ΒΡΕΘΗΚΕ ένα ΚΟΧΥΛΙ με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ περίπου 500.000 χρονών;

5

Τι θα λέγατε αν πριν από πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν «πρωτόγονοι» άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να γράψουν; Οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, πάνω σε αυτή την ανακάλυψη. Και τι θα λέγατε αν τα γράμματα αυτά είναι… Ελληνικά;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στο diadrastika.compisoapothnkoyrtina.blogspot.gr, διαβάζουμε:

 

ΒΡΕΘΗΚΕ ένα ΚΟΧΥΛΙ με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ περίπου 500.000 χρονών (εικόνες)

 

engraved-shell-min

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Τι θα λέγατε αν πριν από πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν «πρωτόγονοι» άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να γράψουν; Οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, πάνω σε αυτή την ανακάλυψη. Και τι θα λέγατε αν τα γράμματα αυτά είναι… Ελληνικά; ! ! !

Η έρευνα που διεξήχθη σε ένα κέλυφος μαλάκιου, που χρονολογείται μεταξύ 430.000 και 540.000 χρόνων, το οποίο βρέθηκε εδώ και πάνω από έναν αιώνα στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας, αποκάλυψε ότι περιέχει το παλαιότερο χαρακτικό που έχει βρεθεί ποτέ και ότι ήταν σχεδόν σίγουρα χαραγμένο από έναν Homo Εrectus, έναν πρώιμο και πρωτόγονο, σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη, πρόγονο του ανθρώπου που εμφανίστηκε πριν από περίπου 1.900.000 χρόνια και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 150.000 χρόνια.

Η ανακάλυψη αυτή αμφισβήτησε αμέσως όλες τις προκαταλήψεις σχετικά με τους προγόνους του ανθρώπου, καθώς αυτό το κέλυφος δείχνει ότι, όπως ακριβώς και ο Homo Sapiens (εμείς), έτσι και ο πρωτόγονος Homo Εrectus μπορούσε να παράγει αφηρημένα σχέδια ή ίσως ακόμη και μια πρώιμη μορφή της γραπτής επικοινωνίας.

Η Josephine Joordens, μία μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, και οι συνεργάτες της, δημοσίευσαν ένα έγγραφο στις 3//9/2014 στο περιοδικό Nature, αποκαλύπτοντας ότι η ανακάλυψη παρέχει ενδείξεις για κάποια συμβολική δράση και δείχνει ότι «η χάραξη αφηρημένων μοτίβων ήταν στη σφαίρα της γνωστικής λειτουργίας και ελέγχου νευροκινητικής του Ασιατικού Homo Erectus . »

Ενώ για πολλούς το συγκεκριμένο εύρημα μπορεί να φαίνεται έκπληξη, ωστόσο αμφισβητεί τις συμβατικές προοπτικές για την εξέλιξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

engraved-shell-image1_900px-min

Εμείς, όμως, εδώ στο diadrastika.com θα το πάμε και λίγο πιο πέρα, καθώς θεωρούμε ότι διακρίνoυμε κάποια γράμματα τα οποία μοιάζουν να είναι ελληνικά: το γράμμα Η ή τον αριθμό 4, και το γράμμα Μ. Φυσικά, μπορεί να κάνουμε λάθος και τα «γράμματα» να ήταν πράγματι αφηρημένα σχέδια, ίσως, περισσότερο για το Μ ως ένα απλό ζιγκ-ζαγκ. Ωστόσο επιμένουμε στην άποψή μας και, ενδεχομένως, να υπάρχουν και άλλα γράμματα.

Την άποψη αυτή βασίζουμε στην σιγουριά ότι το ελληνικό αλφάβητο προηγήθηκε όλων των υπολοίπων, καθώς κάποτε υπήρξε ένας αρχαίος παγκόσμιος ελληνικός πολιτισμός.

Σην φωτογραφία που ακολουθεί, με κόκκινο χρώμα είναι οι ευδιάκριτες γραμμές στο κοχύλι. Με κίτρινο αποδώσαμε την συνέχεια των γραμμών που δεν φαίνονται καθαρά, λόγω κάποιας φθοράς που υπέστη.

engraved-shell-diadrastika-logo-min

 

Τι ισχύει

 

Μέχρι πρόσφατα, οι ανθρωπολόγοι πίστευαν ότι η αφηρημένη, συμβολική σκέψη εμφανίστηκε στον πλανήτη με τον Homo sapiens. Όμως η κρατούσα αυτή άποψη ίσως να καταρρίπτεται από γεωμετρικά σχέδια που βρέθηκαν χαραγμένα σε κοχύλια ηλικίας 500.000 ετών. Όπως φαίνεται, ο πρόγονός μας Homo erectus δεν ήταν τόσο αδέξιος όσο θέλαμε να πιστεύουμε.

Διεθνής ερευνητική ομάδα παρουσίασε πριν 2 χρόνια στο κορυφαίο περιοδικό Nature τα εντυπωσιακά ευρήματα από το Τρίνιλ, μια περιοχή στο ινδονησιακό νησί της Ιάβας. Τα κοχύλια είχαν συλλεχθεί στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γιουτζίν Ντιμπουά, τον Ολλανδό παλαιοντολόγο που ανακάλυψε εκεί το πρώτο απολίθωμα Homo erectus.

 

Το σχέδιο που ανακαλύφθηκε, ένα ζικ ζακ σχεδιασμένο από σίγουρο χέρι, βρισκόταν σε ένα κοχύλι τυλιγμένο από χώμα. Όταν το χώμα αναλύθηκε βρέθηκε να χρονολογείται από το 500.000 π.Χ.

 

Αντιπροσωπεύει το παλαιότερο μέχρι σήμερα doodle (αφηρημένο σχέδιο) που έχει βρεθεί ποτέ. Αν και έχουν υπάρξει ενστάσεις για την ηλικία της χάραξης, η δημοσίευση από το Nature δίνει ιδιαίτερη αξία στο εύρημα.

 

Ελληνική γραφή;

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, ωστόσο -και εδώ είναι το περίεργο της υπόθεσης- το »4» δεν είναι ελληνικής προελεύσεως, αλλά ινδο-αραβικής.

greek-table

numeration-brahmi_fr

Στα Ελληνικά Hoaxes θα σας παρουσιάσουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, τι πραγματικά έγραψε ο μακρινός μας πρόγονος πριν από 500.000 χρόνια.

engraved-shell-min

Όπως μπορείτε να δείτε, διακρίνεται καθαρά η αρχαιοελληνική λέξη »γατα». Για ποιο λόγο το έγραψε ο Homo Erectus, παραμένει ως σήμερα μυστήριο.

 

Αντί επιλόγου

 

Προφανώς η ανθρώπινη φαντασία είναι ζωηρή και μπορεί να δει πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το όστρακο δεν περιέχει γραφή και μάλιστα ελληνική (μη ξεχνάτε το αρχαιοελληνικό »4»). Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως βρέθηκε κοχύλι ηλικίας 500.000 ετών με ελληνική γραφή, καταρρίπτεται.

 

Με πληροφορίες από:

nature.com

tovima.gr

terranovaincognita.gr