Ποιοι είμαστε
Αρχική Σκοτώνοντας τον καρκίνο (και τον καρκινοπαθή) με ομοιοπαθητικήHOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Σκοτώνοντας τον καρκίνο (και τον καρκινοπαθή) με ομοιοπαθητική

1 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Και ναι φίλες και φίλοι, έφτασε και στην Ελλάδα άνθρωπος που ισχυρίζεται πως η ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματικότερη των συμβατικών θεραπειών για τον καρκίνο! 

Ο καρκίνος είναι γενικότερα ένα θέμα ταμπού για τους ομοιοπαθητικούς (κάτι σαν τα ομοιοπαθητικά αντισυλληπτικά). Πράγματι, θέλει πολλά κότσια να βγεις δημοσίως και να υποστηρίξεις πως μπορείς να τον θεραπεύσεις με νερό και ζάχαρη.

Το ίδιο άτομο μάλιστα, διαχειρίζεται σχετική σελίδα στο facebook:

Ας το δούμε πιο προσεκτικά:

 Έχει υποστηριχθεί πως η ομοιοπαθητική μπορεί να δράσει επικουρικά των συμβατικών θεραπειών ή ακόμη και να γιατρέψει το καρκίνο από μόνη της.

Η αλήθεια είναι όμως πως και οι ίδιοι οι ομοιοπαθητικοί, σπανίως αγγίζουν το θέμα του καρκίνου. Για παράδειγμα στην Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής, στη λίστα των ασθενειών με τις οποίες καταπιάνεται η ”επιστήμη” τους, δεν αναφέρουν τον καρκίνο:

 

Ομοιοπαθητική: Η απόλυτη ψευδοεπιστήμη

Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες, σκανδαλωδώς απολαμβάνουν ιδιαιτέρων προνομίων σε ορισμένες χώρες. Πωλούνται από φαρμακεία και γιατρούς χωρίς ελέγχους και περιορισμούς και χωρίς ποτέ να έχουν καταφέρει να αποδείξουν την φαρμακευτική τους αξία. Πρόσφατα, η Ομοσπονδιακή  Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), υποχρέωσε τις εταιρίες κατασκευής ομοιοπαθητικών φαρμάκων, να αναγράφουν σε αυτά, ότι »δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το προϊόν λειτουργεί». Με απλά λόγια, δεν έχουν καμία θεραπευτική αξία.

Το ομοιοπαθητικά προϊόντα παρασκευάζονται κατά κύριο λόγο από εκχυλίσματα βοτάνων και μεταλλικών στοιχείων (ενεργή ουσία). Στη συνέχεια, η ουσία αυτή διυλίζεται και δυναμοποιείται. Στη πρώτη περίπτωση, η μια απειροελάχιστη ποσότητα της ουσίας, διαλύεται σε μεγάλη ποσότητα νερού, ξανά και ξανά, ώσπου στο τέλος καθίσταται μη ανιχνεύσιμη. Τα »καλά» ομοιοπαθητικά φάρμακα, έχουν διάλυση τουλάχιστον 30C. που μεταφράζεται σε 1 μόριο ενεργής ουσίας, σε 10 εις την 60η μόρια νερού  Μια απλή αναλογία, θα ήταν σαν να ρίξουμε ένα μόριο φαρμάκου σε ποσότητα νερού που ισούται με τον όγκο όλων των μορίων που απαρτίζουν το ηλιακό μας σύστημα! Υπάρχουν διαλύσεις που φτάνουν τα 400C! (Βλέπε Oscillococcinum).

Η δυναμοποίηση είναι μια σειρά από βίαιες αναταράξεις (10 συνήθως αρκούν), πάνω σε ένα ελαστικό σώμα (κρούσεις). Αυτή η διαδικασία μετατρέπει το αρχικό υλικό φάρμακο σε ενεργειακό φάρμακο που δρα στο ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου.

 Εάν δεν προσέξατε τη παραπάνω διατύπωση, επιτρέψτε μας να την επαναλάβουμε ”…η διαδικασία μετατρέπει το αρχικό υλικό φάρμακο σε ενεργειακό φάρμακο που δρα στο ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου”. Όχι, δεν βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα αλλά στο 2017 ΜΚΧ. Ο ισχυρισμός περί ενεργειακού φαρμάκου (οι ίδιοι οι ομοιοπαθητικοί το λένε και όχι εμείς), δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις μάσκες πουλιών που φορούσαν οι άνθρωποι στο Μεσαίωνα διότι πίστευαν πως έτσι μπλόκαραν την αύρα των ασθενών με βουβωνική πανώλη και ήταν ασφαλείς.

Η επιστήμη φυσικά όχι μόνο δε δέχεται τους ισχυρισμούς της ομοιοπαθητικής, αλλά τους έχει καταρρίψει μέσα από εκατοντάδες μελέτες, ανασκοπήσεις και μεταναλύσεις. Ουδέποτε η ομοιοπαθητική κατάφερε να αποδείξει πως η θεραπευτική αξία, ξεπερνά αυτό που είναι γνωστό ως φαινόμενο placebo.

 Τι ”θεραπεύει” η ομοιοπαθητική;

Υπάρχουν 2 παθήσεις που μετά βεβαιότητας θεραπεύουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η πρώτη είναι η αφυδάτωση, διότι τα υγρά σκευάσματα περιέχουν αποκλειστικά άφθονο καθαρό νεράκι, και την υπογλυκαιμία, διότι τα χάπια, είναι κατά κανόνα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ζάχαρη.

Σε περίπτωση ωστόσο που τύχει να ασθενήσετε από κάτι πιο σοβαρό, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και όχι τυχάρπαστους ”ειδικούς” του διαδικτύου, ειδικά όταν υπόσχονται λύσεις που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. 

Τέλος, εξυπακούεται πως η ομοιοπαθητική δεν είναι αποτελεσματικότερη των συμβατικών θεραπειών. Αν κάποιος καρκινοπαθής ασπαστεί αυτή την ανοησία, καλό θα είναι να έχει το ακριβές αντίτιμο κερμάτων στη τσέπη του για να πληρώσει το βαρκάρη που θα τον μεταφέρει στον άλλο κόσμο πριν την ώρα του…

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy