Ποιοι είμαστε
Αρχική Το κορυφαίο μαχητικό του κόσμου και ευσεβείς πόθοι…HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το κορυφαίο μαχητικό του κόσμου και ευσεβείς πόθοι…

7 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είναι άξιο απορίας πως μέσα του λεγόμενου “ειδικού” τύπου παρουσιάζουν “ειδήσεις” που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, στο pronews.gr, διαβάσαμε πως το ρωσικό αεροσκάφος Τ-50 ανακηρύχθηκε το κορυφαίο μαχητικό παγκοσμίως. Όπως θα δούμε παρακάτω, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

ΥΠΕΡΒΟΛΗ

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=H2dshmqTZGI

Ευσεβείς πόθοι…

Είναι γνωστή η “λατρεία” μεγάλης μερίδας εγχώριων ηλεκτρονικών μέσων προς οτιδήποτε ρωσικό (επειδή “πουλάει”). Τα μαχητικά αεροσκάφη δεν εξαιρούνται. Στη προκειμένη περίπτωση, αυτό που συνέταξε τη λίστα, είναι ένας απλός youtuber με το ψευδώνυμο “The TOP”. Ποιά ή σχέση του με στρατιωτική τεχνολογία; Καμία. Απλώς έφτιαξε μια λίστα και την ανέβασε στο youtube. Χαρακτηριστικό της άγνοιάς του είναι η παρακάτω εικόνα από το βίντεο, όπου ο δημιουργός δε φαίνεται να μπορεί να ξεχωρίσει ένα F-18 από ένα F-15.

  

 

Για ποιους πρακτικούς λόγους το Τ-50 δεν είναι αυτή τη στιγμή το Νο 1 μαχητικό παγκοσμίως;

Κατ’ αρχάς δεν είναι επιχειρησιακό. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις, προερχόμενες από ρωσικές πηγές, κάνουν λόγο για ένταξη σε ενεργή υπηρεσία το 2018. 

Στον αντίποδα, το αμερικανικό F-22 είναι επιχειρησιακό από το 2005 (με συνεχείς αναβαθμίσεις), ενώ το επίσης 5ης γενιάς F-35 κηρύχθηκε επιχειρησιακό μόλις πριν από λίγους μήνες (με ότι αυτό συνεπάγεται στο τεχνολογικό χάσμα μεταξύ των 2 χωρών). Αν και το F-35 προσφέρεται για εξαγωγή, το μεγάλο αδερφάκι του (F-22), υπηρετεί αποκλειστικά στην USAF λόγω τις ιδιαιτέρως προηγμένης τεχνολογίας του που οι Αμερικανοί δεν είναι πρόθυμοι να μοιραστούν, ούτε με τους πιο κοντινούς τους συμμάχους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τεχνολογίας που ενσωματώνει, είναι πως χάρη στο σχεδιασμό και τα υλικά κατασκευής, το μπροστινό αποτύπωμα στις εκπομπές ραντάρ (RCS Radar Cross Section), δεν ξεπερνά αυτό μιας μπίλιας καθιστώντας το πρακτικά αόρατο (Πηγή).

 

Πριν λοιπόν το Τ-50 ενταχθεί επισήμως στη ρωσική αεροπορία και πριν περάσει τη βάσανο της επιχειρησιακής αξιοποίησης, είναι εντελώς αυθαίρετο για ένα μέσο του “ειδικού” τύπου όπως το pronews.gr, να υιοθετεί τις απόψεις ενός τυχαίου youtuber, για το ποιο είναι το κορυφαίο μαχητικό στο κόσμο.

via TNI

Fact-check for the sake of Democracy