Τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα. Συγχαρητήρια κερδίσατε 800€ από σούπερ μάρκετ.

2

Σήμερα 27/12/2016 και ώρα 12:49 δέχτηκα τηλεφωνική κλήση από τον αριθμό 2120001942 και άκουσα, σε ηχογραφημένο μήνυμα, πως κέρδισα 800€ από σούπερ μάρκετ.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»warning»]ΑΠΑΤΗ[/icon_list_item] [/icon_list]

 

Είναι η ίδια, γνωστή απάτη με τους ψεύτικους διαγωνισμούς – έρευνες που χρησιμοποιούν τα ονόματα γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μασούτης κτλ.) με σκοπό να παραπλανήσουν τους πολίτες και να τους εγγράψουν σε συνδρομητικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με υψηλές χρεώσεις.

Διαγωνισμός του ΑΒ Βασιλόπουλος χαρίζει 800€;

Συνεχίζει η «απάτη» με τα 800 ευρώ στο facebook.

Ψεύτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με «δώρο» κουπόνια 100 ευρώ.

Ψεύτικη έρευνα του Μασούτη με «δώρο» κουπόνι.

Μια έρευνα για το συγκεκριμένο νούμερο μας έδειξε πως το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους.

https://www.tilefonikos-katalogos.gr/arithmos/2120001942


https://www.white-pages.gr/arithmos/2120001942

Όπως βλέπετε στις παραπάνω εικόνες, τον τελευταίο μήνα (Δεκ 2016) εκτός από τους ψεύτικους διαγωνισμούς που παραπληροφορούν στο διαδίκτυο, προσπαθούν να παραπλανήσουν και με τηλεφωνικές κλήσεις. Αναφέρουν πως κερδίσατε 800€ αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο ένας θα κερδίσει αυτό το ποσό στους 6 μήνες που κρατάει ο «διαγωνισμός» και όλοι θα γραφτούν σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με συνδρομή. Η χρέωση γίνεται σε τακτική βάση (όπως εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία) και ενδέχεται να εξαρτάται από το περιεχόμενο που λαμβάνει ή αποστέλλει ο χρήστης.

Πως μπορώ να αποκλείσω από το τηλέφωνό μου κλήσεις προς ΥΠΠ;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην εταιρία τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής για να τεθεί στη γραμμή σας φραγή πρόσβασης προς όλες τις ΥΠΠ ή σε συγκεκριμένες αριθμοδοτικές σειρές. Αντίστοιχα φραγή μπορεί να γίνει σε SMS/MMS για ΥΠΠ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο της εταιρίας σας.

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/page/T21/xml/Personal__service__service_MultimediaInformation/section/Shops

Ενημερώστε τους φίλους και γνωστού σας, γιατί δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα της παραπάνω απάτης με τους ψεύτικους διαγωνισμούς που υπόσχονται διάφορα ποσά ή ακριβά κινητά (π.χ. iPhone 6) με μοναδικό στόχο, να σας εγγράψουν σε συνδρομητική υπηρεσία της κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΟΤΕΝΕΤ κάνει ‘πλάτες’ σε εταιρείες αυτού του φυράματος με τους δήθεν διαγωνισμούς.

  2. Σοβαρα τωρα
    υπαρχουν ανθρωποι που… τσιμπανε ακομη σε κατι τετοια?
    Εδω η αγραμματη υπερηλιξ πεθερα μου πριν 20 χρονια και ειχε ρωτησει 10 φιλους και συγγενεις για μια Mercedes που υποτιθεται οτι κερδισε, απλα δεν ειχε δει τι ελεγαν τα ΨΙΛΑ γραμματακια!

Comments are closed.