Σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν Έλληνα και περσινά ξινά σταφύλια

4

Ακόμη ένα δείγμα υψηλής δημοσιογραφίας κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, δημοσίευσε νέο πρωτοσέλιδο σκίτσο με τίτλο, »Σώστε την Ευρώπη και πνίξτε έναν Έλληνα».

 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο pronews.gr, zougla.gr, pentapostagma.gr, thetoc.grthepressroom.gr, parakato.grmsn.com/el-gr, newpost.gr, freepen.gr κτλ και ethnos.gr, iefimerida.gr, topontiki.gr, newsbeast.gr κτλ, που κατέβασαν το άρθρο αφού κατάλαβαν το λάθος τους.

 Κάποιες ιστοσελίδες κατέβασαν τις σχετικές αναρτήσεις όπως προαναφέραμε:

Τι συνέβη;

Το περίφημο νέο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, μόνο καινούργιο δεν είναι. Απεικονίζει στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο με τίτλο »Σώστε την Ευρώπη…» και την τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ να απαντά »…πνίξτε έναν Έλληνα». Το σκίτσο σατιρίζει τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Δανειστών με τον πιο καυστικό τρόπο. Προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα. Ημερομηνία δημοσίευσης; 24 Ιουνίου 2015…

 Και φυσικά, το σκίτσο δεν »στιγματίζει» τη χώρα μας όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, αλλά τη σκληρότητα των δανειστών που για να σώσουν την Ευρώπη, δε θα δίσταζαν να θυσιάσουν την Ελλάδα.

Από τα ανωτέρω προκύπτει το σκίτσο δεν έχει »ανθελληνική» χροιά και το κυριότερο δεν είναι νέα είδηση όπως τα περισσότερα μέσα έσπευσαν να την παρουσιάσουν.

via TNI