Δεν ευθύνεται το εμβόλιο για τους θανάτους παιδιών στη Συρία.

0

Σύνηθες το φαινόμενο στο κόσμο του διαδικτύου να αναδημοσιεύονται άρθρα παλαιότερων χρόνων, δίχως μάλιστα να τα καλύπτουν σε όλη τους την έκταση. Τα κλικ των επισκεπτών του διαδικτύου είναι αυτά που μετράνε. Το άρθρο που ακολουθεί είναι ακόμα μία κλασική περίπτωση.

vaccine-bottles-syringe

Το άρθρο το είδαμε pentapostagma.gr, ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ

Δεκάδες παιδιά της Συρίας νεκρά μετά από τον εμβολιασμό τους για Ιλαρά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 36 παιδιά είναι νεκρά στην Συρία  και πάνω από 50 υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις μετά τον εμβολισμό για την…
Τουλάχιστον 36 παιδιά είναι νεκρά στην Συρία  και πάνω από 50 υποφέρουν από αλλεργικές αντιδράσεις μετά τον εμβολισμό για την ιλαράς , από οργάνωση υπό την αιγίδα  του ΟΗΕ στα βόρεια της Συρίας, αναφέρεισχετικό άρθρο .
Οι γιατροί στα ιατρεία στις πόλεις Jirjanaz και Maaret al-Nouman στη βορειοανατολική επαρχία της Ιντλίμπ αναφέρουν ότι τα παιδιά άρχισαν να πέφτουν σαν τις «μύγες» άρρωστα λίγο μετά τον εμβολιασμό τους .
Η μονάδα μαζικού εμβολιασμού ήταν μέρος ενός υψηλού προφίλ διεθνούς προγράμματος  για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας από μια ενδεχόμενη επιδημία ιλαράς.
Οι εκθέσεις σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που υποφέρουν ποικίλουν και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών .
Ανθρωπιστικές οργανώσεις στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσαν ότι  η απώλεια  ζωής στα παιδιά ήταν εκτεταμένη, και αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό και για τα υπόλοιπα  παιδιά.
Η κυβέρνηση της συριακής μετριοπαθούς αντιπολίτευσης , η οποία ελέγχει την περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ ,  είχε διευθύνει το πρόγραμμα με διεθνή στήριξη. Το σχέδιο εμβολιασμού έχει διακοπεί, μετά από σχετική ανακοίνωση.
Οι γονείς κατηγορούν τώρα την  επαναστατική κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές για πλήρη αποτυχία  στην ορθή αποθήκευση των εμβολίων , και  στην μη εκτέλεση του εμβολισμού έγκαιρα , μιας και πολλά από τα εμβόλια είχαν λήξει.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της  συριακής αντιπολίτευσης αρνήθηκαν τις κατηγορίες για αμέλεια, λέγοντας ότι τα εμβόλια όπως τα πήραν  από την Unicef έτσι τα χορήγησαν. Επίσης τόνισαν ότι  η ίδια παρτίδα χορηγήθηκε με επιτυχία 60.000 μαθητές σε 30 τοποθεσίες κατά τις τελευταίες ημέρες.
«Είναι πολύ κακό. Οι αριθμοί των νεκρών  έχουν ανέλθει  στα 36 άτομα. Τα παιδιά πεθαίνουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Daher Zidan  συντονιστής της ιατρικής φιλανθρωπίας Uossm. «Πιστεύουμε ότι θα χειροτερέψει.».
Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για δοκιμή νέου εμβολίου σε αθώα παιδιά ; Αυτό θα το μάθουμε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα από την  λήξη του πολέμου στην Συρία .
syria
measles-vaccinations-syria-700x350

Η απορία στο τέλος του άρθρου είναι όλα τα λεφτά. Οχι, δεν θα μάθουμε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα τι έγινε.

Η τραγική αλήθεια είναι ότι όντως πέθαναν παιδιά μετά από τον εμβολιασμό τους. Πίσω στο 2014 είχαμε ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το συμβάν και είχε παρουσιαστεί και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Τα 15 παιδιά και  όχι 36 που αναφέρει το παραπάνω άρθρο, έχασαν τη ζωή τους, όχι εξαιτίας του εμβολίου αλλά από τη μυοχαλαρωτική ουσία (ατρακούριο) που χρησιμοποιείται στην αναισθησία. Η ουσία βρέθηκε μέσα σε εργαλεία εμβολιασμού στην επαρχία Ιντλίμπ, πιθανόν από ανθρώπινο λάθος.

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/syria_15_brefi_nekra_anti_gia_embolio_ilaras_tous_xorigisan_myoxalarotika-64065926/

https://archive.is/GOtr7

Ας δούμε μερικά τμήματα των άρθρων.

Το προσωπικό του νοσοκομείου στη Συρία -όπου 15 βρέφη πέθαναν έπειτα από τον εμβολιασμό τους κατά της ιλαράς- μπέρδεψαν τα φιαλίδια που χρησιμοποίησαν και τους χορήγησαν μία μυοχαλαρωτική ουσία, αναφέρει προκαταρκτική έκθεση των ιατρικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση.

Οι εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τις αρχές της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι φιαλίδια που περιείχαν την μυοχαλαρωτική ουσία ατρακούριο βρέθηκαν σε ένα από τα εργαλεία εμβολιασμού στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.

Το ατρακούριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να διαλυθούν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα παιδιά, αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι η συσκευασία του ατρακούριου έμοιαζε με τα φιαλίδια που περιείχαν τον διαλύτη, που χρησιμοποιήθηκε και διατηρείτο σε ψυγείο του νοσοκομείου στο χωριό Τζαρτζανάζ.

Και η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το περιστατικό.

http://www.who.int/mediacentre/news/statements/2014/interim-findings-idleb-syria/en/

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae498