Έπιασε 115 κιλά χταπόδι με τα χέρια τoυ (ΦΩΤΟ) – Καταρρίπτεται

1

Κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα η «είδηση» με τον λουόμενο που έπιασε «115 κιλά» χταπόδι με τα χέρια του.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο deite-to.comiokh.gralert51.orgrealfreshnews.comnewchannel.grsentra.com.gramfilochia.grtrikalaview.gr,

Eίδηση-σοκ σε παραλία της Πρέβεζας: Έπιασε 115 κιλά χταπόδι με τα χέρια τoυ (ΦΩΤΟ)

43401

Ο λουόμενος έγινε το πρόσωπο της ημέρας στην παραλία της Καστροσυκιάς.

Όλα έγιναν στις 12.30 το μεσημέρι στην παραλία της Καστροσυκιάς. Ένας λουόμενος που έκανε την βουτιά του, αφού είχε πιει το πρωινό του καφεδάκι στις ξαπλώστρες της ταβέρνας.

43402

Σύμφωνα με το deite-to.com, όσοι λουόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία έμειναν έκπληκτοι, από το ότι ο λουόμενος έπιασε το χταπόδι χωρίς κανένα σύνεργο ψαρέματος, αλλά μόνο με τα δυο του χέρια…

Το ότι είναι ψέμα φαίνεται από μακριά αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ξεκίνησε και πως κατέληξε.

Οι φωτογραφίες του συνοδεύουν το δημοσίευμα είναι άσχετες. H πρώτη είναι από ένα βίντεο του youtube που ψαρεύουν ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού και στη δεύτερη δεν βλέπουμε χταπόδι αλλά ένα γιγάντιο καλαμάρι που πιάστηκε το 2007 από τον John Bennett.

Η αρχική είδηση (23 Ιούλ. 2013) στο mypreveza.gr μιλούσε για χταπόδι 3 κιλά αλλά η εντελώς αναξιόπιστη σελίδα deite-to.com, που συνηθίζει να τροποποιεί διάφορα δημοσιεύματα για λόγους clickbait, πρόσθεσε άλλα 112 κιλά και συνόδευσε το άρθρο με τις παραπάνω άσχετες φωτογραφίες.

ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Έπιασε 3 κιλά χταπόδι με τα χέρια!

Άφησε άφωνη όλη την Παραλία ένας Λουόμενος στην Καστροσυκιά!!!
Σήμερα λοιπόν Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 γύρω στις 12:30 μ.μ ένας λουόμενος που έκανε την βουτιά του αφού είχε πιει το πρωινό του καφεδάκι στις ξαπλώστρες της Ταβέρνας Ιόνιο βγήκε από την θάλασσα έχοντας στα χέρια του έναν μεζέ 3 κιλών. Όσοι λουόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Παραλία έμειναν έκπληκτοι για το γεγονός ότι ο λουόμενος έπιασε την ψαριά του χωρίς κανένα σύνεργο ψαρέματος αλλά μόνο με τα δυο του χέρια… Όπως βλέπετε και στην εικόνα ο τυχερός-ικανός ψαράς με τα χέρια, γούλιαζε το χταπόδι το οποίο άφησε στα έμπειρα χέρια του μάγειρα Αποστόλη Χριστάκη και ιδιοκτήτη της Ταβέρνας Ιόνιο για να το μαγειρέψει όπως μόνο εκείνος ξέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ο τυχερός-ικανός λουόμενος απολαμβάνει την ψαριά του στην Ταβέρνα Ιόνιο με θέα την υπέροχη παραλία της Καστροσυκιάς

43403 43404

https://archive.is/T16kc

Μερικά ακόμη παραδείγματα από πειραγμένα δημοσιεύματα του deite-to.com:

Καλαμάτα: Πρόβατα έφαγαν κάνναβη αξίας 50.000 ευρώ.
Καλαμάρι Γίγας στις ακτές της Κρήτης
Τον έπιασαν να βιάζει αvήλικο κoρίτσι και του έκοψαν το μόριο.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε