ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΞΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ….!!! (NOT!)

9

Πως κάνεις ένας άρθρο clickbait (οδηγός για αρχάριους): Χρησιμοποιείς όρους όπως »Παϊσιος, Πουτιν, λαθροεισβολείς ή σκέτο λαθρό, μουσουλμάνοι κτλ. Τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα με πολλά θαυμαστικά, συνοδευόμενα με προτροπές όπως »ΔΙΑΔΟΣΤΕ», »ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ» κτλ, είναι επίσης απαραίτητο συστατικό. (Η σωστή ορθογραφία και το συντακτικό, δεν είναι απαραίτητα).

Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που διαβάσαμε στο olagossip.gr (πέρυσι) και kwlohaneio.gr,  logia-tou-aera.blogspot.gr και taz.gr(φέτος).

Περσινά ξινά σταφύλια

Η »είδηση» δεν έχει υπόσταση, αφενός διότι υποτίθεται πως συνέβη πέρυσι, αφετέρου, επειδή δεν επιβεβαιώνεται από το ίδιο το άρθρο που κάνει λόγο για »καταστροφή (που) έγινε τα ξημερώματα από ομάδα ατόμων που δεν αναγνωρίστηκαν…»

Η φήμη για τους μουσουλμάνους ξεκίνησε από διαστρέβλωση ανάρτησης του αντιδημάρχου Σερρών, Ηλία Γκότση, πριν από ένα χρόνο:

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ουδέποτε μουσουλμάνοι βανδάλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις Σέρρες. Μοναδικός σκοπός αυτών των αναρτήσεων, είναι η αποκομιδή »κλικς» κάτι που δυστυχώς πετυχαίνουν με χαρακτηριστική ευκολία.

via TNI

Η »είδηση» διαψεύστηκε από τον αντιδήμαρχο Κο Γκότση σε σχετική αναφορά στα Σερραϊκά Νέα: