Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Σάκης Ρουβάς πάει στα Οσκαρ; Μην βιάζεστε ακόμα.ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Σάκης Ρουβάς πάει στα Οσκαρ; Μην βιάζεστε ακόμα.

17 Σεπ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορούν διάφορα άρθρα με κραυγαλέους τίτλους, ας δούμε μερικούς…

Δεν είναι τρολιά! Υποψήφιος για Όσκαρ ο Σάκης Ρουβάς! (gazzetta.gr)

Υποψήφιος για Όσκαρ ο Σάκης Ρουβάς (zougla.gr)

the-oscars_o_1636421

 

Δεν θα αναπαράγω κάποιο άρθρο, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τόσος ντόρος για το τίποτα, τουλάχιστον για την ώρα. Στην ουσία (παρά τους κραυγαλέους τίλους) η ταινία είναι υποψήφια για πρόκριση στη τελετή των βραβείων Οσκαρ και όχι ο Ρουβάς. Στη παρούσα φάση, όμως, δεν είναι ούτε στα μισά του δρόμου για το κόκκινο χαλί. Για την ακρίβεια, σε αυτή τη φάση, δεν το βλέπουν ούτε με κυάλια.

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν έχω προσωπικά με τον Σάκη Ρουβά ή κάποιον άλλο συντελεστή της ταινίας, μακάρι να προταθεί τελικά η ταινία (δεν την έχω δει, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη) και να πάνε οι συντελεστές στην τελετή των βραβείων.

Στη παρούσα φάση λοιπόν η ταινία είναι υποψήφια (όχι ο Σάκης)  για πρόκριση στην τελετή των βραβείων και μπήκε στη λίστα με τις υποψηφιότητες για την 89η απονομή των Οσκαρ στη κατηγορία καλύτερη ξενόγλωσση ταινία (μη αγγλικοί διάλογοι).

Στη λίστα βέβαια περιλαμβάνονται μερικές δεκάδες χώρες ακόμα τις οποίες καλείται να ξεπεράσει. Από αυτές τις χώρες μόνο πέντε θα φτάσουν να διεκδικούν αγαλματίδιο και θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου του 2017. Δείτε τις υποψηφιότητες και λεπτομέρειες στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_submissions_to_the_89th_Academy_Awards_for_Best_Foreign_Language_Film

Στη παρούσα φάση, που δεν είναι και κάτι το τρομερό, βρισκόμαστε συνέχεια. Πρόσφατα παραδείγματα το 2016, το 2015 και το 2014 με τις ταινίες Ξενία, Μικρά Αγγλία και Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού, αντίστοιχα.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_submissions_to_the_88th_Academy_Awards_for_Best_Foreign_Language_Film

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_submissions_to_the_87th_Academy_Awards_for_Best_Foreign_Language_Film

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_submissions_to_the_86th_Academy_Awards_for_Best_Foreign_Language_Film

oscar-statue-final

Εντάξει, δεν θα το συνεχίσω με όλες τις υποψηφιότητες, καταλάβατε περί τίνος πρόκειται. Καμία τελική υποψηφιότητα για βραβείο Οσκαρ ακόμα. Αν συμβεί αυτό η υποψηφιότητα θα είναι για την ταινία της  Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη και όχι για τον Σάκη Ρουβά.

Και επειδή η αρχισυνταξία με κυνηγάει να βάζω τα εικονίδια με την άμεση τοποθέτηση, μιας και δεν τα βάζω και αναγκάζεται να μπαίνει στα άρθρα για να τα προσθέσει , λέω να της κάνω την χάρη αυτή τη φορά (αν και συνήθως το κάνουμε στην αρχή του άρθρου) και χαρακτηρίζω τους τίτλους των άρθρων ως….

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής