Ποιοι είμαστε
Αρχική Ολιστική Φυσική Θεραπεία για τον Καρκίνο, ή το μονοπάτι προς την οδό της αιωνίου αναπαύσεως;HOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Ολιστική Φυσική Θεραπεία για τον Καρκίνο, ή το μονοπάτι προς την οδό της αιωνίου αναπαύσεως;

3 Οκτ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Το ίντερνετ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του περασμένου αιώνα, μια ανεξάντλητη πηγή πληροφόρησης και επικοινωνίας. Το κακό είναι πως χρησιμοποιείται συχνά ως εργαλείο διάδοσης ψεύτικων πληροφοριών και ειδήσεων, με ολέθριες συνέπειες.

Μια από τις χειρότερες περιπτώσεις της δόλιας χρήσης του ίντερνετ, είναι η διασπορά ψευδών ιατρικών ειδήσεων. Για παράδειγμα, κυκλοφορούν άρθρα που καταδικάζουν τη συμβατική ιατρική και ακόμη χειρότερα, άρθρα που προτείνουν εναλλακτικές μεθόδους θεραπείες. Και στις 2 περιπτώσεις, οι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι και δυνητικά επικίνδυνοι.

Εντελώς τυχαία, πέσαμε πάνω σε μια ιστοσελίδα που προτείνει στους καρκινοπαθείς, τη διακοπή της χημειοθεραπείας και την αντικατάστασή της με δική της εμπνεύσεως μαντζούνια! Κάπου εδώ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα έπρεπε να είχαν επέμβει ζητώντας τη συνδρομή των αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο λόγος για το Ροδόκηπο των Φιλοσόφων που  αποτελεί ”ένα ’Οραμα Ψυχής, να μπορέσουμε να σωθούμε από ένα σύστημα Απάτης, Διαφθοράς και Εκμετάλλευσης, όπου ο καθένας μας υποφέρει με πολλαπλό τρόπο, είτε λόγω Υγείας, είτε λόγω έλλειψης κατάλληλης Παιδείας, είτε λόγω ενός προβληματικού κοινωνικο-πολιτισμικού περιβάλλοντος”.

ΨΕΥΔΕΣ

Πρόκειται για μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Υπό την αιγίδα τους, λειτουργεί και η Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα. Εσωτερισμός, αποκρυφισμός και μυστικισμός συνθέτουν την ατζέντα τους. Κάπου εδώ θα έπρεπε να σταματήσουμε την ασχολία μαζί τους, διότι είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να εκφράζεται όπως επιθυμεί. Η ”εταιρία” όμως φαίνεται πως μπαίνει σε ”ξένα χωράφια”, όταν ισχυρίζεται πως διαθέτει τη θεραπεία για το καρκίνο. Μόνο με 74,50 ευρώ, μπορείτε να θεραπευτείτε από το καρκίνο!

 

 

 

Τα προϊόντα τους μάλιστα είναι πιστοποιημένα, αγνά και φυσικά και έχουν και ISO!  Εφόσον  λοιπόν είναι εγγυημένα, που είναι η έγκριση του ΕΟΦ; Γιατί η συγκεκριμένη θεραπεία δεν υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο; Μήπως πρόκειται για το μυστικό που οι φαρμακοβιομηχανίες σε θέλουν να μάθουμε; Γιατί για να τερματίσουμε το PC, πατάμε έναρξη; Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα και θα προσπαθήσουμε να τα απαντήσουμε παρακάτω.

https://archive.is/4aZLZ

 

 

 

 Ας δούμε ποια είναι αυτή η θαυμαστή θεραπεία του καρκίνου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με απλά λόγια, εάν αγοράσετε 2 Καναβέλαια (250ml), το Βερυκοκέλαιο (250ml), το Λινέλαιο (250ml), το Γαϊδουράγκαθο (250ml), το Μαύρο Κύμινο (50ml), και την πολυβιταμίνη Neurozan, σωθήκατε! Για ποιο λόγο μια τόσο απλή και αποτελεσματική θεραπεία, δεν είναι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Πολύ απλά επειδή ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Αυτοί που τα εμπορεύονται, δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια μελέτη που να στηρίζει τον ισχυρισμό.

Η ανάρτηση κάνει ορισμένους εξωφρενικούς ισχυρισμούς παραθέτοντας 3 σχετικά λινκ:

Το πρώτο λινκ (https://archive.is/EpgMt) μας πληροφορεί για ανακοίνωση του Πανεπιστημίου John Hopkins, πως η ζάχαρη και η βλέννα των γαλακτοκομικών τροφοδοτούν τα καρκινικά κύτταρα; Πρόκειται για μια ψευδοεπιστημονική θεωρία που έχει καταρριφθεί επανειλημμένως με εκτεταμένες έρευνες στη διεθνή βιβλιογραφία. Εννοείται πως το Πανεπιστήμιο έχει διαψεύσει πως έκανε αυτή την ανακοίνωση.

ellinikahoaxes.gr/2014/04/17/john-hopkins-hospital-ηοαχ-tα-καρκινικά-κύτταρα-τρέφοντ

Στο δεύτερο λινκ (https://archive.is/PzOPK) δεν ισχύει επίσης πως η χημειοθεραπεία είναι απάτη και ότι οι όγκοι αναπτύσσονται ταχύτερα μετά από αυτή. Η θεραπεία Gerson που παραθέτει, είναι αναποτελεσματική και δυνητικά επικίνδυνη.

terranovaincognita.gr/single-post/2016/08/23/Καταρριπτεται—«Η-Αλήθεια-για-τον-Καρκίνο-και-ΓΙΑΤΙ-οι-ιατροί-επιμένουν-να-την-αγνοούν»

ellinikahoaxes.gr/2014/07/24/η-σούπα-του-ιπποκράτη-ο-καρκίνος-και-5-κ/

Και φυσικά, η χημειοθεραπεία δεν είναι ο κακός δαίμονας που έχουν εμπνευστεί οι φαρμακοβιομηχανίες για να βγάλουν λεφτά σκοτώνοντας μας, όπως αναφέρει το 3ο λινκ (https://archive.is/xY3rA)

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/

https://www.sciencebasedmedicine.org/chemotherapy-doesnt-work/

http://www.snopes.com/chemotherapy-doctor-blows-the-whistle/

https://www.sott.net/article/315476-5-conventional-cancer-myths-get-debunked

Ας τα δούμε τα επιμέρους συστατικά της ”θεραπείας”:

Κανναβέλαιο

Δεν θεραπεύει το καρκίνο, αν και μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να καταπολεμήσει κάποια συμπτώματα και παρενέργειες. Εξυπακούεται πως πουθενά δεν έχει πάρει άδεια να χρησιμοποιείτε ως φάρμακο για το καρκίνο.

https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/hp/cannabis-pdq

Βερυκοκέλαιο

Περιέχει ”βιταμίνη” Β 17 που υποτίθεται πως θεραπεύει το καρκίνο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία μελέτη που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό. Επιπλέον, υπερκατανάλωση του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες παρενέργειες, όμοιες με δηλητηρίαση από κυάνιο. Σχετική ανακοίνωση έχει κάνει και ο ΕΦΕΤ.

http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1597

ellinikahoaxes.gr/2014/05/05/κουκούτσια-βερίκοκων-ένας-πολύ-επικί/

https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/patient/laetrile-pdq#section/all

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/treatment/complementary-alternative/therapies/laetrile

 

 

 

 

Λινέλαιο

Αποτελεί τη βάση της ψευδοεπιστημονικής δίαιτας Budwig, ή οποία ουδέποτε έχει αποδειχθεί πως θεραπεύει το καρκίνο στους ανθρώπους. Αν και μια έρευνα έδειξε πως ίσως να βοήθησε στη μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη, το συμπέρασμα ήταν ότι χρειάζονται πολλές ακόμη έρευνες πριν καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/what-is-the-budwig-diet

Γαϊδουράγκαθο

Και σε αυτή τη περίπτωση, δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη θεραπευτική αξία του γαϊδουράγκαθου σε ανθρώπους με καρκίνο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να δράσει επικουρικά στη χημειοθεραπεία, ωστόσο χρειάζονται περισσότερες μελέτες.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17548794

https://www.cancer.gov/about-cancer/treatment/cam/hp/milk-thistle-pdq

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2612997/

Μαύρο Κύμινο

Μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει ογκοανασταλτική δράση. Σε ανθρώπους ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι ασαφή. Σε υψηλή δοσολογία, μπορεί να προκαλέσει ζημία στα νεφρά και το ήπαρ.

https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/nigella-sativa

http://www.livestrong.com/article/502091-black-seed-oil-cancer/

Neurozan

Το Neurozan απευθύνεται σε όσους δουλεύουν σε συνθήκες έντονου στρες και χρειάζονται πνευματική διαύγεια, κατά την περίοδο εξετάσεων και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας που οι εγκεφαλικές λειτουργίες αρχίζουν να φθίνουν. Περιέχει τα κάτωθι:

 

 

 

 Ουδέποτε κατασκευάστηκε ως φάρμακο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή συνδυαστικά για να θεραπεύσει το καρκίνο.

https://www.vitabiotics.com/neurozan

Η ίδια θεραπεία για πάσαν νόσον…

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae141

 

Από τα ανωτέρω, προκύπτει πως η θεραπεία του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων είναι αναμφίβολα αναποτελεσματική και δυνητικά επικίνδυνη, ειδικά εάν κάποιος τους πιστέψει και διακόψει τη θεραπεία που του έχουν συστήσει οι γιατροί του.

Fact-check for the sake of Democracy