Θα «θαφτεί» στο χιόνι η Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα;

1

Διαβάζουμε στο star.gr, ότι οι Αμερικάνοι πρόβλεψαν πως η Ελλάδα θα θαφτεί στο χιόνι μετά τα Χριστούγεννα.

ΨΕΥΔΕΣ

Εκτός από το star.gr το είδαμε και στο expresstime.grmakeleio.grcontraseolous.gr24wro.com.grtv100.grpatratora.gr

Η τέλεια μετεωρολογική βόμβα-Πρόβλεψη σοκ: Θα «θαφτεί» στο χιόνι η Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα;

Τι αναφέρει έγκυρο αμερικανικό site για τον καιρό-Δείτε ποιες ημερομηνίες προβλέπει ότι θα μας «χτυπήσει» πολικό ψύχος

47301

Για δριμύ πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα το οποίο αναμένεται να «θάψει» την χώρα στο χιόνι για τέσσερις ημέρες, κάνει λόγο το έγκυρο αμερικανικό site πρόβλεψης καιρού, accuweather.com.

Η είδηση την οποία αναπαράγει και το greekweather.org, αναφέρει πως η τέλεια μετεωρολογική βόμβα αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα, και συγκεκριμένα στις 28,29,30, 31 Δεκεμβρίου και 1-2 Ιανουαρίου.

Μάλιστα το αμερικανικό site αναφέρει πως εκείνες τις ημέρες το πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα σε συνδυασμό με το συνεχόμενο χαμηλό βαρομετρικό πάνω από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια,θα αποτελέσει εκρηκτικό συνδυασμό.

Αποτέλεσμα θα είναι να δούμε χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, με τους Αμερικανούς μετεωρολόγους να προβλέπουν πυκνές χιονοπτώσεις με αρνητικές θερμοκρασίες.

Αυτό επίσης που τονίζει το greekweather.org, είναι πως η αμερικανική ιστοσελίδα accuweather.com τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε δώσει τέτοιες προβλέψεις για τη χώρα μας, και όντως δεν είχαμε πολλά χιόνια.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η αμερικανική ιστοσελίδα, πέφτει αρκετά μέσα σε προβλεψιμότητα αρκετών ημερών ως και μισό μήνα μετά.

Μένει να δούμε αν όντως θα επαληθευτεί και αυτή τη φορά. Έως τότε, ας κρατάμε μικρό καλάθι.

47307

Θα προσπεράσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει τόσο μακροχρόνια πρόβλεψη.
Θα προσπεράσουμε ότι η σελίδα accuweather.com δεν προβλέπει χιόνια για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες και λινκς.

47302-vert

http://www.accuweather.com/en/gr/athens/182536/migraine-monthly/182536

47304-vert

http://www.accuweather.com/en/gr/thessaloniki/186405/december-weather/186405?monyr=12/1/2016

Αλλά να μας ενημερώνουν για τον καιρό του 2016 με άρθρο του 2014 δεν θα το προσπεράσουμε.

Το greekweather είναι από τις πιο αναξιόπιστες σελίδες για καιρικές προβλέψεις. Την διαχειρίζεται ένας νεαρός Θεσσαλονικιός που δεν έχει καμιά σχέση με τη μετεωρολογία. Καθημερινά ανεβάζει άρθρα με υπερκαταιγίδες, χιονοθύελλες, τυφώνες, πλημμύρες, πολικό κρύο κτλ, που ΘΑ χτυπήσουν τη χώρα μας με μοναδικό στόχο την επισκεψιμότητα.

Έχει αρκετά άρθρα έτοιμα, αλλάζει τις ημερομηνίες και ανεβάζει συνεχώς προβλέψεις για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν άλλαξε ούτε τις ημερομηνίες. Δείτε το άρθρο του 2014 στην παρακάτω εικόνα.

47306

https://archive.is/ig77X

Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσει ο καιρός τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, χειμώνας είναι. Αλλά δεν το γνωρίζουμε, ακόμη.

Το παραπάνω άρθρο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ξαναζεσταμένο σκουπίδι του διαδικτύου που αναπαράγεται από σελίδες που δεν ελέγχουν τι ανεβάζουν και καταρρίπτεται.
Συγχαρητήρια στο star.gr για την ενημέρωση.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε