Ποιοι είμαστε
Αρχική Ζει ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης;ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ζει ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης;

29 Ιου
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας o-klooun.com, η σύζυγός του, καθηγήτρια θεολογίας Νικολίτσα Γεωργοπούλου, υποστηρίζει ότι ο άνδρας της είναι «εξαφανισμένος» και όχι νεκρός.

Το άρθρο αναφέρει:

«Ο Λιαντίνης είναι ζωντανός». Συγκλονιστική αποκάλυψη της συζύγου του.

42701

Ανήμερα των γενεθλίων του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη, η σύζυγός του καθηγήτρια θεολογίας Νικολίτσα Γεωργοπούλου, προχώρησε σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη. Με ανάρτηση στο FB, αλλά και στο προσωπικό της ιστολόγιο, υποστηρίζει ότι ο άνδρας της είναι «εξαφανισμένος» και όχι νεκρός. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μόνο οι προσωπικοί της φίλοι γνωρίζουν «από μένα την αλήθεια και σιωπούν ευγενικά και αναμένουν την αποκάλυψή της. Γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.»

Στη συνέχεια με αφορμή το γεγονός ότι η γενέθλιος ημέρα του Λιαντίνη είναι ίδια με αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (23 Ιουλίου) αναφέρει: «Η πρόσφατη ανάρτηση που έκανα με αφορμή το γενέθλιο του Μεγαλέξανδρου δεν ήταν τυχαία. Αλέξανδρος: ένας άλλος Οδυσσέας. Λέγεται ότι, όταν ρωτήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, πως πέτυχε τόσες κατακτήσεις σε λίγο χρόνο απάντησε: “Με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης.”». Και συνεχίζει: «Γνωρίζω όσο ουδείς άλλος το Δ. Λιανίνη, 26 χρόνια ζήσαμε μαζί, γνωρίζω την ισχυρή του βούληση, την αγάπη του στους μύθους και την ικανότητά του για ηπεροπηΐδι τέχνη» (τέχνη της εξαπάτησης).

Η κ. Γεωργοπούλου υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι ο Λιαντίνης εξαπάτησε τους πάντες (εκτός από την ίδια) και σκηνοθέτησε τον θάνατό του. Με αυτό τον τρόπο αμφισβητεί ακόμα και την ταυτοποίηση των οστών του με τη διαδικασία του DNA που έγινε αμέσως μετά την αποκάλυψη του τάφου του στον Ταΰγετο, το καλοκαίρι του 2005.

Και προς επίρρωση όλων αυτών δηλώνει ότι έχει και «αποδείξεις» για όσα υποστηρίζει: «Μετά από 4 χρόνια, αφ’ ότου άνοιξα τη σελίδα, (δηλ. το 2014), ήρθαν και οι αποδείξεις με φωτογραφίες του σύγχρονες. Όχι ότι εγώ τις χρειαζόμουνα, αλλά για τους άλλους, που αρέσκονται στα παραμύθια του Οδυσσέα και στην ηπεροπηΐδι τέχνη.»

42702

Μια από τις φωτογραφίες αυτές έχει αναρτήσει στον λογαριασμό της στο twitter όπου φαίνεται αριστερά ένας εργάτης στην Αμφίπολη και δεξιά ο Λιαντίνης. Τη φωτογραφία συνοδεύει το κείμενο: «Αριστερά homo laborandus στην Αμφίπολη, δεξιά ο ίδιος homo educandus διδάσκει για την Ελένη και το αδειανό πουκάμισο.»

Το εύλογο, αλλά και ανατριχιαστικό ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη είναι: Αν ο Λιαντίνης είναι ζωντανός, όπως ισχυρίζεται η σύζυγός του, τότε τα οστά που είναι θαμμένα στο νεκροταφείο των Κεχριών Κορινθίας ποιανού είναι;

42703

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της συζύγου του Λιαντίνη

42704

o-klooun.com

https://archive.is/3rVAB

Αρχικά να αναφέρουμε πως όσα διαβάσαμε στο άρθρο της ιστοσελίδας o-klooun.com, είναι αλήθεια. Αλλά είναι δυνατόν στη φωτογραφία να είναι ο καθηγητής Δημήτρης Λιαντίνης;

https://archive.is/qNxzd

https://archive.is/lj1RH

Εκτός από την παραπάνω φωτογραφία από τον τάφο της Αμφίπολης, υπάρχει μία ακόμη. Δυστυχώς δεν φαίνεται ολόκληρο το πρόσωπο του άνδρα με το γκρι σορτς, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι αρκετά νέος, πιθανότατα μεταξύ 30 με 40 ετών. Οι φωτογραφίες είναι του 2014. Ο καθηγητής θα έπρεπε να είναι 72 ετών γιατί γεννήθηκε το 1942.

42706

Στην λεγόμενη “επίσημη ιστοσελίδα” του Δημήτρη Λιαντίνη που διαχειρίζεται η χήρα του καθηγητή, liantinis.gr, αναφέρεται η εξαφάνισή το 1998 και κλείνει εκεί χωρίς καμία αναφορά στο γεγονός του βεβαιωμένου θανάτου του. Άρα ακόμη αγνοείται;

42708

https://archive.is/vp1NU

Λίγα λόγια για τον καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη και την εξαφάνισή του:
Ο Δημήτρης Λιαντίνης γεννήθηκε στη Λιαντίνα της Λακωνίας στις 23 Ιουλίου του 1942. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Νικολακάκος, το οποίο άλλαξε για να τιμήσει το χωριό του. Εξαφανίστηκε την 1η Ιουνίου του 1998. Ταξίδεψε από το σπίτι του Κηφισιά μέχρι τη Σπάρτη και ανέβηκε στον Ταΰγετο με ταξί. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό. Τα οστά του βρέθηκαν επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του, σε μια μικρή σπηλιά. Το σημείο αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την επιθυμία του καθηγητή, από έναν ξάδερφό του.

Τα οστά που βρέθηκαν από την οδοντοστοιχία και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο dna. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ή κάποια πιθανότητα λάθους, αναφέρει ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης.

42707

http://www.liantinis.org/dna-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%88%CE%AF%CE%B1%CF%82/#d5a33876293858266

Σημαντική είναι και η δήλωση της προσωπικής οδοντιάτρου του Λιαντίνη, κυρία Βασιλική Σωτηροπούλου: «Παρουσία του κ. Κουτσαύτη και του κ. Πίτσιου (σ.σ.: Καθηγητής Φυσικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών), έκανα την αναγνώριση του Δημήτρη Λιαντίνη –το DNA ήρθε αργότερα- βάσει κάποιων στοιχείων στο ιστορικό του. Κάποια πράγματα ήταν φως φανάρι, απόλυτα συμβατά και σε αυτό συμφώνησαν όλοι, ακόμα και η σύζυγός του. Αργότερα βέβαια διαφώνησε… αλλά πια μπαίνουμε σε άλλη σφαίρα που δεν επιθυμώ να την αγγίξω». (Πηγή: «Λιαντίνης – Έζησα έρημος και ισχυρός», Δ. Αλικάκου, εκδ.: Ελευθερουδάκη)

Κατόπιν όλων αυτών, ο ισχυρισμός ότι ο καθηγητής Λιαντίνης εξαφανίστηκε, και έκτοτε αγνοείται, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.