν την δημιουργία νέων χώρων υποδοχής προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Την δημιουργία εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες είχε αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο το newpost, καθώς ήταν στα σχέδια του τότε υπηρεσιακού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost η κυβέρνηση έχει ζητήσει απο τεχνική εταιρία των Νοτίων Προαστείων, να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας,  στο λιμάνι του Λαυρίου και συγκεκριμένα στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων. 

Η επιλογή του χώρου μόνο τυχαία δεν είναι καθώς εκτιμάται πως θα είναι πιο εύκολη η μεταφορά των μεταναστών με πλοία στην περιοχή. 

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ καθώς η κυβέρνησης θέλει να αδειάσει άμεσα το λιμάνι του Πειραιά εν όψει του Πάσχα αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου που βρίσκεται προ των πυλών.

Ενώ, όπως είχε γράψει το newpost, η κυβέρνηση θα δημιουργούσε χώρο στο Λαύριο ως σταθμό πρώτης υποδοχής για τους πρόσφυγες, τώρα αυτός ο χώρος μετατρέπεται σε κέντρο φιλοξενίας προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιάαπό τις αυξημένες ροές από τα νησιά. 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε τότε υποδείξει τις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο ως το μέρος για να δημιουργηθεί ο χώρος προσωρινής διαμονής, ο οποίος θα διαμορφωνόταν κατάλληλα για τη φιλοξενία ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στην πρωτεύουσα. Τελικά επελέγη το λιμάνι του Λαυρίου για την δημιουργία μόνιμης πλέον εγκατάστασης, καθώς άλλαξαν τα δεδομένα με την εκτόξευση των προσφυγικών ροών και τον εγκλωβισμό ππερίπου 54.000 ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια. 

https://archive.is/pYN6C


 

Η παραπάνω είδηση διαψεύδεται με επίσημη Δήλωση του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά μέσω του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας.


 

Δήμος Λαυρεωτικής: Aναληθή τα δημοσιεύματα περί δημιουργίας χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο Λιμάνι του Λαυρίου.

Με αφορμή δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site newpost.gr , με ημερομηνία δημοσίευσης 5/4/2016, που αναφέρεται στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο λιμάνι του Λαυρίου και το οποίο αναδημοσιεύθηκε από τοπικά ειδησεογραφικά διαδικτυακά media του Δήμου Λαυρεωτικής, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του εν λόγω άρθρου. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία από κυβερνητικούς ή άλλους φορείς προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαυρεωτικής, για δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ καμία τεχνική εταιρεία δεν έχει επισκεφθεί τον χώρο του λιμανιού με σκοπό τη δημιουργία μιας σχετικής μελέτης.

Τα ανωτέρω αποτελούν αναληθή δημοσιεύματα και εφιστούμε την προσοχή στα τοπικά media , να διασταυρώνουν πρώτα τις δημοσιογραφικές πηγές τους, καθώς το αποτέλεσμα είναι να μεταδίδονται ανακριβείς και λανθασμένες πληροφορίες.

Στεκόμαστε πάντα με ενδιαφέρον απέναντι σε αυτό το μείζον ζήτημα, που αφορά τόσο το Δήμο μας όσο και την υπόλοιπη χώρα και για όποια περεταίρω εξέλιξη στο προσφυγικό, θα ενημερώσουμε τους δημότες με σχετικό δελτίο τύπου.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

https://archive.is/xID3s

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.