Το CNN ΔΕΝ έπαιζε πορνό για μισή ώρα

3

Η είδηση ήρθε από το εξωτερικό και σαν λαίλαπα, σάρωσε και τα ελληνικά ΜΜΕ. »Το CNN έδειχνε επί μισή ώρα σκληρό πορνό! Σάλος στις ΗΠΑ!!»

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο enikos.gr, ethnos.gr, imerisia.gr, makeleio.gr, iefimerida,gr, newsit.gr, tribune.gr και πολλά άλλα.

Η ιστορία ξεκίνησε από μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ του εξωτερικού, όπως ο Independent και η Daily Mail, που μόλις κατάλαβαν τη γκάφα, φρόντισαν είτε να κατεβάσουν, είτε να τροποποιήσουν τα αρχικά άρθρα.

 

Στη πραγματικότητα όμως, το περιστατικό δε συνέβη ποτέ. Ο πάροχος RCN που μεταδίδει καλωδιακά το CNN στη περιοχή της Βοστόνης, όπου υποτίθεται πως έλαβε χώρα το περιστατικό, το διέψευσε κατηγορηματικά, μέσω απαντήσεων σε χρήστες του Twitter, που δικαιολογημένα απόρησαν.

 Η σχετική διάψευση αναρτήθηκε και στο facebook.

 Το όλο ζήτημα, προέκυψε από ένα και μοναδικό tweet από το χρήστη @solikearose που έγινε viral μέσω του hashtag #BourdainPorn και προκάλεσε σύγχυση. Ο εν λόγω λογαριασμός, »κλειδώθηκε» λίγες ώρες αργότερα από τον ίδιο το χρήστη του, επειδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βομβαρδίστηκε από hate mails. Ακολουθεί το αρχικό tweet και ο λογαριασμός solikearose, όπως φαίνεται τώρα.

 

Η όλη ιστορία είναι κλασικό παράδειγμα πως μια »είδηση» που μπορεί να κυκλοφορήσει μέσω κοινωνικών δικτύων, μπορεί να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα και να »παγιδεύσει» ακόμη και κολοσσούς ενημέρωσης όπως ο Independent, η NY Post κτλ. Και επειδή τα εγχώρια ΜΜΕ, δε διεκδικούν βραβείο πρωτοτυπίας και αξιοπιστίας, ήταν λογικό και επόμενο να την πατήσουν επίσης.

Με βάση τα ανωτέρω, η είδηση πως το CNN μετέδωσε σκληρό πορνό για μισή ώρα, καταρρίπτεται.

Για περαιτέρω ανάγνωση μπορείτε να δείτε και τα παρακάτω λινκ:

http://www.theverge.com/2016/11/25/13748226/cnn-accidentally-airs-porn-fake-news-boston

http://www.usatoday.com/story/tech/2016/11/25/false-cnn-porn-report-shows-how-fast-fake-news-spreads/94441324/

http://www.snopes.com/cnn-half-hour-porn/?utm_source=facebook&utm_medium=social

via TNI