Απάτη στο Facebook με ψεύτικο διαγωνισμό για 1000 κινητά.

3

Το θέμα των ψεύτικων διαγωνισμών που εγγράφουν τους χρήστες σε συνδρομητικές υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο facebook.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»warning»]ΑΠΑΤΗ[/icon_list_item] [/icon_list]

44901a

Το είδαμε στη παραπλανητική σελίδα του facebook, SamsungGalaxy S7 – VIP

Η παραπάνω παραπλανητική σελίδα με το διαγωνισμό απάτη, δεν έχει καμιά  σχέση με την εταιρία Samsung και η γνήσια σελίδα της Samsung στο facebook είναι η Samsung Greece.

44915

Η ίδια απάτη με τον ψεύτικο διαγωνισμό είχε εμφανιστεί και πριν τρεις μήνες. Η Samsung Greece, είχε δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση.

44916b

Δημιουργούν παραπλανητικές σελίδες στο facebook με ονόματα μεγάλων εταιριών και με τους ψεύτικους διαγωνισμούς, εξαπατούν τους χρήστες και προσπαθούν να τους εγγράψουν σε σε συνδρομητικές υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας με υψηλές χρεώσεις.

Αν θα κάνετε κλικ στη σελίδα του ψεύτικου διαγωνισμού θα δείτε τα παρακάτω.

44901

Μάλιστα… αυτή είναι είδηση. Η Samsung χαρίζει iPhone. 

44902

Για να φαίνεται πιστευτή η απάτη, έχει και ψεύτικα σχόλια χρηστών από αυτόματη μετάφραση, που και καλά, κέρδισαν. Αν όμως αλλάξετε την ημερομηνία στον υπολογιστή σας, θα αλλάξει και στα ψεύτικα σχόλια και τα δώρα θα έρχονται από το μέλλον με κάποιο μαγικό τρόπο.

44907

44910a

44906

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί και όταν βλέπετε μεγάλα δώρα προς όλους τότε να είσαστε σίγουροι πως είναι ακόμη μια απάτη. Οι εταιρίες δεν σας χαρίζουν εκατοντάδες ευρώ για μερικές κοινοποιήσεις.

Πάντα να προσέχετε τη διεύθυνση της σελίδας (url) και να είσαστε σίγουροι πως είναι η πραγματική σελίδα της εταιρίας και όχι μια σελίδα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

Δείτε ακόμη:
Ψεύτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με «δώρο» κουπόνια 100 ευρώ.

Διαγωνισμός του ΑΒ Βασιλόπουλος χαρίζει 800€;

Συνεχίζει η «απάτη» με τα 800 ευρώ στο facebook.

Ενημερώστε τους φίλους σας σχετικά με αυτές τις απάτες. Όσο περισσότεροι τις γνωρίζουν τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους απατεώνες να εξαπατήσουν τους χρήστες.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε