Το νησάκι της κυρά Φροσύνης ΔΕΝ είναι το μοναδικό νησί στην Ευρώπη που κατοικείται.

0

Το θέμα αυτό μας είχε απασχολήσει παλαιότερα και είχε εμφανιστεί και στο iefimerida.gr . Με πάνω από 7000 κοινοποιήσεις!

 

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

 

Φτάνοντας στο σήμερα το iefimerida.gr αλλάζει ελαφρώς τον τίτλο και επανέρχεται δυναμικά.

Γνωρίστε το νησί της Κυρα-Φροσύνης -Το μόνο νησί λίμνης που κατοικείται, στην Ευρώπη

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

 

Οπως και τότε έτσι και φέτος δεν έχει αλλάξει κάτι, το νησάκι της κυρά Φροσύνης δεν είναι το μόνο που κατοικείται στην Ευρώπη, ανατρέχω λοιπόν στο περσινό δικό μας άρθρο.

Στη Μικρή Πρέσπα βρίσκεται μια νησίδα, ο Αγ.Αχίλλειος.

«Το νησί σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 21 κατοίκους. Είναι το δεύτερο κατοικημένο νησί σε λίμνη της Ελλάδος, μετά το νησί των Ιωαννίνων».

Επάνω σε αυτήν βρίσκεται ένας οικισμός όπως γράφει και η βικιπαίδεια στη περιγραφή της για το νησί αυτό της Μικρής Πρέσπας.

« Στον Άγιο Αχίλλειο υπάρχει οικισμός ο οποίος είναι ένας από τους δύο οικισμούς της Ελλάδας που είναι χτισμένοι σε νησιά λιμνών (ο άλλος είναι ο οικισμός στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων)

Ας δούμε τώρα και δύο παραδείγματα από νησιά που βρίσκονται σε λίμνες της Ευρώπης.

Στη Βαυαρία, το νησί Λιντάου στην ανατολική όχθη της λίμνης της Κωνσταντίας που είναι και μια ολόκληρη πόλη με 24.454 κατοίκους

800px-lindauinsel

 

Το Μόντε Ισόλα της λίμνης Iseo στην Μπρέσια με πληθυσμό 1800 κατοίκων περίπου.

montisola

 

Τώρα για ποιο λόγο ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αποφασίζουν να «βιάσουν» (εκτός των άλλων) και τη γεωγραφία; Είναι μία πολύ καλή ερώτηση.