Αυτός ο γαμπρός δεν είναι παράλυτος.

3

Το like farming στο facebook δεν θα σταματήσει όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα πιστεύουν οτιδήποτε δουν μπροστά τους, άλλο ένα παράδειγμα είναι και η παρακάτω φωτογραφία.

 

ΨΕΥΔΕΣ

 

Η τακτική είναι γνωστή, παίρνεις μία φωτογραφία και πλάθεις μία συγκινητική ιστορία. Στοχεύεις στις όποιες ευαισθησίες των χρηστών του ψεύτικου και εικονικού κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook και το ανελέητο κυνηγητό των likes ξεκινάει.

Ο εικονιζόμενος δεν είναι παράλυτος και δεν τον κρατάνε οι φίλοι του για να μείνει όρθιος την διάρκεια της τελετής. Oνομάζεται Jared Shaw και στη φωτογραφία μαζί με το ζεύγος απεικονίζονται οι φίλοι του από την αδελφότητα του πανεπιστημίου και κουμπάροι του και απλά επέλεξαν να ποζάρουν με αυτό τον τρόπο.

Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες που απεικονίζουν το ζεύγος δίχως να κρατάνε τον γαμπρό.

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο Snopes.

 

Στον ψεύτικο κόσμο του facebook και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτά που διαβάζετε. Είναι πολύ εύκολο να πέσετε θύματα επιτήδειων που με δόλιους τρόπους θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν το like και την κοινοποίηση σας.

Περισσότερα για την απάτη του like farming και τους λόγους που τέτοιες ψεύτικες ιστορίες στήνονται στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, αγνωστη απάτη.