ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκε αράχνη δολοφόνος στην Ελλάδα; Μάλλον όχι…

5

Κυκλοφόρησε η είδηση πως αράχνη δολοφόνος εθεάθη σε χωριό του Αιγίου.

Το είδαμε στο newsbomb.gr και στο pronews.gr.

Ας δούμε το σχετικό άρθρο:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εντοπίστηκε αράχνη δολοφόνος στην Ελλάδα (pics)

araxni

Άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες…
Κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να αντιδράσεις στη χώρα μας το δολοφονικό έντομο Camel Spider.
AdTech Ad
Στο εξωτερικό είχε δολοφονικές τάσεις και οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους επαφής με το έντομο που έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε χωριό του Αιγίου.
Το πώς ήρθε παραμένει άγνωστο καθώς δεν έχει εντοπιστεί ξανά σε χώρες με πανίδα και χλωρίδα.
Το έντομο είχε μπει μέσα στο σπίτι και οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να το σκοτώσουν για την ασφάλεια τους!

Τι ισχύει:

Οι αράχνες ανήκουν στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομα, καθώς έχουν οκτώ πόδια και το σώμα τους χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 810 είδη, αλλά δεδομένου ότι η περιοχή μας είναι από τις λιγότερο μελετημένες στον κόσμο, ο συνολικός τους αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην Ελλάδα, ως επικίνδυνες, θεωρούνται μόνο οι »μαύρες χήρες» και οι »λοξοσκέλες».
Η αράχνη που δεν είναι… αράχνη!
Το είδος Camel Spider (Solifugae) αν και μοιάζει με αράχνη, στη πραγματικότητα συγγενεύει περισσότερο με τους σκορπιούς. Ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες ως »φαλάγγιον».  Ενδημούν σε ξηρά και άνυδρα κλίματα. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως 12-15 εκατοστά και παρά τη τρομακτική εμφάνισή τους, δεν έχουν δηλητήριο και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Επειδή όμως διαθέτουν σχετικά ισχυρούς σιαγώνες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο δάγκωμα. (Πηγή: Common Spiders & Other Arachnids of The Gambia, West Africa).
Ακόμη λοιπόν και εάν μια Camel Spider βρέθηκε με μαγικό τρόπο στο Αίγιο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι δε μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο σε ανθρώπους.
Επομένως τα δημοσιεύματα περί »αραχνών δολοφόνων» κρίνονται τουλάχιστον υπερβολικά…