Στην Φθιώτιδα Μετανάστες Γελοιοποιούν Τον Ιησού… ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

1

Στην ιστοσελίδα με το ευφάνταστο όνομα kwlohaneio.gr, διαβάζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες (;) υπάρχουν σε δρόμο -που δεν κατονομάζεται- της Φ(θ)ιώτιδας, 5.000 φωτοτυπίες που γελοιοποιούν τον Ιησού Χριστό, παρουσιάζοντάς τον με 7 πέη.

 Η είδηση έγινε copy-paste και σε άλλα »εναλλακτικά» ιστολόγια…

 Η πραγματικότητα όμως είναι λιγότερο ευφάνταστη από το ιστολόγιο που ανάρτησε πρώτο την »είδηση». Στο δημοσίευμα όμως δεν μας παρουσιάζουν κάποιο φυλλάδιο, αλλά μια φωτογραφία που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο. Στη πραγματικότητα εικόνα που απεικονίζει τον Ιησού με 7 πέη, είναι ελληνικής εμπνεύσεως και κατασκευής. Συγκεκριμένα, είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Διονύση Καβαλλιερατου και όταν είχε πρωτο-κυκλοφορήσει, πριν σχεδόν 8 χρόνια, είχε προκαλέσει αίσθηση και αντιδράσεις.

http://archive.is/rCrsK

http://archive.is/WJ2wP

 Η εικόνα, μαζί με άλλες ανάλογης »τεχνοτροπίας», φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Δ. Καβαλλιεράτου.

  • Το δημοσίευμα δεν παρουσιάζει κανένα φυλλάδιο.
  • Ακόμη δεν παρουσιάζει κάποια πληροφορία, ακριβή τόπο και χρόνο.
  • Η είδηση δεν υπάρχει σε κανένα έγκυρο μέσο.
  • Δημοσιογραφικές σελίδες της Φθιώτιδας που επικοινωνήσαμε, όπως το LamiaReport.gr, δεν γνωρίζουν τίποτα.
  • Τίποτα δεν γνωρίζει και η αστυνομία της Λαμίας και συγκεκριμένα σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ενημέρωσε πως ούτε από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα έχει αναφερθεί κάτι.

Λόγω των παραπάνω, το δημοσίευμα καταρρίπτεται και καταγράφεται ως ακόμη μια απόπειρα αύξησης επισκεψιμότητας με κατασκευασμένο δημοσίευμα.

via TNI